Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire condensatori Onkyo A-8670

Manica Stefan

Postări Recomandate

Salutare! Asa cum spune titlul vreau sa schimb condensatorii din amplificatorul Onkyo A-8670, cel putin cei de sunt in calea semnalului audio si nu sunt lamurit din schema care sunt aceia. 

Nu am nici o problema de brum sau zgomot de fond, dar ma gandesc ca poate se inbunatateste cu ceva sunetul.

Amplificatorul are doar condensatori Nichicon si Nichicon muse, vizual nu pare nici unul scurs sau umflat.

Screenshot_20210318-110400_Adobe Acrobat_copy_994x2045.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Manica Stefan

3

• Shambala

2

• Mircea

1

• vijelie02

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Amplificatorul a fost produs intre 1989 si 1991. Asta inseamna 30-32 de ani, deci o vechime nici f mare, dar nici mica.

Trebuie masurata Ucc la iesirea aparatului precum si tensiunile de alimentare si curentul de repaos, pt a sti macar cat de cat daca varsta condensatorilor isi spune cuvantul.   

Chiar daca acustic nu se simte nimic, aceste simple  masuratori trebuie facute.

Si foarte important - NU SCHIMBATI doar condensaotrii de pe semnal ci TOTI condensatorii electrolitici.

Legat de observatiile lui Mircea - chiar daca v-ar indica cineva exact ce condensatorI sa cumparati  (si de unde), sunteti sigur ca ii puteti inlocui fara sa faceti vreo pozna si sa stricati amplificatorul ?  Nu este o intrebare ironica.

Link spre comentariu

Am masurat curentul de mers in gol si avea 13.4 -13.8 mv pe rezistentele de putere, le-am ajustat cu amplificatorul incalzit la 15 mv pe ambele canale, am curatat selectoarele de surse, selectorul de corector ton,  potentiometrele si releele de cuplare boxe, care din ce am vazut eu are pastile de aur la contacte si sunt fabricate de Matsushita, ma descurc sa schimb condensatori.

Din ce am vazut eu are toate componentele originale, nu a fost nimic schimbat in el, se aude exceptional de bine. Dar ma gande-am ca totusi au 30 ani condensatorii.

Mentionez ca am un esr metru si as putea sa verific condensatorii, dar vroiam doar cei din calea semnalului deocamdata.

IMG-20210314-WA0000.jpg

IMG-20210314-WA0001.jpg

Asa arata inainte sa il curat. Nu fusese folosit de mult timp.

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 2 ore, Manica Stefan a spus:

Salutare! Asa cum spune titlul vreau sa schimb condensatorii din amplificatorul Onkyo A-8670, cel putin cei de sunt in calea semnalului audio si nu sunt lamurit din schema care sunt aceia. 

Nu am nici o problema de brum sau zgomot de fond, dar ma gandesc ca poate se inbunatateste cu ceva sunetul.

Amplificatorul are doar condensatori Nichicon si Nichicon muse, vizual nu pare nici unul scurs sau umflat.

Screenshot_20210318-110400_Adobe Acrobat_copy_994x2045.jpg

Lasă-l așa, nu te scarpina in... 

dacă nu te mănâncă. 

Link spre comentariu

Nu sunt eu in masura sa

dau sfaturi dar din experiența mea as verifica doar condensatorii care se afla aproape de radiatoare sau de tranzistori care se încălzesc mai tare și aceștia ar putea avea probleme.

Link spre comentariu

Desi de cele mai multe ori la condensatorii de filtraj cea mai mare parte din caldura este generata intern, iar pe masura ce imbatranesc fenomenul se amplifica - pierderile in dielectric cresc iar caldura generata creste si ea.  Tocmai din acest motiv am recomandat mai sus inlocuirea si  a condensatorilor de filtraj.

Plasarea lor aproape de radiatoare (care nu se afla in flux de aer - chiar si pasiv, adica cu gauri de admisie la baza si gauri de evacuare deasupra) este o practica uzuala, dar care evident ca le scurteaza viata. 

Si sunt convins ca s-a ales deliiberat acea dispunere special pt a limita viata aparatelor  :inger

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări