sesebe Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 La tuburi nu prea se utilizează radiatoare, deci ce radiatoare sa aleagă? Link spre comentariu
merck Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 37 minutes ago, franzm said: Exista un circuit integrat specializat pentru polarizarea unor asemenea etaje finale (LT1166). Acesta polarizeaza tranzistoarele a. î. pe rezistoarele de emitor cad 20 mV. Parca se pupa cu ce zice mai sus: Quote This means that the optimum voltage drop across the external emitter resistor may be somewhat less than 26mV. Astia au copiat unul de la altul la examen! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 (editat) Acum 12 minute, Marian a spus: Cum sunt 24W fata de 50W, si dupa care dintre ele dimensionezi radiatorul? Intrebarea asta sa ti-o pui singur de cate ori e nevoie pana te prinzi. Simt aroganță în tine! Acum care are fumuri în cap? Știi care este faza Marian? Nu ești nici mai bun, nici mai rău decât mine sau alții? Mă refer la comunicare, dimpotrivă, de multe ori tu sari calul gratuit, cu felul de a fi ai reușit să îngropi într-o săptămână o întreagă secțiune a forumului, de ce? Pentru că poți! Nu am nevoie să mă prind de nimic, pentru că ce știam eu.... tu ai descoperit mult mai târziu, avantajul tău că te-ai născut mai târziu. O seară frumoasă! Editat Martie 18, 2021 de viobio Link spre comentariu
KISS Postat Martie 18, 2021 Autor Partajează Postat Martie 18, 2021 (editat) 8 hours ago, Mircea said: Nici eu nu inteleg ce mai vrea sa dovedeasca Stefan. Sa treaca peste momentul sanctionare, pe bune sau nu. Inca cred ca e pacat sa faca ce face, la ce ii foloseste? 4 hours ago, Mircea said: Da-i explica cineva lu' depanatoru' cum sta treaba cu masuratul curentului in gol? Asta cu cheia este reglata. 2 hours ago, Mircea said: Se pare ca un topic de refulare a depanatorului devine, in sfarsit, o discutie demna de urmarit. Bagati mare, dragi colegi Marian si Viorel! E clar ca ai ceva personal cu mine. Oricum, pe mine m-ai convins ca ai facut facultatea aia degeaba, mai bine faceai agronomia. Sa nu poti spune unde conectezi o sonda de osciloscop ca sa vezi in ce clasa functioneaza un amplificator demonstreaza ca n-ai pus mana pe carte. Iar faptul ca l-ai pus pe fratiorul tau sa-mi stearga topicul spune tot despre caracterul tau duplicitar. Am vazut deja cata teorie stie si Marian despre amplificatoare si mai ales despre bias. Norocul vostru ca nu sunteti electronisti la vreo firma, in mod sigur ar da faliment intr-o luna. Editat Martie 18, 2021 de KISS Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Stefane, sa fie clar: nu am nimic cu tine. Imi erai simpatic pana sa o iei razna. Iar daca maine vii si-mi spui ca regreti ce ai scris, ca nu ai vrut decat sa te amuzi un pic, etc... eu iti strang mana si chiar bem o bere impreuna. Faptul ca ti-am aratat o oscilograma de curent prin final, ar cam trebui sa-ti spuna daca stiu sau nu unde sa masor. Noroc ca sunt si alte domenii de activitate pe planeta, ca in audio si electronica eram somer. Dar macar nu eram fudul. Sic! Link spre comentariu
merck Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 8 minutes ago, Mircea said: Noroc ca sunt si alte domenii de activitate pe planeta, ca in audio si electronica eram somer. Dar macar nu eram fudul. Sic! Altii din audio si-au cumparat Ford Mustang GT500 (no Shelby! ) si viseaza la Shelby Pun pariu ca si BMW-ul este BMW M8 Coupe! Sa fie cam pe acolo la pret. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Adriane, in timpul liber, cand nu ma dau smecher sau ma fac de ras pe forumuri, sunt familist. Deci, masini de familist numai. I know, I suck biiiiiiiiiig time... Link spre comentariu
KISS Postat Martie 18, 2021 Autor Partajează Postat Martie 18, 2021 10 minutes ago, merck said: Altii din audio si-au cumparat Ford Mustang GT500 (no Shelby! ) si viseaza la Shelby Pun pariu ca si BMW-ul este BMW M8 Coupe! Sa fie cam pe acolo la pret. Am gresit cand am tastat, pic_ule, e GT5.0, ma gandeam la GT500, oricum nu conteaza. 10 minutes ago, Mircea said: Adriane, in timpul liber, cand nu ma dau smecher sau ma fac de ras pe forumuri, sunt familist. Deci, masini de familist numai. I know, I suck biiiiiiiiiig time... Ai reusit treaba asta, chiar daca ai vrut sa pari ''smecher'', ai cazut in extrema cealalalta. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Acum 18 minute, merck a spus: Altii din audio si-au cumparat Ford Mustang GT500 (no Shelby! ) si viseaza la Shelby Pun pariu ca si BMW-ul este BMW M8 Coupe! Sa fie cam pe acolo la pret. Si sunt convins ca le-au cumparat din talentul lor de electronisti si nicidecum din talentul de vanzatori... Plus sunt convins ca n-au facut asta la noi in tara. ASa ca nu mai compara mere cu pere. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 46 minutes ago, KISS said: Ai reusit treaba asta, chiar daca ai vrut sa pari ''smecher'', ai cazut in extrema cealalalta. Macar eu imi cunosc si asum limitele incompetentei proprii - de care fac si haz de necaz, cei care ma cunosc au avut ocazia sa le spun clar ce si cat nu stiu, si nu mi-a fost rusine. Asta e primul pas catre ameliorare. Altii merg dupa dictonul "apa trece, pietrele raman" si tot habarnisti raman, da' fuduli. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 19, 2021 Partajează Postat Martie 19, 2021 8 hours ago, viobio said: Acum care are fumuri în cap? Nu era vorba despre fumuri ci despre exasperarea cauzata de aparenta ignoranta ( sau poate caterinca ). Pai disipatia maxima in exemplul dat de mine era de 2 ori mai mare decat cea de la curentul de mers in gol si tu totusi imi spui ca la curentul ala de mers in gol ai nevoie de radiator muuuult mai mare? Cum sa nu mi se puna pata cand dai raspunsuri lipsite de logica? SI oricum nu ai raspuns la intrebare. Normal ca 50W e cifra mai mare, si normal ca dupa ei dimensionezi radiatorul, si tot normal este ca nu-ti pasa de cat e curentul de mers in gol, atata vreme cat ramani in clasa AB, poti sa ai si 10mA si 100mA, radiatorul necesar e fix la fel pentru ca nu curentul de mers in gol decide dimensiunea radiatorului. Da, in loc de 30*C in gol, o sa mearga la 40-45, asa si? Esti inca mult sub acea "coacere" de care vorbesti tu. 9 hours ago, viobio said: Nu ești nici mai bun, nici mai rău decât mine sau alții? Da, stiu, si admit asta fara probleme cu parteneri de conversatie seriosi, nu cei care fac caterinca din orice, pe aia ii tratez pe masura atitudinii lor. 9 hours ago, viobio said: ai reușit să îngropi într-o săptămână o întreagă secțiune a forumului Daca prin ingropat te referi la disparitia scandalurilor zilnice, atunci da, imi asum reusita. Pana sa preiau eu sectiunea se repetau obsesiv aceleasi contradictii, aceleai caracterizari si insulte terne, rapoartele curgeau, toti se acuzau reciproc de atac la persoana. Am preluat sectiunea tocmai ca asta sa inceteze, si n-am trecut direct la sanctiuni ( desi asa eram sfatuit de colegi moderatori ), ci m-am tot rugat de fiecare sa inceteze, daca cu vorba buna nu s-a putut am trecut si la sactiuni. Dar am dat si lui Marius si lui der_doktor sanctiunile minime disponibile, pentru ca nu pedepsirea lor era ideea, ci demonstrarea unui principiu, a faptului ca sunt totusi acolo si sunt dispus sa fac ce trebui pentru a reinstaura linitea. Nu-i problema mea ca ei sunt atat de orgoliosi incat nu puteau concepe sa fie sanctionati de principiu si au ales sa paraseasca forumul. Si acum se posteaza pe acolo dar mai rar, nu-i problema mea ca unora le placea scandalul si acum cand acesta lipseste sectiunea nu mai e atractiva, cei seriosi isi vad in continuare de treaba lor. A fost ultima replica catre tine. Spor. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 19, 2021 Partajează Postat Martie 19, 2021 Marian, te întreb a treia oară, cât este căderea de tensiune pe rezistențele din emitoarele tranzistorilor finali, ce valoare au acele rezistențe, în amplificatoarele concepute de tine? De ce eviți răspunsul? Link spre comentariu
validae Postat Martie 19, 2021 Partajează Postat Martie 19, 2021 Având în vedere că acest topic conţine mai mult reglări de conturi în bunul spirit balcanic decât informaţie utilă, se mută unde îi e locul de drept. Link spre comentariu
Postări Recomandate