Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Polemici în gol

KISS

Postări Recomandate

11 hours ago, Marian said:

Cat despre polarizare, pai biasul optim si audiofil si maxim liniar tot teoria ni-l spune, 26mV pe rezistenta din emitor ( indiferent de valoarea ei ), reglezi in apropierea acelei zone si esti sigur ca ai facut tot ce puteai in lipsa unui analizor de spectru

Nu poti cere tuturor constructorilor amatori sau nu, sa investeasca mii de euro in aparatura sofisticata de laborator doar pentru un singur exemplar construit si doar pentru a-ti intra tie in gratii, nici macar tu nu poti fi atat de arogant.

Aici nu zici nimic de configuratia etajului final.

26mV:0,1 Ohmi=260mA bias

26mV:0,22 O'hmi=118mA

26mV:0,33Ohmi=78mA

26mV:0,47Ohmi=55mA

Deci...nu conteaza valoarea rezistentei din emitorul tranzistorului final.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 132
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

25

• KISS

24

• Marian

23

• sesebe

7

Top autori în acest subiect

8 minutes ago, KISS said:

Aici nu zici nimic de configuratia etajului final

Nici nu trebuie.

Se subantelege devreme ce spun "rezistenta din emitor".

Si-apoi n-am nici un motiv sa ma tot repet devreme ce am explicat deja in detaliu aici:
https://www.elforum.info/topic/129153-teorie-si-generalitati-in-audio

8 minutes ago, KISS said:

Deci...nu conteaza valoarea rezistentei din emitorul tranzistorului final

In sfarsit ai inteles. 

Macar partial.

LE:
@viobio esti sau ai devenit un troll autentic ( cel putin pe topicul asta ), nu meriti efortul.

Link spre comentariu
  • Administratori
Acum 50 minute, viobio a spus:

Am de reparat un amp HK 665, tranzistorii finali sunt sârmă, arse și câteva rezistențe de 0,27 ohmi, nu am pe stoc și nu mă duc să cumpăr pentru că mă costă mai mult benzina, am de 0,1 ohmi. 

Daca ai loc sa le montezi pui 3 rezistente de a le tale in serie si aproape ca te incadrezi in specificatile producatorului, 0,03R chiar nu mai conteaza. 

Link spre comentariu

Nu ca ar fi o problema, suntem totusi la bodega :rade:

PS: Ceva legatura cu subiectul amplificatoare totusi are, ca poti folosi rezistentele alea pe post de sarcina, nu-i nevoie de lipeli, au ele deja papuci atasati la borne, insa n-o sa poti disipa prea mult ( nici pe departe miile alea de W scrise pe ele ) in ele fara sa le cufunzi in apa. 

Link spre comentariu

Păi nu era vorba de rezistenţele lui Viobio de 0,27 ohmi?N-aţi făcut niciodată rezistenţe de genul ăsta din rez boiler?Acu depinde şi ce curent trece prin ele.Se pot pune şi în paralel.

Link spre comentariu

Acuma mi-am dat seama la ce te referi... 
Deci ce am zis eu n-are pic de legatura :rade:

PS: Totusi, atata munca sa improvizezi rezistentele alea atunci cand costa o nimica toata? 

Link spre comentariu

Marian.Aici e vorba de experiment la urgenţă.N-ai piese la îndemână tot timpul.Aşa mai testează unii sursele cu ce au în saltar,adică becuri auto,rezistenţe diferite,resturi din rezistenţe spiralate de putere.

Şi eu am o spiralată cu sârmă de 1,5 mm pe care o mai folosesc uneori.Măsor şi pun crocodilul...

Link spre comentariu
13 hours ago, Mircea said:

... insa dupa ce a fost sanctionat pentru un anumit comportament... 

5 hours ago, Vasile said:

Acest topic este un topic de flame si "polemici", nu are ce cauta pe forum

Nici eu nu inteleg ce mai vrea sa dovedeasca Stefan. Sa treaca peste momentul sanctionare, pe bune sau nu. Inca cred ca e pacat sa faca ce face, la ce ii foloseste? 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 ore, Vasile a spus:

Daca ai loc sa le montezi pui 3 rezistente de a le tale in serie si aproape ca te incadrezi in specificatile producatorului, 0,03R chiar nu mai conteaza. 

https://postimg.cc/SX7r1GYG/c7272b87

Am fost la cooperativă și am cumpărat de 0,22 ohmi, bineînțeles că voi regla curentul de mers in gol la 50..51mA. 

Restul..... a fost o glumă, pamflet, despre cei 26mV, indiferent de valoarea rezistențele sau tensiune de alimentare. 

Asta este..... când ai simțul umorului peste medie și alții nu își dau seama de asta. 

O zi bună! 

Editat de viobio
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări