KISS Postat Martie 17, 2021 Autor Partajează Postat Martie 17, 2021 30 minutes ago, Mircea said: Daca eu eram moderator in locul lui Marian sau Ratza, erai zburat de vreo 3 zile de pe forum. Faptul ca supararea ta te orbeste nu inseamna ca ceilalti sunt aparati/protejati de cineva. Ia o pauza, cugeta si ai sa vezi altfel viata. Gata, eu am proiecte de facut, nu sa stau la palavre cu tine. Noroc..ca nu esti....unul ca tine mai lipsea de aici...:) Inca nu ai zis cum pui sonda aia de la osciloscop si vezi in ce clasa canta amplificatorul...dar, promit, ca o sa te intreb mereu, pana zici... Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 17, 2021 Partajează Postat Martie 17, 2021 12 minutes ago, KISS said: Zi-mi cum pui sonda sa vezi in ce clasa e amplificatorul? Sper ca realizezi faptul ca ai fost primul ''citat'' in topicul ala sters de fratiorul tau... Am mai zis ca nu discut cu habarnistii care prin polemici nu vor decat sa obtina informatia, sa invete. 5 minutes ago, adydep said: Băi ”diaspora”,faceți-vă dracului un forum al vostru,și stați de vorbă acolo între voi...vă înțeleg,e greu,aveți nevoie de socializare,că în țările străine unde ați plecat,sunteți tratați ca ultimii oameni,veniți pe Elforum și epatați,...când mai spuneți că sunteți din România s-a rupt filmul. Bai, iti doresc sa fii tratat ca macar jumate din "ultimul om ce sunt". In alta ordine de idei, azi am vorbit cu un Elvetian si cu un localnic de pe aici. Ambii trecusera prin Romania. I-a luat un pic de cap rachiul (stiau si cum sa pronunte), dar s-au simtit bine in general. Probabil ca alta era situatia daca intalneau unul cu teapa-n dos ca tine, alta parere aveau despre romani si Romania. 2 minutes ago, KISS said: Inca nu ai zis cum pui sonda aia de la osciloscop si vezi in ce clasa canta amplificatorul...dar, promit, ca o sa te intreb mereu, pana zici... Cainii latra, ursul merge (regleaza adica). Noua mea semnatura: "Nu polemiza cu habarnistii, risti sa-i inveti ceva." Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 13 minutes ago, KISS said: ...zii cum e cu osciloscopul ala, nu mai devia de la subiect...hai ca esti inginer....lumineaza-ma Am si un master, nu ca ar conta, dar sa-ti dau apa la moara. Te ajut, imi calc promisiunea: 1. Incepi aici: https://www.tek.com/document/primer/abcs-probes-primer 2. Continui aici, dar numai dupa ce ai inteles numarul 1 de mai sus: https://www.tek.com/learning-center E adevarat ca pagina se adreseaza inginerilor, dar anumite chestii o sa le pricepi si tu. 1 minute ago, adydep said: Vino în țară,fă-ți o firmă.și plătește impozite și tu taxe la Statul Român....apoi mai manâncă borș aici...până atunci ești tabula rasa(dacă ști ce-i aia). Ce te mai oftici ca nu mai exista voturile pe forum, ce-ti mai placea sa ma faultezi pe nevazute... asa credeai tu, insa eu stiam cine. Rusinica! Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Uite exact la asta ma gandeam, cine stie intelege ce si cum, restul mai au de studiat. Este pe DC, trasa centrata. 17 minutes ago, adydep said: Să ști că nu mă oftic deloc,nici nu ti-am răspuns atunci când spuneai ceva de genul ”că-i pute numai când vede ce postez”,dar te-ai luat aiurea de @radiotelegrafist care cerea o schemă...nimic mai mult.Sti ceva,ar trebuii să-ti vezi lungul nasului,că tot timpul găsești motiv să te iei de cineva...aiurea,fără ca respectivul să te fi supărat. Acuma il scoti basma curata pe Giorgi? Se poate si mai jos? Se pare ca se poate. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 18, 2021 Autor Partajează Postat Martie 18, 2021 15 minutes ago, Mircea said: Este pe DC, trasa centrata. Arata ca un AB class...dar inca nu spui cum ai pus sonda.... Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Exact, e inca in clasa AB, dar daca stii ce sa faci, trece in clasa A. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 18, 2021 Autor Partajează Postat Martie 18, 2021 Zii unde pui sonda...clasele de functionare le stiu (din clasa a 4-a ) Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 OK, ca vad ca vrei sa inveti. Nu stiu unde pun altii sondele, dar eu le pun pe masa de lucru. Mai am si agatate in vraful de testere. Altele intr-un dulap. Plus cateva intr-o punga in camera mecanica (adiacenta garajului). Sunt mai uzate (mai ales moral) astea din punga, dar bune (Tek, nu chinezarii ieftine). Link spre comentariu
KISS Postat Martie 18, 2021 Autor Partajează Postat Martie 18, 2021 (editat) Eu le tin in atelier. N-am multe, cateva sunt HP, TEK si restul chinezesti ...de la Yokogawa. Zii unde conectezi sonda la AB_ul ala. Nu trebuie sa desenezi, ma pricep..cat de cat LE: Sa nu crezi ca fac misto! Sunt convins ca toti stiu cum sa regleze un bias functie de clasa de functionare. Marian a zis clar: 26mV pe rezistorul din emitor (daca are, daca nu ...Doamne ajuta!) indiferent de valoarea rezistorului. Eu, unul nu cred asta, si am argumente in sensul asta. De aia a si sters fratioru' tau, topicul ala. Iar tu te fofilezi cu raspunsul ala, si stiu de ce... Mi-ar fi rusine sa afirm ca am doua facultati si nu stiu sa-i spun unui ''depanator'' unde se conecteaza sonda unui osciloscop sa vad in ce clasa de functionare lucreaza un amplificator. Editat Martie 18, 2021 de KISS Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Uite aici ce si cum, poate ajuta si altora: https://www.tek.com/blog/how-can-an-oscilloscope-measure-current Concentreaza-te pe primul paragraf, nu pe cel cu sonda diferentiala, caci e bine sa incepi cu bazele. Adaug si asta, e chiar pentru orice nivel: https://www.electronics-tutorials.ws/amplifier/class-ab-amplifier.html Link spre comentariu
KISS Postat Martie 18, 2021 Autor Partajează Postat Martie 18, 2021 Lasa-ma cu teoria claselor de functionare ca ti-o pot spune, cu ochii inchisi, in vreo 5 limbi de circulatie internationala. La fel si cu sondele diferentiale sau de curent. Spune clar unde conectezi sonda sau macar recunoaste ca ai scos o vrabiutza, cand ai scris in topicul ala. Si, nu mai cauta pe net, ca nu o sa gasesti nimic concludent. Astept raspunsul, scurt si clar. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Prietene, ti-am dat suficienta informatie. Procesul de asimilare include si un pic de experimentare personala. Mai mult nu iti voi spune, nu sunt adeptul murei in gura. La treaba, ca asa se invata meseria! PS: Ma duc sa ma culc acuma, sa nu te dai in stamba cu tura de dimineata (intepatura aia gratuita si deplasata cu cei 26mV e un risc pentru relatia ta cu forumul via @Marian), ca iar ajunge topicul la Pubela si am ratat toata distractia. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 18, 2021 Autor Partajează Postat Martie 18, 2021 Acum e clar de ce nu spui. Nu mai insist ca n-are rost. Data viitoare, cand ii mai dai vreun sfat unuia, cum sa verifice in ce clasa de functionare lucreaza un amplificator, incearca sa te documentezi intai si apoi scrie. Consider ca e clara treaba aia cu ..castravetii si strugurii acri. De asta nu angajeaza aia la Onkyo si Samsung ingineri, ar trebui sa-i plateasca ...degeaba. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Esti foarte perspicace... dar daca nu vreau sa-ti spun ceva (din motivul din semnatura mea), e pentru ca e alegerea mea. Tu poti sa te dai cu curul de pamant cat vrei, nu ma poti convinge sa fac sau sa zic decat ce si cat vreau. Am spus deja prea mult. NB: Tu realizezi ca exista viata si in afara domeniului audio? Ca altii fac alte chestii in viata, si ca daca tu ai lucrat sau lucrezi pentru o firma care face fiare de calcat, frigidere si amplificatoare audio (unele de mai mult sau mai putina unica folosinta) nu e nimic extraordinar. Nu esti nici miezul cozonacului, ci doar o rotita din angrenaj. Esti un depanator care urmeaza, fara sa se intrebe de ce, o procedura dintr-un manual care uneori contine si erori. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 5 hours ago, KISS said: Marian de la Fierbinti Ce-ai castigat ca ai scris asta? Cumva trebui sa ma simt eu nasol? 5 hours ago, KISS said: Cica 26mV pe rezistenta din emitor, indiferent de valoarea ei Ori nu intelegi logica acelor 26mV si-atunci sa insist sa-ti explic ar fi pierdere de vreme, ori din contra o intelegi dar faci bascalie. Oricum insista sa faci pe gica contra cu toti, insista cu marlaniile, o sa ma gasesti o data intr-un ton mai prost si n-o sa-ti mai dau sanctiunea minim disponibila asa cum am facut data trecuta, ci direct spam, dispari cu postari cu tot. Si nu-i amenintare, e promisiune la fel ca data trecuta, si stii bine ca m-am tinut de cuvant si atunci. 5 hours ago, KISS said: Zi-mi cum pui sonda sa vezi in ce clasa e amplificatorul? Intamplarea face ca am avut recent o discutie cu @Mircea in privat legat strict pe tema asta, si-am discutat atunci diferentele pe osciloscop intre clasa A si B ( sau AB la semnal mai mare ). Adica stie ce spune, asa cum cel mai probabil si tu stii la ce se refera, dar tii neaparat sa te dai zmeu in cam orice postare. 5 hours ago, adydep said: băi diasporeanule Faptul ca te-ai referit aici la @KISS nu ma opreste sa sanctionez verbal remarca deplasata. Numai cineva sarac cu duhul ar folosi expresia aia pe post de insulta. V-a bagat multora cineva in cap ca cei care pleaca sa munceasca in strainatate sunt niste malefici care isi reneaga tara si care nu platesc taxe, si fac si dreg... Ceea ce nu intelegeti unii dintre voi este distinctia intre cei care pleaca sa munceasca pentru mai binele lor si al celor dragi, si intre cei care pleaca sa fure ( ca astia din urma ne pateaza reputatia afara ). Si mai e ceva ce nu intelegeti, "diasporenii" sunt aia care au sustinut o buna parte a cresterii economice dinainte de pandemie pentru ca ei au trimis in mod constant bani acasa. Cunosc personal mai multe cazuri diferite decat as putea descrie intr-un roman de oameni plecati la munca in strainatate care au trimis si trimit constant bani in tara, bani care s-au investit de cele mai multe ori in renovari interioare ori constructii noi de case, sau in achizitii de masini ori electrocasnice mari, majoritatea de regula au fost investitii mari, sume mari platite si ramase aici in tara, mult peste ce ar insemna mult incriminatele taxe neplatite de ei aici. Sunt convins ca daca te gandesti mai atenti ai sa realizezi ca si tu cunosti cel putin cateva astfel de cazuri. E drept ca sunt si dintre cei care s-au stabilit acolo unde au plecat, si nu mai trimit bani in tara, dar te intreb: Asa si? Care e problema? E treaba lor unde aleg sa locuiasca si sa munceasca. Sunt convins ca nici @Mircea si nici @KISS n-au uitat ca au plecat din tara asta, ca isi au originile aici, daca ar fi fost asa atunci ce motiv ar mai fi avut sa-si piarda timpul pe forumuri Romanesti? In fine, iar m-am lungit Spor. Link spre comentariu
Postări Recomandate