Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

constructie antena yagi 1.2ghz

Galagie

Postări Recomandate

Va salut,

am un receptor video pe 9 canale in gama 900-1280 mhz,  asadar m-am apucat sa ii construiesc o antena yagi.

Dimensiunile le-am aflat folosind calculatorul din acest link : https://www.changpuak.ch/electronics/yagi_uda_antenna_DL6WU.php

Toate elementele antenei sunt confectionate dintr-o bara de aluminiu de 4mm, inclusiv dipolul.

Suportul pe care sunt asezate elementele este un tub din pvc de 10mm.

Pentru prinderea coaxialului pe dipol, am dat niste gauri filetate de 2mm, surub + saiba de cupru pentru a facilita cositorirea la coaxial

Am proiectat antena pe 1.2ghz,  mai jos sunt atasate masuratorile S11 pe VNA.

Nu sunt un experimentat in de'ale radioelectronicii, astfel as dori o parere despre rezultatele masurate.

Ce parere despre masuratori?

yagi smith final.PNG

yagi swr final.PNG

yagi log final.PNG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Galagie

2

• grosu99

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Antena se pune pe un receptor pentru receptie semnal video.

Mai exact este vorba de un kit emisie-receptie video  pe 1.2ghz

Camera cu emitatorul vin montate pe un aeromodel. ( FPV).

Din cate vad, antena se comporta mai bine pe 1160mhz decat 1200,   vad ca impedanta la 1200mhz este in jurul a 39ohmi,  ar trebui sa imi fac griji? tinand cont ca impedanta pentru receptor este de 50 ohmi ?

Link spre comentariu

Eu m-am uitat la graficul 2 si cred ca antena este ok. Daca are prea multi elementi este directiva si s-ar putea ca la un moment dat sa se piarda imaginea.Imaginea emisa de camera,care are un element radiant gen panou s-ar putea sa faca probleme la receptie.Dar astea sunt detalii si cred ca puteti face o proba fara probleme la sol

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări