Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator Dioda Laser

Vizitator bettlejus

Postări Recomandate

Vizitator bettlejus

Salut, am cumparat cateva diode laser de 3V si 37mA, si nu stiu cum fac de le ard mereu, am incercat sa le alimentez cu o rezistenta de 180 Ohm la tensiune de 9V (baterie), a tinut bine o seara intreaga dar dimineata era cam epuizata bateria si nu cred ca asa mult consuma dioda aia laserMa puteti ajuta cu o explicatie cum sa alimentez o dioda laser de la baterie de 9V sau 3V, sau un montaj ceva, ca sa-mi mearga fara sa se arda si sa nu consume mult montajulMultumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

1

• Sandu_alex_999

1

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,De unde crezi ca s-a ars? Ca ti-a mancat bateria de 9V?Cu dioda de 3V, alimentat de la 9V prin 180Ohmi, ai 33mA consum, o baterie de 9V are in jur de 180-250mAh, deci daca luam cazul cel mai fericit(250mAh), in aprox. 8 ore ti-se descarca bateria.Vrei sa tina mai mult, pune o baterie cu capacitate mai mare.

Link spre comentariu

Salut, am cumparat cateva diode laser de 3V si 37mA, si nu stiu cum fac de le ard mereu, am incercat sa le alimentez cu o rezistenta de 180 Ohm la tensiune de 9V (baterie), a tinut bine o seara intreaga dar dimineata era cam epuizata bateria si nu cred ca asa mult consuma dioda aia laserMa puteti ajuta cu o explicatie cum sa alimentez o dioda laser de la baterie de 9V sau 3V, sau un montaj ceva, ca sa-mi mearga fara sa se arda si sa nu consume mult montajulMultumesc

luate de pe maica domnului,nu?pai astea merg pe la 2,2-2,3v,cu ~20mA la 3v nu tin 10 sec :rolleyes: stiu sigur la de la 5v merg perfect cu o rez de 100 ohmi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări