Alex Ianis Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Salut!Am proiectat acest amplificator dintr-o revistă din Franța și am o problemă nu pot regla biasul,in revistă spune că se înseriază multimetru între plusul sursei de alimentare și plusul amplificatorului și trebuie să fie între 50-60mA cu semnalul de intrare scurtcircuitat la masă,la mine e de ordinul volților.Vreau sa spun că montajul funcționează fără a se încinge vreo piesă cei drept nu l-am ținut mult timp alimentat.Cablajul e făcut ca după revista și executat la o fabrică din China care execută cablaje,piesele sunt originale luate de pe un sait de renume din Germania.Imi puteți da o mana de ajutor in elucidarea problemei? Link spre comentariu
KISS Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 12 minutes ago, Alex Ianis said: Salut!Am proiectat acest amplificator dintr-o revistă din Franța și am o problemă nu pot regla biasul,in revistă spune că se înseriază multimetru între plusul sursei de alimentare și plusul amplificatorului și trebuie să fie între 50-60mA cu semnalul de intrare scurtcircuitat la masă,la mine e de ordinul volților.Vreau sa spun că montajul funcționează fără a se încinge vreo piesă cei drept nu l-am ținut mult timp alimentat.Cablajul e făcut ca după revista și executat la o fabrică din China care execută cablaje,piesele sunt originale luate de pe un sait de renume din Germania.Imi puteți da o mana de ajutor in elucidarea problemei? Seteaza aparatul de masura pe 200mADC. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Bună gluma! Curentul îl masori masurind căderea de tensiune pe rezistenta din sursa (rezistentele din surse) și calculind curentul. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Nu cred ca sunt postari reale. Dar, sa zicem ca da si ca masurand la bornele R18 - R21 nu risti sa arzi siguranta din Ampermetru, dupa cum la misto sugereaza dl depanator. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Amu haideti sa nu fim rautaciosi. Din cele relatate de Alex, se pare ca a încercat sa masoare consumul amplificatorului cu aparatul setat pe volti. Asa ca sfatul lui Stefan, de a comuta aparatul pe 200 mA dc, nu-i deloc deplasat. Bineînteles ca, daca masoara caderea de tensiune pe rezistoarele din surse, nu o sa-l puna pe mA. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Si de da prea mult de semipot si trece de 200mA, arde siguranta si cine stie unde se mai agaţa iesirea. Poate regleaza cu difuzor la iesire. Stiu, multe coincidente, dar o singura sansa in caz de nesansa. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 @Alex IanisCe valori au R18-R21? Ne puneti, va rog si pagina cu valorile compunentelor? Aveti cumva cablaje în plus? Eu am MOSFETuri laterale Hitachi dar nu am decât cablaje pentru o singura pereche. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 48 minutes ago, Mircea said: Nu cred ca sunt postari reale. Dar, sa zicem ca da si ca masurand la bornele R18 - R21 nu risti sa arzi siguranta din Ampermetru, dupa cum la misto sugereaza dl depanator. Daca postezi doar sa faci misto, abtine-te! Sa nu crezi ca nu as putea sa-ti raspund cu aceeasi moneda sau sa te umilesc public. Am spus scala de 200mA deoarece este primul domeniu apropiat de 50-60mA. Si, chiar daca multimetrul ar avea scala de 100mA, e recomandabil, cand nu stii ce curent e acolo sa alegi un domeniu mai mare. Si stai linistit ca nu se arde siguranta aparatului de masura. Daca vedeai , in lumea reala, nu pe google, mai multe aparate de masura, stiai ca majoritatea au siguranta de 400mAT. Iar daca lucrai efectiv cu un aparat de masura stiai ca poti depasi pentru scurt timp scala fara sa se intample nimic dezastruos. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 1 hour ago, KISS said: Sa nu crezi ca nu as putea sa-ti raspund cu aceeasi moneda sau sa te umilesc public. Masoara-ti vorbele, mestere. Numai un incepator masoara un curent de mers in gol intrerupand o alimentare. Si daca curentul ajunge la 2A sau s-a desprins crocodilul? Sa o lasam moarta, metoda propusa de tine este riscanta. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 57 minutes ago, Mircea said: Masoara-ti vorbele, mestere. Numai un incepator masoara un curent de mers in gol intrerupand o alimentare. Si daca curentul ajunge la 2A sau s-a desprins crocodilul? Sa o lasam moarta, metoda propusa de tine este riscanta. Inca o data dovedesti ca nu ai experienta in audio. Daca producatorul recomanda masurarea si reglarea curentului de bias intr-un anumit mod, ce vezi tu ciudat acolo? Si daca biasul ar avea 2A ce? ar exploda? sau s-ar arde siguranta multimetrului? Si daca ramane fara alimentare pe o ramura ce s-ar intampla? Sunt intrebari la care doar unul care a lucrat efectiv in audio stie raspunsurile. Daca ai fi reparat 2% din cate amplificatoare am reparat eu, nu ai mai fi scris prostiile alea. Faptul ca ai urmat Politehnica nu are nici o relevanta. Stiu o gramada de injineri, unii cu 2-3 facultati, care au vrut sa se angajeze la Samsung si tocmai pentru asta au fost refuzati, ca erau habarnisti si nu aveau nici un fel de experienta practica. La fel a fost si la Onkyo, cat timp am lucrat acolo mi-au venit pentru probe de lucru o multime si n-a trecut niciunul testul. E greu sa vinzi castraveti la....gradinar. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 (editat) E clar ca nu crezi in viata in afara domeniului audio. Ei bine, exista!!! Te rog, iar, masoara-ti vorbele. Sa ramanem la comentarii si schimburi de idei pur tehnice. Da, cred ca pentru cine pune intrebarea cum s-a pus, metoda cea mai securitara este masurarea caderii de tensiune pe rezistente. Ma indoiesc ca un manual de service cere ceea ce vrei tu sa dovedesti: ca se pot face masuratori care au o anumita tenta de hazard. PS: Inteleg ca ai o anumita frustrare cu inginerii. Noi doi am mai vorbit, in alt ton si alte toane, si cum lucrez intr-un domeniu extrem de specializat, ma mir si azi cum au angajat un prost ca mine. In atatea companii... i-am prostit pe toti. Editat Martie 16, 2021 de Mircea Link spre comentariu
KISS Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 6 hours ago, Alex Ianis said: Salut!Am proiectat acest amplificator dintr-o revistă din Franța și am o problemă nu pot regla biasul,in revistă spune că se înseriază multimetru între plusul sursei de alimentare și plusul amplificatorului și trebuie să fie între 50-60mA cu semnalul de intrare scurtcircuitat la masă,la mine e de ordinul volților.Vreau sa spun că montajul funcționează fără a se încinge vreo piesă cei drept nu l-am ținut mult timp alimentat.Cablajul e făcut ca după revista și executat la o fabrică din China care execută cablaje,piesele sunt originale luate de pe un sait de renume din Germania.Imi puteți da o mana de ajutor in elucidarea problemei? Mai omule, inteleg ca esti frustat, dar citeste atent ce scrie autorul topicului. Chiar vrei sa-ti pun poze din alte manuale service unde este recomandata aceeasi metoda? Si, app, nu-mi mai trimite mesaje ca nu ma intereseaza, ai ignore. Link spre comentariu
Alex Ianis Postat Martie 16, 2021 Autor Partajează Postat Martie 16, 2021 Acum 8 ore, sesebe a spus: Bună gluma! Curentul îl masori masurind căderea de tensiune pe rezistenta din sursa (rezistentele din surse) și calculind curentul. Așa spune autorul Link spre comentariu
Alex Ianis Postat Martie 16, 2021 Autor Partajează Postat Martie 16, 2021 Acum 7 ore, franzm a spus: @Alex IanisCe valori au R18-R21? Ne puneti, va rog si pagina cu valorile compunentelor? Aveti cumva cablaje în plus? Eu am MOSFETuri laterale Hitachi dar nu am decât cablaje pentru o singura pereche. Am 5 cablaje Acum 8 ore, franzm a spus: Amu haideti sa nu fim rautaciosi. Din cele relatate de Alex, se pare ca a încercat sa masoare consumul amplificatorului cu aparatul setat pe volti. Asa ca sfatul lui Stefan, de a comuta aparatul pe 200 mA dc, nu-i deloc deplasat. Bineînteles ca, daca masoara caderea de tensiune pe rezistoarele din surse, nu o sa-l puna pe mA. Așa am procedat prima dată am dat aparatul pe 200mA dar consumul e mai mare de 200mA și am comutat la o scală mai mare și îmi apare că am 54V Link spre comentariu
validae Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 Nu mai deschide alt topic separat la Amplificatoare, fiindcă nivelul tău de cunoştinţe nu e pentru acea secţiune.Încă nu stăpâneşti nici măcar utilizarea unui aparat de măsură, despre ce înseamnă bias trebuie să te mai documentezi.Pune pagina originală cu documentaţia francezului unde recomandă reglajul biasului, nu traducerea cu Google, că aia e chiar amuzantă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum