Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv samsung LCD LE26R86BDR/XEC

liviu_mad

Postări Recomandate

mainboard BORDEAUX PLUS

BN41-00813B-MP1.0

sursa BN44-00155A

ce se intampla cu el ?

merge corect tipm de 10 s si apoi se restatreaza la infinit dar tot la 10s

am verificat ceurile din sursa si sunt ok, 

am scos mufa de la invertor si de la t-con si am pus 3.3v pe standy la sursa 

tensiunile din sursa nu se modifica deloc si am sunet dar tot 10s 

deci am doar o tensiune de 5v si una de 12v catre mainboard si se mentin dar acelasi efect de restart

nu stiu de ce sa ma mai iau , ca am ramas cu sursa care este buna si cu placa de baza care face pe nebunul

oare este vreo protectie de la invertor? cum pot anula asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liviu_mad

6

• sesebe

2

• Florinel TV

2

• KISS

1

Top autori în acest subiect

Eu cred, aproape sint sigur defapt, ca sint condesatorii elatrolitici de pe main board defecți. Asta dacă nu cumva e o problema termica. 

Cum ai verificat condesatorii? Cea mai buna metoda este sa masori rolul de tensiune la borne cu un osciloscop setat pe AC. 

Contrar la ceea ce se scrie aici pe forum, cazurile cind este "defect" SW fără sa fie defect ceva HW sint foarte foarte rare. 

Link spre comentariu
12 minutes ago, sesebe said:

Eu cred, aproape sint sigur defapt, ca sint condesatorii elatrolitici de pe main board defecți. Asta dacă nu cumva e o problema termica. 

Cum ai verificat condesatorii? Cea mai buna metoda este sa masori rolul de tensiune la borne cu un osciloscop setat pe AC. 

Contrar la ceea ce se scrie aici pe forum, cazurile cind este "defect" SW fără sa fie defect ceva HW sint foarte foarte rare. 

Adevarul e ca tu stii mai bine ca toti....

Inca nu uit de baretele alea Samsung, cumparate degeaba. :rade:

Daca vrei, vorbesc cu baietii aia de la Samsung Romania si iti gasesc vreun loc pe acolo, la Service-Garantii.

Link spre comentariu

Saltă capacul de tablă de pe procesoarele de deasupra SCART-urilor și schimba c-urile elco. de acolo.Daca tot te supara,vezi ca e posibil sa se ambaleze vreun LDO și-i scade tensiunea pe iesire...legi câte un fir ,și pui aparatul pe fiecare ieșire în parte,sau pui degetul pe el și vezi care ambalează(vezi să nu-ți faci beșici/bășici pe deget).

Editat de adydep
Link spre comentariu

am desfacut si sub radiator si au mai fost inlocuiti condensatorii si niste stabilizatori 

pe aia dinafara ecranajului iam inlocuit si degeaba

cred ca o protectie trebuie anulata , dar care?

Link spre comentariu

forumul asta a ramas decat 5 oameni care se cearta intre ei , paralel cu subiectul. 

sefu sitului nu vedeti asta ca se deviaza de la subiect

cearta si luat la misto 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări