Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator pic oshonsoft

Vizitator iulian_01

Postări Recomandate

Vizitator iulian_01

Salut,A mai realizat cineva schema programatorului de la Oshonsoft? Eu am facut-o de 2 ori. Prima data nu mi-a iesit chiar bine, am mai facut modificari, lipituri, asa ca am refacut-o pe un cablaj curat, cu modificarile necesare si corecta. Am pus un circuit integrat SN7406N pe care l-am gasit intr-o masina de scris (electronica) dar nu merge nicicum. Am incercat, inainte de a avea circuitul asta cu altele similare (doar cu timpi de raspuns mai mari, cred), circuite de genul 74HC04, 74HC14, DM7406. Cu oricare din ele, acelasi raspuns, nu merge. Acesta 7406 are timpul de transfer f mic 10-15 ns. Intr-adevar, nu am verificat inca circuitul, sa vad daca toate portile functioneaza. Am incercat cu softul de la oshonsoft, si cu winpicprogrammer. Imi recunoaste inerfata, zice ca-i ok, dar nu programeaza. PICurile sunt bune, le-am luat de noi, dar nu le-am folosit inca. A mai facut cineva schema asta? Aveti vreo solutie?Multumesc,Iulian.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Abram Burel

2

• ALEKS

1

Dupa schema asta m-am insipirat cand am facut primul meu programator (publicat pe aici pe undeva). In loc de inversoarele alea am pus tranzistori si rezistente. Ce m-a nemultumit e ca erau prea multe.Asa ca am apelat la niste "tranzistoare digitale". Se gasesc pe la Comet si au rezistente de intrare incorporate. Am atasat o schema extinsa. Fiecare simbol de tranzistor, impreuna cu rezistenta lui baza emitor si cea din baza spre "intrare", reprezinta de fapt o singura componenta SMD intr-o capsula un pic mai mare decat SOT-23.Ca sa nu vi se para suspect, circuitele suplimentare MOD_C si GND_C sunt o bucla inchisa in mufa DB-25 (cea dinspre programator e un RG-45), care face ca montajul cu PIC sa fie alimentat normal cand RJ-45 e scos si sa treaca in modul programare (VDD comandat) cand mufa e infipta. Chestia insa functioneaza doar daca montajul cu PIC nu consuma prea mult, altfel caderea de tensiune pe colector-emitor la Q4 poate sa creeze probleme (nu PIC-ului, dar daca sunt si circuite care vor 5V, atunci ar putea apare). Ca fapt divers, programatorul asta este "cuplat" cu un controler ce contine un PIC12F629 si un 75176 (driver RS-485), acesta din urma fiind al naibi de consumator (tipic 35mA parca) si avand aparent cerinte de alimentare gen TTL. Cu toate astea, merge brici la cei 4,62V care ajung la ele :)

Link spre comentariu
Vizitator iulian_01

Poti sa-mi explici mai detaliat cum se face cu MOD_C si GND_C, un desen?Daca nu le pun, are ceva?Daca in loc de tranzistorii digitali folosesc BC547 si BC557 plus rezistetele lor, e vreo problema?Tu de ce n-ai realizat montajul cu 74LS06? Ti-a parut ceva in neregula? Ca eu numai nu reusesc sa-i dau de capat. L-am tot verificat si-mi pare a fi ok. Dar nu merge...Mersi.

Link spre comentariu

Elimini R6 si Q7 si ai practic programatorul de la OshonSoft in care invresoarele au fost inlocuite cu tranzistoare.Poti utiliza tranzistori de uz general si rezistente. Poti si modifica valorile rezistentelor (cele date sunt in tranzistoarele digitale, deci asa sunt ele :) ).Nu am folosit integrat ca nu prea avea rost daca tot imi mai trebuiau tranzistoare. Era mai simplu si cu cablajul, pentru ca nu eram legat de idiotenia aia de pini alternativi, unul intrare, altul iesire si tot asa.Si de altfel, care mai era contributia mea?! :)Nu trebuie sa te framante prea tare timpul de raspuns si nu asta e problema.

Link spre comentariu

Salutare,Am decis sa raspund aici, intrucat am executat si eu schema aceasta de programator pentru PIC-uri. Intr-adevar nu am intampinat probleme nici la constructia ei si nici la programarea PIC-urilor. Mi se pare o varianta foarte buna de programator pe portul parallel.Cred ca problema dumneavoastra rezida ori undeva pe placa pe care ati construit-o, ori la mufa DB-25 la conexiunile pentru portul parallel.Numai bine si sper sa rezolvati problema,ALEKS

Link spre comentariu
Vizitator iulian_01

Multumesc de raspunsuri.Am verificat din nou placa si am descoperit, spre surprinderea mea, inca 3 greseli pe placa. Le-am remediat si am incercat din nou, dar tot n-a mers. Apoi am inlocuit integratul DM7406 cu un altul, beta 7416, care a mers f bine apoi:). M-am bucurat tare mult sa-l vad in sfarsit functional.Va multumesc pt sfaturi.Iulian.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări