Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VU-metru 14 benzi cu Arduino

zvonacfirst

Postări Recomandate

Am realizat zilele astea un VU-metru cu 14 benzi x 20 leduri inspirandu-ma din foarte multe materiale disponibile pe net.

Am utilizat:

- un modul Arduino2560 Pro Mini

- un modul clock generator Si5351A

- doua CI MSGEQ7 graphic equalizer 7 band

- o rola cu leduri adresabile WS2812B

- un PCB pe care l-am comandat la JLCPCB.

Scuzati calitatea filmarii si a sunetului. Sper ca efectul vizual este suficient ca sa va dati seama cum functioneaza. Panoul pe care am pus benzile cu leduri este doar pentru teste. Efectul obtinut nu are complexitatea pe care am vazut-o pe net dar totusi este fain.

Si cateva poze.

20210309-134148.jpg20210309-134553.jpg20210309-134603.jpg

20210309-134815.jpg20210309-140309.jpg

Urmatorul pas este sa gasesc o solutie de debitare/decupare plexiglas pentru a realiza ceva asemenator cu 14 Band Spectrum Analyzer cu care sunt multe filmulete pe net. Daca exista pe forum cineva dispus il rog sa ma contacteze in privat.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ar fi trebuit sa postezi si sketch-ul corespunzator proiectului.

Pentru asta:

Acum 14 ore, zvonacfirst a spus:

Urmatorul pas este sa gasesc o solutie de debitare/decupare plexiglas pentru a realiza ceva asemenator cu 14 Band Spectrum Analyzer cu care sunt multe filmulete pe net. Daca exista pe forum cineva dispus il rog sa ma contacteze in privat.

ar trebui sa postezi solicitarea aici: https://www.elforum.info/forum/17-serviciielectrojob/ 

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Multumesc pentru interes @Ionut A.

Proiectul inca nu este finalizat, dar sunt destul de aproape de final. Inca astept niste leduri WS2812 care au aproape 60 de zile de la data la care le-am comandat. Am prins perioada asta de blocaj al Postei Romane datorita noilor reguli privind taxele. Am benzi led, dar nu pot folosi orice banda led datorita faptului ca distanta dintre doua leduri trebuie sa fie egala cu distanta dintre doua tile din plexiglas, iar eu am nevoie de 10mm.

Am muncit foarte mult la tilele din plexiglas transparent de 8mm grosime pe care le-am debitat cu laser. Canturile obtinute nu au fost asa de netede cum ma asteptam si au necesitat slefuire grosiera, apoi finisare si matuire, si nu sunt decat 280 de bucati.

Apoi dupa ce fac toate testele trebuie sa proiectez un soclu din plexiglas negru pe care tot cu laser il voi debita. In alta parte de data asta in speranta ca va iesi mai bine.

Din pacate timpul disponibil este limitat, asa ca toate proiectele mele necesita destul de mult timp pentru finalizare.

Fii sigur ca la final voi posta rezultatul aici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări