22euu Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Stimati colegi, Sunt pe cale sa achizitionez o pereche de TANNOY REVOLUTION DC6 de la un prieten (boxe de raft, f: 46Hz - 35kHz, sensibilitate SPL/m/2.83V = 88dB, 8 ohmi). De asemenea vreau sa ma apuc si de constructia unui amplificator pe lampi. Avand in vedere ca sunt novice pe aceasta ramura a electronicii (dar am fost intordeauna fascinat de lampi), apelez la cei consacrati, in a ma sfatui: 1. Ce tip de amplificator pe lampi se preteaza pt. aceste boxe? (SE / PP / etc.) 2. Fac o achizitie buna cu aceste boxe, in conditiile in care le iau doar pt. amplificare pe lampi? Precizez ca ascult intro camera de apartament si ma intereseaza calitatea sunetului si nu cantitatea. Multumesc. Link spre comentariu
PlutothePup Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Pentru un SE construit de un incepător SPL-ul este mic. Recomand la aceste boxe un PP de min. 35W. Succes! Link spre comentariu
22euu Postat Martie 13, 2021 Autor Partajează Postat Martie 13, 2021 Eu acum nu am nici “calul” si nici “caruta”. Daca la caruta se mai poate mesterii la cal nu prea mai ce sa-i faci. Din cauza asta as vrea sa ma documentez cat mai bine. Calul este Tannoy. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Cu boxele alea nu prea poți asculta tuburi. Un amplificator pe tuburi se merita doar unul SE de citiva wați si pt asa ceva îți trebuie boxe foarte sensibile. Link spre comentariu
22euu Postat Martie 13, 2021 Autor Partajează Postat Martie 13, 2021 Si atunci spre care boxe sensibile sa ma indrept? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Pentru inceput o varianta ar fi panourile acustice cu difuzor de banda larga. Incepi cu Monacor SP205/8 și Doamne ajuta sa reușești să faci un amplificator care merita mai mult. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 PP de minim 2x20w , nu lua de bune după spusele unora care nu au habar despre amplificatoarele cu tuburi. Cunosc incintele alea și pentru o audiție într-o sufragerie de bolc... 2x20w pe tuburi sunt arhisuficienti. Am văzut postarea ta și pe un grup FB. Mare atenție! Un SE cu EL34, KT88, 120,150, au cea mai mare parte din wați..... pe hârtie, adică cu distorsiuni armonice mari, de ex EL34 o să în găsești pe ampuri cu 10w pe canal, real te poți folosi de maxim 5..6w, restul sunt zgomot. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 Acum 14 ore, sesebe a spus: Cu boxele alea nu prea poți asculta tuburi. Un amplificator pe tuburi se merita doar unul SE de citiva wați si pt asa ceva îți trebuie boxe foarte sensibile. De unde ai lansat teza asta că doar SE se merită? Asta este altă dumă audiofilă, pe bune..... in ultimul timp ai devenit obositor cu dumele astea. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 Nici macar nu ma mai chinui sa-ti explic de unde. Esti prea expert. Link spre comentariu
22euu Postat Martie 14, 2021 Autor Partajează Postat Martie 14, 2021 48 minutes ago, viobio said: PP de minim 2x20w , nu lua de bune după spusele unora care nu au habar despre amplificatoarele cu tuburi. Cunosc incintele alea și pentru o audiție într-o sufragerie de bolc... 2x20w pe tuburi sunt arhisuficienti. Am văzut postarea ta și pe un grup FB. Mare atenție! Un SE cu EL34, KT88, 120,150, au cea mai mare parte din wați..... pe hârtie, adică cu distorsiuni armonice mari, de ex EL34 o să în găsești pe ampuri cu 10w pe canal, real te poți folosi de maxim 5..6w, restul sunt zgomot. Am folosit 2 surse de informare, ca la medic Pana la urma cred ca o se le iau ca mi-au ramas in cap iar pentru inceput o sa merg pe un PP. Ramane sa gasesc o schema explicata constructiv cat mai detaliat avand in vedere “teritoriul” unde ma bag. Daca e cineva binevoitor sa-mi indice asa ceva ii raman recunoscator anticipat. Multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 Acum 1 oră, sesebe a spus: Nici macar nu ma mai chinui sa-ti explic de unde. Esti prea expert. Când o să lucrezi măcar 5% din cât am lucrat eu cu tuburi.... să dai sfaturi despre domeniul ăsta. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 Adevarul este ca majoritatea colegilor care dau ''sfaturi'' chiar isi castiga painea din reparatii sau constructii audio. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 Acum 6 ore, 22euu a spus: Am folosit 2 surse de informare, ca la medic Pana la urma cred ca o se le iau ca mi-au ramas in cap iar pentru inceput o sa merg pe un PP. Ramane sa gasesc o schema explicata constructiv cat mai detaliat avand in vedere “teritoriul” unde ma bag. Daca e cineva binevoitor sa-mi indice asa ceva ii raman recunoscator anticipat. Multumesc pentru sfaturi. Caută pe această secțiune și găsești zeci de amplificatoare. De curiozitate, ai mai lucrat cu tuburi electronice? Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 "influencer" este noua moda (unii chiar castiga din asta). Link spre comentariu
22euu Postat Martie 14, 2021 Autor Partajează Postat Martie 14, 2021 2 hours ago, viobio said: Caută pe această secțiune și găsești zeci de amplificatoare. De curiozitate, ai mai lucrat cu tuburi electronice? Doar cu nixie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum