Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Limitare tensiune panou solar

Bandi Szasz

Postări Recomandate

Acum 17 minute, Mircea a spus:

Incarcatorul Imax B6 se ocupa de LiIon. Scrie despre el in primul post. 

N-ai citit cu atentie discutia.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bandi Szasz

7

• sesebe

5

• Mircea

3

• Ticu

2

Top autori în acest subiect

Asa, si pt asta el pune link la un boost. Iar apoi cind ii atrag atentia ca este boost zice ca vrea sa-l utilizeze doar pe el pt incarcare fara incarcatorul universal.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eu am raspuns la intrebarea despre cum incarca acumulatoarele. Care cred ca e rezolvata cu Imax. 

Acuma, ca nu s-a gasit convertorul, las discutia sa continue. 

Link spre comentariu

Da imi cer scuze ca am dus discutia in atata parti cautand o solutie optima. Cel mai ideal ar fi sa folosesc Imax-ul aici sunt de acord, incarcarea pe panou o sa fie o data intre 2 incarcari corecte cu Imax in idea in care plec de acasa cu ele incarcate si dupa ce le golesc le incarc inca o data la panou. Bateriile sunt pt un aeromodel care le termina in 10  - 15 minute si m-am gandit ca daca tot ma duc la munte sa ma joc cu ea iau si panoul cu mine si cat timp mai stau la soare le mai incarc pt o tura.

Cel mai usor si cu cele mai putine complciatii ar fi cum a sugerat ulterior sesebe cu un incarcator dedicat pt panou solar (cel putin asa am inteles eu ca se referea la un incarcator direct pt panou sa dau la o parte Imax-ul cu limita lui de 18V) insa din pacate nu se gaseste ceva cat de cat ok, modulul ala find singurul pe care l-am gasit si intradevar e ceva foarte rudimentar ca incarcator.

Am dat comanda pt un convertor buck mai baban de 10A Chinezesti cum au sugerat cel mai multi colegii si o sa folosesc incarcatorul original pt o incarcare corecta. Am incercat cu module din astea mai mici cu LM2596 (din astea am la indemana) insa se cam incalzesc destul de tare la 2-3A (frige tot pcb-ul), cel comandat macar are radiator de aluminiu.

Multumesc mult pentru toti colegii implicati, o sa revin cu rezultatele dupa ce soseste convertorul buck poate mai ajuta pe cineva micul experiment.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări