Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cablu analogic digi

AstraHu-07

Postări Recomandate

Acum 4 ore, iuliantv a spus:

pai fix la asa ceva ma refeream eu, am asa ceva in casa de cand aveam un singur tv, ulterior cand am montat 2 tv-uri am cumparat un splitter cu 2 iesiri.....inca nu am incercat asa , voi incerca maine sa vad ce si cum. :)

pai acum intreb si eu, daca problema era de la stalp nu era normal sa numai prind nimic? bun hai ca era la mine, dar si la vecinu? n-as prea crede, + de asta se intampla si cand nu bate vantul, cand e soare afara... eu tot banuiesc mufele din motiv ca acel surubel care strange firul de cupru se rade fff usor, daca strangi prea tare, apoi da in gol, am incercat de asemenea si cu mufe din acelea albe, ce e drept se vede o idee mai bine, insa ma gandesc sa cumpar astfel de mufe de pe emag, aveti idee sunt ok aceste? multumesc inca odata pt timpul acordat 

https://www.emag.ro/conector-tv-tata-profesional-integral-metalic-clasa-a-protectie-eficienta-la-perturbatii-radio-lte-4g-5g-cod-televes-413210/pd/DJHXJ6BBM/?ref=automated-compare_6_1&provider=rec&recid=rec_4_a77f6f366927c4f079c186df883e567ceda8d0801718e9dd75add07af34e9bee_1615654154

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AstraHu-07

9

• iuliantv

5

• dan cod

4

• Costica Tv

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 hour ago, dan cod said:

Și după toate astea tot aparatul spune. Leader LFC 944 am eu printre ele. Asta îmi arata câți db are semnalul. 

Deja ne-am dus pe aria profesionala...omul nu e de meserie asta se vede clar, cel mai bun test e sa lege cablul din pod cu alt cablu nou fara splitere, mufe si alte prostii...atunci se vede daca e de de la stalp sau.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Si in cazul in care nu e de la stalp si mai mult ca sigur nu e de la stalp..., ce-mi recomandati sa fac sau sa schimb? 

Editat de AstraHu-07
Link spre comentariu

Asa cum am sustinut de la inceput mufa tv asa cum a spus si domnul Costica Tv este de vina.........o sa cumpar o alta mufa de calitate pentru a pune in locul celei actuale

Link spre comentariu

Sper ca nu e prostie de mufa ca aia din poza, aia se monteaza doar prin sertizare, nu cu mana. Ia o mufa cu surub sau prin lipire, daca te pricepi.

Link spre comentariu
Acum 22 ore, Costica Tv a spus:

Daca mufa de la cablu/tuner e cea din imagine, eu zic sa pui alt model ca astea sunt cele mai proaste...

Monitor Unforgettable înțepătură conectori cablu tv - filmarizalau.ro

Costica eu am montat cu sutele de astfel de mufe si toate au mers ok, poate or fi si alte proaste, dar eu am luat de la miv si au fost ok, mai am si acum pe stok, am mai cumparat si din alte parti si au fost bune, tot ce trebuie este sa sti cum sa prinzi cablul la ele

Link spre comentariu
2 hours ago, Florinel TV said:

Costica eu am montat cu sutele de astfel de mufe si toate au mers ok, poate or fi si alte proaste, dar eu am luat de la miv si au fost ok, mai am si acum pe stok, am mai cumparat si din alte parti si au fost bune, tot ce trebuie este sa sti cum sa prinzi cablul la ele

Aia-i  treaba Florinele daca n-ai fost patit nu ai de unde sa stii, cu acele mufe postate de mine mai sus am avut belele mari, in prima faza cand ai montat mufa noua, totul e ok, pe parcurs cand se scoate repetat din tuner, nu mai face contact cuiul cu clema de prindere a axialului, deoarece acestea nu sunt un intreg, sunt din doua jumatati facute...am avut multe televizoare care sacadau pe programele digitale (DVB-C) si am dat vina pe tuner, am schimbat chiar si cablul, pana la urma am descoperit fara sa vreau cauza, am tras cablul din tuner (Vestel) si a ramas cuiul cu plastic in mufa tunerului, cuiul cu plastic a ramas in tunerul de la un Vestel...e o caricatura de mufa, la tunerele care au clema de strangulare (in special Vestel) in interiorul mufei, chiar daca nu se trage cuiul de tot din mufa cablului, tot se trage putin si nu mai face cum trebuie contact....

Ai si tu dreptatate, unele sunt capsate mai bine la nada, altele sunt mizerii.....depinde de unde le cumperi......Cei care folosesc aceste mufe si sacadeaza imaginea pe programele digitale sa tina cont de ce am postat eu !

Cea mai "sfanta" era banana veche care se lipea cu fludor....

DSCF1781.jpg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Costica TV, eu am astfel de mufe din 2007.Nu am avut probleme cu ele.Acum ... depinde si de cine sunt produse.

Referitor la problema initiatorului subiectului, este posibil ca intrarea in tuner sa se fi "largit" iar pinul central nu mai face contact ferm.Mufa nu trebuie sa intre foarte usor in tuner ci un pic fortat.Daca intra foarte usor trebuie stransa un pic, cu atentie sa nu rupeti mufa mama.

Link spre comentariu

Am cumparat 4 mufe din acelea postate in postul anterior si 2 dintre ele nu aveau acel surubel de infiletare pt a prinde cablul, intr-adevar acum dupa ce am luat alta mufa si am strans surubul doar sa faca contact, numai sunt probleme, misc cablul cum vreau si degeaba, imaginea ramane stabila si clara, cel mai probabil mufele anterioare pe care le  aveam erau proaste, ori nu faceau contact cum trebuie, va multumesc inca odata pt timpul si raspunsurile acordate :)

1 oră în urmă, valangjed a spus:

Costica TV, eu am astfel de mufe din 2007.Nu am avut probleme cu ele.Acum ... depinde si de cine sunt produse.

Referitor la problema initiatorului subiectului, este posibil ca intrarea in tuner sa se fi "largit" iar pinul central nu mai face contact ferm.Mufa nu trebuie sa intre foarte usor in tuner ci un pic fortat.Daca intra foarte usor trebuie stransa un pic, cu atentie sa nu rupeti mufa mama.

incercasem si acest lucru inainte sa postez, la cel clayton aveam problema aceasta, insa la celalalt noriko dabia o bagam fortat si degeaba, tot aceeasi problema ca si pe celalalt o aveam, in cele din urma mufele tv au fost de vina, va multumesc !!!

Editat de AstraHu-07
Link spre comentariu
1 oră în urmă, sciurca a spus:

Ati consumat mai mult net pe acest suviect decat cei 3 lei cat sunt mufele...

Are net nelimitat :rade: acum nu mai este cu consum

Link spre comentariu

Doar daca-o bagi și scoți de multe ori, dacă-o bagi odată și-o lași acolo n-are nimic.

Bine...uni confundă mufa de antena a tv-ului cu .... și atunci strică banana.

Link spre comentariu

Uite Costica mufele mele

2021-03-14-3282.jpg

Sa sti ca am si eu o mufa dupa spusele tale, dar nu este cumparata de mine, probabil este de la vre-un client ramasa, de ale mele am tras de pinul central cu un patent si cu celalalt de tabla si nu am reusit sa scot asamblu, uite in poza de mai jos si vezi diferenta, in dreapta este cele ce le am si in stanga este rabla

2021-03-14-3283.jpg

nu stiam ca sunt astfel de mufe rele, eu le folosesc de mult cred ca din 2004 nu mai stiu exact, de acum cand cumpar am sa ma uit sa vad daca sunt rele ca se observa, mie imi aduce cineva mufe, de la miva am cumparat multe si cred ca printre ele mai am cred ca vre-o doua

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări