Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discuție despre prețuri și păreri tranzistori germaniu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din păcate, tranzistoarele cu germaniu au trei probleme: nu pot lucra la tensiuni prea mari, sunt mai instabile termic și au un zgomot propriu ceva mai ridicat comparativ cu cele pe siliciu.

În domeniul audio (epoca actuală) cele 3 inconveniente cântăresc greu. Dacă pentru primele două s-ar găsi soluții (acceptăm o putere de ieșire mai mică, adoptăm o compensare termică eficientă), pentru ultima ... nu prea avem variante.

Ăsta cred că e motivul datorită căruia amplificatoarele pe germaniu nu-s prea populare azi  în cercurile "audiofile", unde elementul vintage contează mult.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 4 minute, +_Florin_+ a spus:

Din păcate, tranzistoarele cu germaniu au trei probleme: nu pot lucra la tensiuni prea mari, sunt mai instabile termic și au un zgomot propriu ceva mai ridicat comparativ cu cele pe siliciu.

În domeniul audio (epoca actuală) cele 3 inconveniente cântăresc greu. Dacă pentru primele două s-ar găsi soluții (acceptăm o putere de ieșire mai mică, adoptăm o compensare termică eficientă), pentru ultima ... nu prea avem variante.

Ăsta cred că e motivul datorită căruia amplificatoarele pe germaniu nu-s prea populare azi  în cercurile "audiofile", unde elementul vintage contează mult.

Să fii tu sănătos..... câți aleargă după amplificatoare cu germaniu, cum apare unu la vânzare..... dispare imediat, eu  sunt bine conectat la ce este "audiofil și vintage". 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 21 minute, viobio a spus:

Să fii tu sănătos..... câți aleargă după amplificatoare cu germaniu, cum apare unu la vânzare..... dispare imediat, eu  sunt bine conectat la ce este "audiofil și vintage". 

Posibil să am o viziune greșită, nu te contrazic, tocmai că sunt foarte rare la vânzare si în general toată lumea e înnebunită după lămpi :rade: ... sau "silicoane" de înaltă performanță.

Si mie mi-ar place, de exemplu, un amplif de calitate pe germaniu cu transformatoare (chiar de ar costa grav acele trafuri) dar nu prea am văzut așa ceva pe piață...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări