Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire display Redmi 7A

norad

Postări Recomandate

Va salut,

In urma unui soc mecanic, display-ul de la telefonul Xiaomi Redmi 7A este complet nefunctional. Sticla este crapata toata. Dar partea de telefonie functioneza, poate fi apelat.

Telefonul l-am achizitionat tocmai pentru pretul scazut (l-am luat la o oferta de Craciun cu 400 lei) si in premisa in care se strica (iremediabil) sa nu-mi para rau de bani.

Am intrebat la doua service-uri din zona de unde locuiesc cat costa reparatia si mi s-a spus 250, respectiv 275 lei.

Nu comentez daca e mult sau putin ci vreau sa intreb daca pretul pe reparatie este cel de pe piata.

Daca da, atunci nu pot decat sa zic ca am rationat cum trebuie la momentul achizitiei.

Nu am date in telefon care sa necesite recuperare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bercu Giuliano

6

• norad

4

• gabiz_ro

4

• modoran

2

Top autori în acest subiect

ecranul cu carcasa este 35 euro....fara carasa 31....cu putina indemanare il faci singur....timp de lucru pentru un tehnician gsm 20 min in primul caz,40 in al 2-lea...acum depinde cat isi apreciaza munca si timpul fiecare...in china este pana in 20 euro ecranul fara carcasa....succes

Link spre comentariu

E in jur de 200 de lei displayul cu transport la noi, pretul cerut e normal.

Iesi mai ieftin daca astepti sa vina din China si il montezi singur, evident.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am comandat un display cu rama din China (cca. 80 lei). Se inlocuieste relativ usor. Se vad bine imaginile de pe ecran. Doar ca nu raspunde cum ar trebui la atingere.

Spre exemplu:

-daca vreau sa formez un numar, daca apas pe cifra 1, apare 4;

-cifra 6 apare dupa ce se insista mai mult;

-daca derulez o pagina  in browser, cu degetul pe mijlocul ecranului, derularea este instabila, practic joaca;

-nu pot naviga in menu, decat cu mare greutate.

Este vreo setare de calibrare a displayului / touchsreen-ului ?

Link spre comentariu

Nu prea ai ce face decat sa activezi din developer menu setarile pentru show touches si show cursor location sau position.

Apoi o sa vezi daca sunt zone care nu raspund corect sau deloc la atingere sau sunt decalate.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, gabiz_ro a spus:

Nu prea ai ce face decat sa activezi din developer menu setarile pentru show touches si show cursor location sau position.

Apoi o sa vezi daca sunt zone care nu raspund corect sau deloc la atingere sau sunt decalate.

si la ce-i foloseste?sa evite zonele de risc?alt ecran de la un dealer care sa-i poata asigura o garantie

Link spre comentariu
Acum 14 ore, zaharia valentin a spus:

actualizare sistem,restet dispozitiv

asta-i ordinea in cazul unui display cu alt tip de controler touch(merge la 80% din chinezarii)...nu-i neaparat sa fie defect(70% in ultimul an cam sunt,au ramas pe piata doar rebuturi si vanzatori fara scrupule,in china ma refer)....tre luat in calcul si indemanarea posesorului la momentul inlocuirii ecranului....cam multe necunoscute si nici o constanta in ecuatia asta...

Link spre comentariu
Acum 12 ore, zaharia valentin a spus:

si la ce-i foloseste?sa evite zonele de risc?alt ecran de la un dealer care sa-i poata asigura o garantie

Nu da nimeni nici o garantie decat daca-i montat intr-un service gsm autorizat si cu hartie constatoare la mana din partea service-ului.  Il montezi singur, o faci pe riscul tau.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, modoran a spus:

Nu da nimeni nici o garantie decat daca-i montat intr-un service gsm autorizat si cu hartie constatoare la mana din partea service-ului.  Il montezi singur, o faci pe riscul tau.

mda...aici pune sigiliu pe folia protectoare si spate,lasand flexul de la lcd liber sa-l poti proba,atata timp cat sigiliul e ok iti schimba display-ul in cazul in care nu e compatibil sauvine defect din fabrica

Link spre comentariu
Acum 2 ore, gabiz_ro a spus:

Nu stiu ce inseamna aici la tine.

la capsunari

eu doar spuneam ca asta e diferenta intre a cumpara din china sau de la un dealer de piese gsm local care-ti vinde si ca particular,sa-l montezi personal nu intr-un service,avand inclusiv garantie

Link spre comentariu

Display-ul de la chinezul de pe aliexpress e o panarama. M-am uitat pe feedback-urile de la produs si nu sunt singurul care a patit asta. Rebuturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări