icar Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 Frumos si interesant. Felicitari! Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 Acum 6 ore, xdanx a spus: AM terminat vumetrul. Merge si joaca superb. Poate pentru unii poate e o nimica toata, dar mie chiar imi place. Ca sa nu pun divizor rezistiv si intrerupator cu 3 pozitii pe semnalul de la anodica mi-ar fi fost mai usor un potentiometru de 10Mohm. Nu stiu daca exista. FELICITARI ! si Paste linistit!. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 Nu știu dacă e bun sau nu dar... https://uk.farnell.com/vishay/p13lfl106mab10/pot-rotary-10m-6mm-20/dp/2550649 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 (editat) Felicitări și din partea mea. Pasul următor ar fi un amplasament inspirat din punct de vedere estetic, în cutia amplificatorului. Potențiometre de 10M nu prea am văzut, posibil se fabrică dar sunt destul de rare. Editat Mai 1, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
xdanx Postat Mai 1, 2021 Autor Partajează Postat Mai 1, 2021 1 oră în urmă, maresaldeflota a spus: Nu știu dacă e bun sau nu dar... https://uk.farnell.com/vishay/p13lfl106mab10/pot-rotary-10m-6mm-20/dp/2550649 e bun dar e scump. Daca tot vine iepurasul vedem. Ce ma fascineaza este ca nu e ca un wumetru care doar misca acul din stanga in dreapta ci pentru ca afiseaza tot timpul altceva, bineinteles pentru ca muzica este dierita. Dar si daca pui aceasi melodie si dai un pic mai tare se schimba iar grafica. Ca o prima observatie dupa vreo 3 ore de holbat si reglat este un pic cam dificil de stabilit o linie perfecta, este un pic cam sensibil. Am reusit pana la urma picand pe toate tensiunile ca in schema. Am schimbat la rezistente pana am picat pe fix si se pare ca e mai stabil. Am vazut si la polonez ca linia nu perfect dreapta ci se balangane cand nu este semnal. Rezistentele inseriate de pe intrarea anodica de 10Mohm si respectiv 5Mohm chiar asta trebuie. De asta caut un potentiometru de 10Mohm ca sa-l inseriez cu cea de 5Mohm pentru a avea un reglaj mai facil Link spre comentariu
Mitica M. Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 Ai muncit un pic, bravo! In loc de potentiometrul ala scump daca nu intentionezi sa il freci non-stop cred poti utiliza 2 semireglabili (multitura sau simpli-monotura) de 5M care costa de 10x mai putin. Eventual si cu o rotita din asta de plastic si e gata reglajul. Link spre comentariu
xdanx Postat Mai 2, 2021 Autor Partajează Postat Mai 2, 2021 Ala e frecat non stop pentru ca este scos afara pe carcasa si este in funcție de nivelul semnalului Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 3, 2021 Partajează Postat Mai 3, 2021 (editat) La 01.05.2021 la 21:17, xdanx a spus: e bun dar e scump. Daca tot vine iepurasul vedem. ************************************************ Rezistentele inseriate de pe intrarea anodica de 10Mohm si respectiv 5Mohm chiar asta trebuie. De asta caut un potentiometru de 10Mohm ca sa-l inseriez cu cea de 5Mohm pentru a avea un reglaj mai facil Uite aici ceva de 10M/1(liniar) pentru tine,nu il primesti gratis,niste muzica buna,stim noi de care (!!!) si este al tau,garantez calitatea lui: Editat Mai 3, 2021 de OLIMPIU Link spre comentariu
Untold Postat Mai 4, 2021 Partajează Postat Mai 4, 2021 Felicitari, super perfect, vorba lui Catalin! Link spre comentariu
xdanx Postat Mai 4, 2021 Autor Partajează Postat Mai 4, 2021 (editat) maine fac coletul Semnal mai mare Editat Mai 4, 2021 de xdanx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum