Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor brushless hdd

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Am primit de la un amic, un BLDC extras dintr-un HDD vechi. Eu va spun sincer ca pana acum n-am avut ocazia sa vad un BLDC demontabil...toate HDD-urile vazute de mine au avut motorul incorporat in carcasa..

As vrea sa-mi construiesc o aplicatie bazata pe aceste motorase, dar nu stiu ce sa caut prin vechituri sau pe olx, ideea ca vreau sa colectez cateva astfel de motorase din HDD-uri, dar eu cum din experienta mea ..nici n-am mai vazut asa...habar nu am dupa ce modele sau...ceva pont-uri de cautare m-ar ajuta.. :)

20091216_a7b8e3df720d24df1e7dKtXAYvGLx8oc.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gilbert Sparios

6

• daniels

5

• kinderu56

2

• stryx

2

Motorașele sunt scoase din hdd vechi care aveau între 2-15G. Aveam o sacoșă cu motorașe dinastea.  Bilele rulmenților nu sunt din oțel și nu trebuie aplicate forțe mari pe rulmenți. În schimb merg foarte mult timp fără să necesite ungere și cu turații mari. Motorașele sunt trifazate.

La HDD mai noi care au motorul inclus în carcasă au pus un lagăr în loc de rulmenți. Doar WD a mai făcut, la HDD noi, motorașe cu rulmenți.

Editat de cimitavita
Link spre comentariu

da...dar ne-am indepartat de subiect.

subiectul era despre unde pot gasi astfel de motoare, ce tip-uri de HDD...care pe unde-ati intalnit..

in proiectul meu oricum nu are rol de motor..

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Toate hdd-uriile IDE pe care le-am dezmembrat aveau motoare dezmembrabile prin suruburi sau presare. In general am dezmembrat Maxtor si cateva Hitachi cu capacitate de maxim 20gb deoarece se stricau repede.

PS: la o privire rapida WD800 (Western Digital Caviar 80gb) pare sa aibe motor demontabil.

Editat de stryx
Link spre comentariu

azi am găsit un Samsung de 500GB pe sata cu motor demontabil.. 

nici nu știu.. cred ca va fi dificil sa explic oamenilor de pe olx ca ma interesează daca se da motorul jos.. sau alte poze.. off

Link spre comentariu

20210313-182600.jpg

Primul de jos cred ca nu se incadreaza. La caviar 800 se vad locurile suruburilor de fixare pe spate. Ar trebui sa mai am ca adunam pt magneti. De cate ai nevoie?

Link spre comentariu

Caviarul are sigur demontabil motorul. Am desfăcut astăzi unul,  ce-i drept nu 2850 ci 32500. Vizual e exact ca primul din poză. Motorul nu are panglică ci niște contacte aurite.

Link spre comentariu

Il desfac sa vedem, tin minte parca am desfacut unul.

Cel desfacut cred ca e samsung.

L-am desfacut e prins in suruburi.

20210313-230447.jpg

Editat de daniels
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări