Gilbert Sparios Postat Martie 11, 2021 Partajează Postat Martie 11, 2021 Am primit de la un amic, un BLDC extras dintr-un HDD vechi. Eu va spun sincer ca pana acum n-am avut ocazia sa vad un BLDC demontabil...toate HDD-urile vazute de mine au avut motorul incorporat in carcasa.. As vrea sa-mi construiesc o aplicatie bazata pe aceste motorase, dar nu stiu ce sa caut prin vechituri sau pe olx, ideea ca vreau sa colectez cateva astfel de motorase din HDD-uri, dar eu cum din experienta mea ..nici n-am mai vazut asa...habar nu am dupa ce modele sau...ceva pont-uri de cautare m-ar ajuta.. Link spre comentariu
cimitavita Postat Martie 11, 2021 Partajează Postat Martie 11, 2021 (editat) Motorașele sunt scoase din hdd vechi care aveau între 2-15G. Aveam o sacoșă cu motorașe dinastea. Bilele rulmenților nu sunt din oțel și nu trebuie aplicate forțe mari pe rulmenți. În schimb merg foarte mult timp fără să necesite ungere și cu turații mari. Motorașele sunt trifazate. La HDD mai noi care au motorul inclus în carcasă au pus un lagăr în loc de rulmenți. Doar WD a mai făcut, la HDD noi, motorașe cu rulmenți. Editat Martie 11, 2021 de cimitavita Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) https://drive.google.com/file/d/1SCfcz_AjeIEkQ9R3LoDUCVh05KHqmAV1/view?fbclid=IwAR2MS4XgB0XmC4kjLsZAoz1fxVjf-UaUSEwGFO-fY8gzEPsgeVaTUBglePQ Editat Martie 13, 2021 de kinderu56 Link spre comentariu
stryx Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Un proiect Open Source de ESC: http://vedder.se/2015/01/vesc-open-source-esc/ Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Martie 13, 2021 Autor Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) da...dar ne-am indepartat de subiect. subiectul era despre unde pot gasi astfel de motoare, ce tip-uri de HDD...care pe unde-ati intalnit.. in proiectul meu oricum nu are rol de motor.. Editat Martie 13, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Ţi-a specificat cimitavita.Numai prin "arhive",că 99,99% sunt deja reciclate... Link spre comentariu
stryx Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) Toate hdd-uriile IDE pe care le-am dezmembrat aveau motoare dezmembrabile prin suruburi sau presare. In general am dezmembrat Maxtor si cateva Hitachi cu capacitate de maxim 20gb deoarece se stricau repede. PS: la o privire rapida WD800 (Western Digital Caviar 80gb) pare sa aibe motor demontabil. Editat Martie 13, 2021 de stryx Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Martie 13, 2021 Autor Partajează Postat Martie 13, 2021 azi am găsit un Samsung de 500GB pe sata cu motor demontabil.. nici nu știu.. cred ca va fi dificil sa explic oamenilor de pe olx ca ma interesează daca se da motorul jos.. sau alte poze.. off Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Sparios.Bagă la rubrica Cumpărări.Imposibil să nu aibă cineva harduri defecte... Link spre comentariu
daniels Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Primul de jos cred ca nu se incadreaza. La caviar 800 se vad locurile suruburilor de fixare pe spate. Ar trebui sa mai am ca adunam pt magneti. De cate ai nevoie? Link spre comentariu
woodyteo Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Caviarul are sigur demontabil motorul. Am desfăcut astăzi unul, ce-i drept nu 2850 ci 32500. Vizual e exact ca primul din poză. Motorul nu are panglică ci niște contacte aurite. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) Il desfac sa vedem, tin minte parca am desfacut unul. Cel desfacut cred ca e samsung. L-am desfacut e prins in suruburi. Editat Martie 13, 2021 de daniels Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Martie 13, 2021 Autor Partajează Postat Martie 13, 2021 vreo 5 bucăți imi trebuie caci unul deja am.. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 Te anunt ar trebui sa am, voiam sa fac o eoliana cu magnetii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum