Mircea Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 (editat) 23 minutes ago, sesebe said: Exact 4 propozitii care se contrazic una pe alta. "vaccinul nu va apara de infectie. VS Doar ajuta organismul sa lupte împotriva virusului" Adevarat ce a zis colegul: te poti infecta, vaccinat fiind, dar vaccinul iti ajuta organismul sa treaca mai usor prin boala. Quote "Si nici nu va împiedica transmiterea virusului. VS Doar va reduce rata de infectie." Daca te infectezi, tot vaccinat fiind, faci o forma mai usoara pe care tot usoara o poti transmite altuia. Deci, ce este ilogic in ce a zis colegul? Editat Martie 29, 2021 de Mircea Link spre comentariu
ratza Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Acum 14 minute, sesebe a spus: Exact 4 propozitii care se contrazic una pe alta. "vaccinul nu va apara de infectie. VS Doar ajuta organismul sa lupte împotriva virusului" "Si nici nu va împiedica transmiterea virusului. VS Doar va reduce rata de infectie." Primele două nu se contrazic. Reformulat, rolul vaccinului e de a împiedica simptomele naşpa, aşadar poţi fi infecat fără să suferi. Ultimele două, în schimb, da, se cam contrazic. Vaccinul nu omoară virusul, deci nu poate împiedica transmiterea, aşadar nu are cum să reducă rata de infecţie. Aici mai mult ca sigur era vorba de rata de apariţie a simptomelor nasoale. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Acum 20 minute, RealAlex a spus: are prieteni la ATI si i-au spus ca sunt oameni vaccinati care au facut covid cu forme severe ( majoritatea tineri ), foarte multe cazuri de covid. La tăți ni-i greu...acum daca unul spune ca vaccinatul face forme severe si altul ca vaccinatul face forme usoare, pe cine sa mai crezi? Si cel care nu are dreptate, ce interes are sa sustina asa ceva? Pt ca automat, din cei doi care afirma ceva, nu pot avea ambii dreptate, deci unul minte. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Poate contează şi că mulţi au impresia că au devenit 100% imuni imediat după ce li se scoate acul. Indiferent de tipul vaccinului. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 O sa existe tot timpul pareri pro si contra, deci in veci nu o sa fie toata lumea pro masca sau vaccin cum nu toata lumea este anti masca / vaccin. Anul trecut un coleg a avut o forma usoara de covid, nici macar nu a stiu ca are covid pana cand nu s-au testat alti colegi de munca. Acum s-a vaccinat si a zis ca abia se mai poate ridica din pat, deci ce sa mai inteleaga omul asta? Nu o dati ca s-a infectat ca nici nu a avut cand, vineri nu avea nimic, duminica nu avea nimic si a facut vaccinul, luni zici ca l-a lovit trenul. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 (editat) Va prezint un caz real! Eu am avut covid anul trecut in septembrie, eu si sotia ne-am vaccinat, cu rapel luna trecuta. Pe data de 15 fimea s-a simtit rau si a fost trimisa acasa de la scoala. Tuse foarte puternica, am mers la spital...consult, radiografie plamani(nu au fost probleme) la testare a iesit pozitiva. Izolare la domiciliu doua saptamani, cred ca a avut toate formele, tuse, dureri de muschi, deranjat la stomac, dar totusi cu pofta de mancare. Bineanteles am avut contact zilnic cu ea. Ieri eu si sotia ne-am testat sa vedem cum stam, am iesit negativ. Nici eu si nici sotia nu am avut niciun simptom covid sau gripa, absolut nimic. Eu consider ca vaccinul si-a facut treaba! Fiecare persoana are dreptul la diferite pareri, dar se vad cazuri cand persoane nu cred si ajung sa se infecteze, nu se duc la spital sau ajung in perioada cand medicii nu au ce sa le mai faca, chiar sunt cazuri! Editat Martie 29, 2021 de yo9gcc Link spre comentariu
Alphsoo Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Acum 3 ore, franzm a spus: Acu 20 de ani am ajuns la urgente, suspect de AVC (alarma falsa, din fericire) la spitalul judetean de care apartin (cica-i clinica universitara). M-au tratat cu superficialitate, ca sa nu zic în scârba, m-au uitat vreo zece ore la cabinetul de investigatii cu ultrasunete (desi protocolul standard prevede imagistica RMN, dar n-au vrut sa-l deranjeze pe domnul doctor de-acolo), dupa care m-au trimis acasa pe propria raspundere. Va dati seama, pe propria raspundere a unui pacient pe cale sa devina leguma. Si asta desi spitalul avea stroke-unit. Dar era rezervata pentru sponsori si rudele lor. De atunci evit spitalul si le fac reclama pe unde pot (cazul a ajuns la minister). Prefer sa ma duc în judetul vecin. Stai fara grija ca situatia nu s-a schimbat prea mult. Astia mai tineri au parca alta mentalitate dar dinozaurii se cred inca stapani pe mosie iar cand ajungi la pwla lor se poarta cu tine de parca ai fi un parazit ce nu-i lasi sa traiasca linistiti. Sunt si exceptii dar din pacate prea putine ca sa-mi schimb parerea despre sistemul medical romanesc. Astia care sar de cur in sus ca nu e adevarat au rude, prieteni sau lucreaza in sistem. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Acum 2 ore, sesebe a spus: Normal ca se merge pe bâlbâieli, mai mari sau mai mici in functie de cunostintele celui ce coordoneaza, pt ca nu exista un tratament specific acestei afectiuni ci se creaza tratamente individuale pt fiecare persoana. Ar trebui sa stii si tu asta, daca tot ai toata familia in spital tratind covid. Chiar știu de aceea nu am încredere. Nu pot și nu vreau sa spun mai multe. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 1 oră în urmă, Stefan a spus: O sa existe tot timpul pareri pro si contra, deci in veci nu o sa fie toata lumea pro masca sau vaccin cum nu toata lumea este anti masca / vaccin. Anul trecut un coleg a avut o forma usoara de covid, nici macar nu a stiu ca are covid pana cand nu s-au testat alti colegi de munca. Acum s-a vaccinat si a zis ca abia se mai poate ridica din pat, deci ce sa mai inteleaga omul asta? Nu o dati ca s-a infectat ca nici nu a avut cand, vineri nu avea nimic, duminica nu avea nimic si a facut vaccinul, luni zici ca l-a lovit trenul. O sa vezi ca vor fi din păcate tot mai multe cazuri din astea. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Acum 8 ore, franzm a spus: Problema cea mare la Astra-Zeneca (tromboza) nu apare imediat. Daca urmariti cifrele, veti afla ca suedezii, fara masuri speciale, la un numar asemanator de pozitivi, au numai ceva mai mult de jumatate din mortii pe care-i are România. suedezii au facut rahatu' praf! Acum 7 ore, franzm a spus: Vehementa este rezultatul panicii provocate de asa-zisii conducatori. În caz de catastrofa, prima si cea mai importanta sarcina a conducerii este evitarea panicii. În cazul covid-19 parca s-a dorit tocmai a se stârni panica. @d2134: Daca tot ne îmbatam cu apa rece, adica statistici: De ce au mortalitatea mai mica? Ca, la urma-urmei, mortalitatea este cea care defineste potentialul letal al bolii. E mai mare ca a Romaniei! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Acum 5 ore, sesebe a spus: ................ Eu nu inteleg de unde aversiunea asta la oameni care n-au nici o ideie concreta direct de la sursa despre ce se intimpla pe acolo. Este pura dezinformare dirijata de undeva pt ca altfel nu se explica. Si dezinformarea asta prinde tocmai la cei care nu pot sa-si foloseasca proprii neuroni si sa gindeasca ci trebuie sa gindeasca altii pt ei. o fi din cauza ca la noi mor de citeva ori mai multi pacienti ajunsi la ATI decit in restul Europei? pentru ca la noi, daca moare omul in spital inseamna ca ''n-a avut zile'', ia medicii, in mod sigur, si-au facut din plin datoria! Acum 4 ore, franzm a spus: Acu 20 de ani am ajuns la urgente, suspect de AVC (alarma falsa, din fericire) la spitalul judetean de care apartin (cica-i clinica universitara). M-au tratat cu superficialitate, ca sa nu zic în scârba, m-au uitat vreo zece ore la cabinetul de investigatii cu ultrasunete (desi protocolul standard prevede imagistica RMN, dar n-au vrut sa-l deranjeze pe domnul doctor de-acolo), dupa care m-au trimis acasa pe propria raspundere. Va dati seama, pe propria raspundere a unui pacient pe cale sa devina leguma. Si asta desi spitalul avea stroke-unit. Dar era rezervata pentru sponsori si rudele lor. De atunci evit spitalul si le fac reclama pe unde pot (cazul a ajuns la minister). Prefer sa ma duc în judetul vecin. Nu crezi ca in cea mai mare parte, cei care lucrau in epoca respectiva la spital sint pensionari ori deja au murit prin deces??? Acum 3 ore, dan cod a spus: 3.Nu am susținut niciodată ca cei de la ATI far rău voit. rau cu intentie, nu fac, desigur. Atita ii duce capul! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Acum 3 ore, alex.cselenyi a spus: Felicitarile mele colegului sesebe.Nici eu insumi nu puteam sa le spun mai bine,desi incerc sa ma abtin sa mai intru in discutii cu pareroligii renumiti de pe acest forum.............e foarte interesant in ceea ce-i priveste pe acesti parerologi.Niciunul nu se uita la TV,la stiri,cu atat mai putin la latrina3,da' atunci cand fac cate un enunt,zici ca e copie la indigo.........dupa spunerile expertilor parerologi de la acea renumita latrina. Se pare ca sint foarte cautati: https://www.timesnewroman.ro/it-stiinta/franta-vrea-sa-atraga-25-000-de-romani-cu-pareri-despre-medicina/ Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Acum 6 minute, Marele Savant a spus: rau cu intentie, nu fac, desigur. Atita ii duce capul! Și pe ei și pe cei care dau tratamente. Măcar ar trebui sa spună ca tot ce se face este experimental. Nu sa prosteasca lumea. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Si nu se spune [peste tot??? fara suparare, dar cred ca sinteti printre putinii care nu ati aflat ca tratamentele sint experimentale, neexistind ceva specific pentru covid. Link spre comentariu
morarul Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Legat de subiectul topicului. Experiență inedită, astăzi: Ies de la cumpărături dintr-un supermarket de cartier. Mă apropii de scrumieră, mi-aprind o țigară şi încep să aranjez cumpărăturile în sacoşă. Se apropie de mine un bătrînel, cu o pungă de plastic goală în mînă şi imbrăcat ,,mai subțire". Nu prea îndrăznea să spună ceva. Mă aşteptam să îmi ceară în ordinea următoare: 1. O țigare. 2. Ceva bănuți să cumpere o pîine. 3. Căruciorul de cumpărături. ... Surpriză totală: Mă scuzați, nu aveți cumva o mască în plus? Am coborît în grabă să iau pîine, şi am uitat să-mi iau masca. Am cam rămas ,,mască", la o asemenea solicitare. Port în permanență una/două măşti de rezervă, în punguță resigilabilă, la mine, aşa că l-am servit cu plăcere. Cum se zice: ,,Am trăit s-o văd şi p'asta!" Să fim sănătoşi, şi mai ales optimism. Toate vin şi toate trec, nimic nu este veşnic, nici măcar scîrba asta de virus. Probabil face parte integrată, din evoluția speciilor, inclusiv cea umană. Asta, dacă nu cumva l-au creeat sau stîrnit ceva semeni de-ai noştrii. Mergînd pe această ipoteză, deloc fantastică, încerc oarece optimism în eradicarea acestui flagel. S-au studiat, descoperit, lucrat şi implementat, o grozăvie de arme de distrugere în masă, începînd cu armele chimice, bacteriologice şi culminînd cu bomba atomică, mai nou cea nucleară. Nu a dispărut omenirea, de la nici una dintre aceste grozăvii, inventate de minți diabolice, puse în slujba unor indivizi sau cercuri de putere, la fel de bolnave mintal. Sper să nu vă supere logoreea verbală, postată mai sus. Va urez sănătate, rațiune şi optimism! Link spre comentariu
Postări Recomandate