Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aţi avut Covid, sau cum vă simţiţi după experienţa asta ?

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 4 minute, doru3160 a spus:

Nici eu. 

Asta mai lipsea... 

Ar fi fost foarte interesant, cred că îl interesa mai mult de porumbei și guguștiuci 

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 757
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio
Acum 1 minut, doru3160 a spus:

Ala era vax cu gugustiucii... elmar era mai serios, era cu PSD-ii.

Aveau idei cam comune, lui VAX i-am donat eu niște tuburi. 

Link spre comentariu
Acum 22 minute, viobio a spus:

nu au făcut față taxiurile și carsharing. 

ba au facut! am avut ceva drumuri de facut astazi si nu am asteptat dupa Bolt mai mult de 2 minute! a fost prima zi cind am folosit acest serviciu si am constatat cu incintare ca preturile sint mai bune ca la taxi si mai ales nu strimba din nas la o cursa de 15-20 lei. 

Acum 25 minute, viobio a spus:

Niște așa ziși lideri de sindicat, pentru interesul propriu au blocat un oraș cu peste 2mil de locuitori, proștii la care nu ajunge un leu din combinațiile ălora..... strigau unitate 

Liderii aia sint baieti destepti! au avut grija ca angajatii sa primeasca salarii foarte mari, asa ca acestia le vor fi alaturi!

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 10 minute, Marele Savant a spus:

ba au facut! am avut ceva drumuri de facut astazi si nu am asteptat dupa Bolt mai mult de 2 minute! a fost prima zi cind am folosit acest serviciu si am constatat cu incintare ca preturile sint mai bune ca la taxi si mai ales nu strimba din nas la o cursa de 15-20 lei. 

Liderii aia sint baieti destepti! au avut grija ca angajatii sa primeasca salarii foarte mari, asa ca acestia le vor fi alaturi!

La Bolt, Uber, contează zona unde ai făcut comanda, azi un prieten cu care trebuia sa mă întâlnesc a așteptat 32 min până a prins o mașină, în zona Floreasca. 

Da, liderii își umplu buzunarele pe căptușeală, angajații au salarii mari, 10000 lei un mecanic, 3500 o casiera, 4600...6000 lei un electrician net!  Dar banii ăia de salarii vin tot de la stat.

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 4 ore, dan cod a spus:

Curios ca deși cresc restricțiile contaminare sunt tot în creștere. 

Parerea mea ca unele restricții nu ajuta la absolut nimic. 

Totusi nu ai termen de comparatie. Nu poti sti cat ar fi fost rata infectarilor in lipsa resrictiilor. Si nu cred ca ar face cineva o experienta de genul asta.

Cat despre restrictiile de umblat noaptea, cu ce te deranjeaza? Cine merge la serviciu, are o hartie (presupun). Pe de alta parte se poate trai fara discoteci (sau cluburi, cum le zice acum). Locurile alea unde statea lumea bot in bot. Infectia asta este destul de contagioasa, asa ca nu trebuie sa ne dam neaparat "bonbardieri" care stiu ei ca virusul nu exista si e o conspiratie mondiala ca sa ne tina in case. Din pacate am avut un coleg care ne-a parasit cam de Craciun. Si nu avea boli cronice sau altele. Nimeni nu s-a asteptat. 

In consecinta ma feresc cat pot. Mai am si comorbiditati (diabet, obezitate).

Va doresc aatate maxima tuturor. Si sa traim mereu.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, viobio a spus:

La Bolt, Uber, contează zona unde ai făcut comanda, azi un prieten cu care trebuia sa mă întâlnesc a așteptat 32 min până a prins o mașină, în zona Floreasca. 

Da, liderii își umplu buzunarele pe căptușeală, angajații au salarii mari, 10000 lei un mecanic, 3500 o casiera, 4600...6000 lei un electrician net!  Dar banii ăia de salarii vin tot de la stat.

Bd. Timisoara-Timpuri noi

Izvor-Cora Lujerului

Link spre comentariu

Închiderea magazinelor la ora 18 o să aibă un efect "benefic" demonstrat anul trecut când era haos în magazin (cel puțin eu asta am văzut) sau cozi uriașe la intrare, adică oameni unul lângă altul și cu nervii întinși la maxim.

Nu îmi convine cat numărul infectărilor creste dar nici că moralul oamenilor, și așa tot mai precat in fiecare an, atinge cote minime.

Link spre comentariu
3 hours ago, RealAlex said:

OMS

Toate tarile sa pompeze bani, mai ales cele bogate sa pompeze si pt cele sarace, altfel noi ne vaccinam, vecinii nostri nu, si nu facem mare branza. De ce unele tari au acces la doze iar altele nici daca vor nu au de unde? Pana la urma virusul nu face diferente, noi de ce facem diferente cand trebuie sa oferim doze? Ce bun era Cantacuzino acum ... dar stai asa ca apare merk acum sa ne spuna cum statea treaba :-)

Deci repet, vaccinul trebuie sa fie accesibil fiecarui "pamantean".

Cati bani ai donat din ultimile salarii pentru cei saraci sau in nevointa? Cat timp nu scoti portofelul nu ai dreptul sa critici pe altii. 

Daca macar o data ai sa scoti portofelul si ai sa ajuti un nevoias ai sa fii pregatit sa strangi din dinti cand statul va taia o felie (direct proportionala cu suma pe care tu ai dat-o unui nevoias) din buget pe care o va aloca tarilor sarace. 

Nici 1 din 10.000 de romani nu este pregatit pentru acest pas! Incepe tu sa te antrenezi si iti garantez ca STATUL va continua! 

In tarile cu apa mai calda sunt diferite asociatii caritabile care colecteaza bani pentru tarile sarace din Africa. Pentru orice donatie mai mare de 50 de euro, iti elibereaza o adeverinta pe care o atasezi la declaratia de venit si statul iti scade acea suma din impozit. Deci statele nu se opun ajutorarii (scutirea de impozit este reala!!) insa le-a transferat oamenilor aceasta responsabilitate. Finantele din fiecare tara stiu clar ce sume au plecat catre tarile sarace. Buba este ca sumele sunt foarte mici, deci arata dorinta europenilor de a nu-i ajuta pe altii. Democratia impune ca minoritatea sa se supuna majoritatii (am mai spus ca exista si o dictatura a majoritatii)

Daca doresti sa mergi mai departe de vorbe si sa scoti portofelul nu ezita sa imi spui. Iti propun :

https://www.oxfam.org/en/donate

Pentru orice suma care o donezi intre 5000 lei si 10000 lei, ma angajez sa donez dublu. Ce zici? Te bagi?

Link spre comentariu
1 hour ago, merck said:

In tarile cu apa mai calda sunt diferite asociatii caritabile care colecteaza bani pentru tarile sarace din Africa. Pentru orice donatie mai mare de 50 de euro, iti elibereaza o adeverinta pe care o atasezi la declaratia de venit si statul iti scade acea suma din impozit.

20CAD pe aici.

Acea suma nu se scade din impozit, se deduce in functie de venit. Astfel ca cineva cu un venit mediu probabil poate deduce cam 15-20% din suma donata. Deci, nu faci mare branza donand ca sa-ti reduci impozitul, mare branza faci din sentimentul ajutorului dat.

Nu stiu cum e la firme.

NB: Am sponsorizat copiii si actiuni prin tari calde, cu sume lunare (genul Worldvision)... insa dupa ce vezi ca costurile adminstrative sunt peste 15-20% din sumele adunate... iti piere cheful sa dai bani la ONG-uri d-astea. Daca poti ajuta direct, pe cineva din cartier/oras, parca ai alta idee despre cum sunt folositi banii tai.

Asa ca benevolatul este baza, si il faci in nspe mii de operatiuni caritabile. Nu te costa decat timpul tau.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Mircea a spus:

Deci, nu faci mare branza donand ca sa-ti reduci impozitul, mare branza faci din sentimentul ajutorului dat.

Depinde. De ex daca suma donata te ajuta sa te încadrezi în alt tax bracket. (Îmi pare rau, nu cunosc termenul românesc.) De aceea, majoritatea donatiilor se fac la sfârsitul anului, când stii (aproximativ) unde te încadrezi.

Si eu prefer sa ajut direct persoanele care au nevoie. Înainte de pandemie duceam cel putin odata pe ani haine (nu zdrente) si împarteam la tara, printre saraci.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 10 ore, Marele Savant a spus:

Nu numai salarii, au acces la vilele sindicatului in perioada concediilor, gratis, abonamente gratis pentru ei si familie lor..Sindicatele si serviciile nu ar trebui sa aibe activitati lucrative, fac concurenta neloiala celorlalti.

Link spre comentariu

Pe acelasi principiu, desi chiar au un motiv serios, personalul medical ar trebui sa ceara sporuri de jdemii de euro pe luna. Care comenteaza ... sa treaca in linia I ! :57Ca daca tot vor cei de la metrorex sa rupa o felie mai mare din tort, e bine sa vada ce se intampla cand nu sunt singurii. 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, dan cod a spus:

Nu ma deranjează absolut deloc restricțiile noaptea. Dar nici sa închizi magazinele la ora 18. Chiar e o aberație. 

Sunt in DE acum si aici magazinele se inchid la 18 majoritatea. De asemenea si Duminica e inchis tot.... si nimeni nu plange.... te obisnuiesti si asta e, lumea nu considera asta o aberatie...

Poate ca o idee buna era sa inchida si la noi Duminica tot, ca atunci apar aglomerarile mari in magazine noastre, in felul asta stai cu familia acasa mai mult, sau petreci timpul in aer liber, nu in imbulzeaza prin magazine la cascat ochii.....

In plus aici mai e ceva interesant, cand mergi in aer liber nu ai nevoie de masca pe strada, doar in interior si in zonele aglomerate, unde sunt semne, ca cele de circulatie care te anunta ca trebuie sa iti pui masca.... Mi se pare o aberatie ca la noi cand te plimbi prin parcul liber, trebuie sa stai cu botnita la gura in loc sa respiri si tu aer curat... Repet nu am nimic impotriva cu purtatul in zonele aglomerate, dar daca sunt singur pe strada, parc, etc nu vad astfel de necesitate.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări