Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aţi avut Covid, sau cum vă simţiţi după experienţa asta ?

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Văd că unii n-au urmărit ştirile de la începutul pandemiei.Spun asta findcă am susţinut că pacienţii au fost cobai.Aţi uitat câte medicamente,tratamente,s-au "sucit"?Ba au fost bune o perioadă,ba n-au fost bune ulterior!...Şi acum se bâjbâie încă...Cel puţin la noi e jale.La ATI au fost transferaţi medici care n-au specializare în segmentul ăla!Învaţă nu-i aşa?Da' învaţă pe pielea pacientului!Şi pe urmă zicem că mor mai mulţi pacienţi în RO,decât în alte ţări,că vin prea târziu!!Că dacă te duci mai devreme n-ai loc!!

Și afară este la fel, medicii din diferite țări comunică între ei, este normal să aplici un tratament pe încercate când te întâlnești cu un carcalac despre care ai cunoștințe extrem de puține, medicina nu este știința exactă. 

Eu ani de zile am avut o exemă pe mâini, am fost la tot felul de doctori, unu din ei profesor universitar, am folosit n creme, medicamente, analize, nu mai vorbesc de cheltuială, de când folosesc soluțiile astea de dezinfectat mâinile...... au duspărut exemele, am vorbit cu câțiva dermatologi la care am fost și  asta au confirmat și ei, tratamentul ar fi fost extrem de simplu și ieftin, dar nu s-au gândit la aceste soluții de dezinfectat care sunt pe bază de alcool, deci...... 

Acum 2 ore, mac01 a spus:

Din partea mea puteti sa faceti la vaccine cat doriti. Vedeti ca peste 4 luni nu mai este valabil...faceti din nou altul. Iar peste alte 4 luni covid-ul va avea mutatii.... trebuie sa faceti alt vaccin. 

Fi-ti fratilor planul lor de bataie pana cand o sa va ingenuncheze de tot sanatatea si imunitatea! Si cand o sa va saturati.... sa veniti sa scrieti pe aici.....ca nu va mai simtiti bine deloc.

Va las cu ale voastre....si sa stiti ca nu sunt antivaccin......dar in niciun caz nu sunt soarecele lor de teste! Fac si eu vaccine...dar atunci cand sunt sigur de ele....in niciun caz in situatia data!

Nu îți doresc, dar vezi să nu fii subiect al unui alt topic de la discuții diverse, să nu îți simțim lipsa. 

Tratează postarea ca un pamflet negru. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 757
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pana la urma ce face vaccinul asta?

E un fel de imbolnavire controlata care te pregateste cumva pt marele eveniment. Odata contactata boala dupa vaccin se presupune ca nu mai este asa violenta pt bolnav, dar bolnavul este la fel de contagios ca oricare altul. Nu e ca la vaccinul pentru poliomielita cei vaccinati sunt imuni ( nu se imbolnavasc si nu transmit). E mai buna comparatia cu programul de prespalare de la masinile de spalat decat cu franele.

Link spre comentariu
8 minutes ago, viobio said:

... medicina nu este știința exactă. 

Aiurea, unii zic si cred ca medicii si infirmierele sunt supermani care pot orice, au si obligatia sa se infecteze fara sa existe/considere consecintele pentru ei. 

Editat de Mircea
Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, Marian a spus:

Ai uitat ca i s-a tot spus "noul coronavirus"?

Se subantelege ca nimeni n-a avut de-a face cu el pana la inceputul pandemiei, era normal sa nu se stie ce tratamente sunt potrivite, si era normal sa se experimenteze in limitele bunului simt si al responsabilitatii medicale. 

Parca Doru a zis ( scuze cui a zis daca ma insel ) si bine a spus ca medicina nu-i matematica.

Nu cunosc cazuri concrete insa nu m-as mira sa fie asa, sectiile ATI demult au spus ca sunt depasite, exodul masiv al medicilor din anii trecuti a lasat multe spitale descoperite, iar criza asta a evidentiat acele lipsuri. 

Dar chiar asa se intampla, stim cu totii asta. 

Nu comentez ce se intampla in alte tari insa la noi obiceiul de a sta acasa pana in ultima clipa este unul foarte vechi, pandemia n-a facut decat sa-l scoata in evidenta prin prisma mediatizarii mai accentuate a cazurilor de acest fel. 

N-am timp sa povestesc cate cazuri cunosc personal de oameni care au mers la spital prea tarziu, atat dupa aparitia covid cat si inainte. Astia suntem, daca nu ne doare ceva nu mergem la medic, analize macar o data pe an nici nu se pune problema, vorba lui Mac, daca nu ma doare nimic atunci ce dracu am sa merg sa ma caut? Prea putini Romani stiu ca majoritatea bolilor cronice debuteaza fara simptome si ca atunci cand te doare ceva de regula e deja prea tarziu.

Ei nu!
Chiar in ultima perioada la ATI au fost in jur de 1000 de persoane ( sau mai mult ) zilnic, dintre care decese doar cateva zeci zilnic ( uneori in jur de 100 ), se subantelege ca zilnic se vindeca probabil sute de persoane numai de la ATI insa locurile se ocupa indata la loc tocmai pentru ca se merge prea tarziu. Multe cazuri grave ar fi putut fi evitate daca ar fi fost tratate din timp, probabil chiar si acasa. 

Atunci poate am inteles eu gresit mesajele transmise pe subiectul asta, imi asum eroarea si-mi prezint scuzele.

La ATI sunt medici de anumite specialități dar sunt ca suport pentru cei specializați pe ATI, practic fac muncă de asistente. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 2 minute, daniels a spus:

Pana la urma ce face vaccinul asta?

E un fel de imbolnavire controlata care te pregateste cumva pt marele eveniment. Odata contactata boala dupa vaccin se presupune ca nu mai este asa violenta pt bolnav, dar bolnavul este la fel de contagios ca oricare altul. Nu e ca la vaccinul pentru poliomielita cei vaccinati sunt imuni ( nu se imbolnavasc si nu transmit). E mai buna comparatia cu programul de prespalare de la masinile de spalat decat cu franele.

Principala parte benefică este că dacă ai ceva anticorpi nu mai faci forme nasoale, cu risc de a da colțul, cu cât sunt mai mulți vaccinați cu atât sistemul medical este degrevat de pacienți în stare gravă, așa se pot trata mai ușor și cei bolnavi de alte boli, asta nu pricep mulți. 

Nu am habar cât îți dă imunitate vaccinul dar, poate vom fi nevoiți să îl facem la o anumită perioadă de timp, oricum este mai bine decât nimic, fiind și gratis.

Poate ai citit că in Israel viața intră ușor în normal, fiind țara cu cei mai mulți vaccinați. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Mi se parea ca stiti mai multa matematica. Se pare ca n-aveti nici o ideie cum sta treaba cu probabilitatile.

Sa nu crezi nici o statistica pe care n-ai masluit-o tu însuti. A zis-o un neamt, dar nu Goebbels, cum în mod gresit se mai sustine pe ici, pe colo.

Acum 36 minute, Marele Savant a spus:

Nu! ce inseamna?

Dezlegare la toate. Ca tot se apropie pastele.

"...in Israel viața intră ușor în normal, fiind țara cu cei mai mulți vaccinați.  "

Stiti de ce Israelul este tara cu cei mai multi vaccinati? Pentru ca lor li se administreaza vaccinul pe când în alte tari se administreaza vorbe goale. Foarte valabil, mai ales în Alemania, unde am reusit fenomenala performanta de a vaccina 1,2% din populatie pe luna. În ritmul asta avem nevoie de vreo 7-8 ani sa-i vaccinam pe toti. Fara sa tinem seama de mutantii covidului. Oare câte locuri la aTI degrevam în felul asta?

Editat de franzm
Link spre comentariu
14 minutes ago, franzm said:

Dezlegare la toate. Ca tot se apropie pastele.

Singurul avantaj este ca nu-i mai aduce nimeni in tribunal. Ca de suferit consecinte este greu, foarte greu, mai ales pe timp de "pace". 

Zice Wiki, nu neaparat in sensul malpraxis si judecata, dar ce primeste pacientul si in ce conditii:

"In the United States, any serious side effects or injuries caused by the COVID-19 vaccine would be covered under no-fault rules by the National Vaccine Injury Compensation Program and the Countermeasures Injury Compensation Program, meaning it is not necessary to prove vaccine manufacturers or health professionals behaved negligently to receive compensation." 

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Tare asta cu statistica, franzm. Mi-a placut.

In alta ordine de idei, care este problema daca te testezi de acest virus nenorocit? Poti fi purtator sanatos si (il poti)  da si celor din jur, celor dragi, parintilor, copiiilor care poate ei nu sunt atat de "norocosi" decat tine.

De hepatita B, de exemplu, de ce se fac analize? doar esti sanatos si te simti in putere, si pot continua asa cu multe exemple. Asa este romanul ( inclusiv eu), n-am probleme, de ce sa-mi fac analize? GRESIT.

Singura noastra sansa reala sa revenim la "normal" ar fi ca sa se faca o testare / vaccinare in masa dar si asta cu testarea este cu dus si intors pentru ca circulatia din ziua de astazi este foarte mare. Vezi cat de repede a ajuns virusul in toata lumea.

Ce nu am inteles este faptul ca de ce in privinta vaccinului au aparut discutii pe tari, vezi Romania  vs Moldova, pai logic ar fi sa asiguri vaccinul, in mod egal, pentru toata populatia globului, nu sa tii cont de politic ( gen UE ) ori alte criterii. Pune la dispozitie la TOATA lumea vaccinul, altfel nu rezolvi nimic.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, RealAlex a spus:

In alta ordine de idei, care este problema daca te testezi de acest virus nenorocit? Poti fi purtator sanatos si (il poti)  da si celor din jur, celor dragi, parintilor, copiiilor care poate ei nu sunt atat de "norocosi" decat tine.

Pâna la covid-19. orice persoana fara simptome a fost considerata om sanatos, oricât de gaunos ar fi fost. Adica nu s-a pus prea mare pret pe preventie. Decât atunci când au fost la mijloc asigurari de accidente de munca si boli profesionale.

Ma rog aproape zilnic de mama, sa se duca la vaccinat. Stiti ce-mi zice? "Mergeti voi în locul meu. Am reuma, diabet si alte afectiuni autoimune. Daca nimeresc Astra-Zeneca, mor cu zile." A facut în schimb antigripal (anual), pentru pneumococi si BCG. Si eu la fel. Mai multe chiar, de ex antirabic.

Link spre comentariu

De acum încolo virusul va umblă pe străzi doar între orele 18-05.

Parerea mea e ca trebuie sa fi bătut în cap (da rău) sa poți scoate asemenea aberații. 

Oamenii se vor înghesui in rest sa facă cumpărături pana la 18.Sa vedeți aglomerații în magazine. 

Nici în starea de urgenta nu a fost asa ceva. 

Link spre comentariu

@franzm, scuze, intrebarea era pentru marc :)

Asta cu restrictiile este pusa pentru petreceri, daca nu ai voie sa iesi nu te poti duce la petreceri.

Mai nasol este cand ai o gagica care ramane singura acasa si te asteapta pe la ea iar tu nu poti iesi din casa..

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 27 minute, dan cod a spus:

Curios ca deși cresc restricțiile contaminare sunt tot în creștere. 

Parerea mea ca unele restricții nu ajuta la absolut nimic. 

Rezultatele restricțiilor le vezi după minim 7.... 10 zile. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări