Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aţi avut Covid, sau cum vă simţiţi după experienţa asta ?

Vizitator

Postări Recomandate

Am mai zis,dacă eram tânăr nu mă vaccinam.În tinereţe aveam sistem imunitar beton.La bătrâneţe s-a mai schimbat cheresteaua,aşa că obligatoriu acul...Da' am o rudă de-a soţiei,de vreo 80 de ani,nevaccinat şi e ok.Asta în condiţiile în care a avut o aromă de covid anul trecut,în primăvară.Nu se vaccinează că e...verde!Mănâncă  normal,mai bagă câte o ştapsă de ţuică,o cană de vin.Conduce perfect maşina,la anii lui,în Buc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 757
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

1 hour ago, BRANCA said:

Aţi uitat câte medicamente,tratamente,s-au "sucit"?Ba au fost bune o perioadă,ba n-au fost bune ulterior!...

Ai uitat ca i s-a tot spus "noul coronavirus"?

Se subantelege ca nimeni n-a avut de-a face cu el pana la inceputul pandemiei, era normal sa nu se stie ce tratamente sunt potrivite, si era normal sa se experimenteze in limitele bunului simt si al responsabilitatii medicale. 

Parca Doru a zis ( scuze cui a zis daca ma insel ) si bine a spus ca medicina nu-i matematica.

1 hour ago, BRANCA said:

La ATI au fost transferaţi medici care n-au specializare în segmentul ăla!

Nu cunosc cazuri concrete insa nu m-as mira sa fie asa, sectiile ATI demult au spus ca sunt depasite, exodul masiv al medicilor din anii trecuti a lasat multe spitale descoperite, iar criza asta a evidentiat acele lipsuri. 

1 hour ago, BRANCA said:

Şi pe urmă zicem că mor mai mulţi pacienţi în RO,decât în alte ţări,că vin prea târziu!

Dar chiar asa se intampla, stim cu totii asta. 

Nu comentez ce se intampla in alte tari insa la noi obiceiul de a sta acasa pana in ultima clipa este unul foarte vechi, pandemia n-a facut decat sa-l scoata in evidenta prin prisma mediatizarii mai accentuate a cazurilor de acest fel. 

N-am timp sa povestesc cate cazuri cunosc personal de oameni care au mers la spital prea tarziu, atat dupa aparitia covid cat si inainte. Astia suntem, daca nu ne doare ceva nu mergem la medic, analize macar o data pe an nici nu se pune problema, vorba lui Mac, daca nu ma doare nimic atunci ce dracu am sa merg sa ma caut? Prea putini Romani stiu ca majoritatea bolilor cronice debuteaza fara simptome si ca atunci cand te doare ceva de regula e deja prea tarziu.

1 hour ago, BRANCA said:

Că dacă te duci mai devreme n-ai loc!!

Ei nu!
Chiar in ultima perioada la ATI au fost in jur de 1000 de persoane ( sau mai mult ) zilnic, dintre care decese doar cateva zeci zilnic ( uneori in jur de 100 ), se subantelege ca zilnic se vindeca probabil sute de persoane numai de la ATI insa locurile se ocupa indata la loc tocmai pentru ca se merge prea tarziu. Multe cazuri grave ar fi putut fi evitate daca ar fi fost tratate din timp, probabil chiar si acasa. 

8 minutes ago, franzm said:

Nu sunt sceptic, nu neg existenta si potentialul patologic al virusului dar sunt sceptic în ceea ce priveste complexul de masuri aiurea care s-au luat.

Atunci poate am inteles eu gresit mesajele transmise pe subiectul asta, imi asum eroarea si-mi prezint scuzele.

Link spre comentariu
Acum 20 minute, franzm a spus:

Nu sunt sceptic, nu neg existenta si potentialul patologic al virusului dar sunt sceptic în ceea ce priveste complexul de masuri aiurea care s-au luat.

Mi se parea ca stiti mai multa matematica. Se pare ca n-aveti nici o ideie cum sta treaba cu probabilitatile.

Link spre comentariu

Mariane.Grosul infectaţilor se internează ante ATI.Îţi garantez că unii din ei,trataţi mai bine sau mai prost,pot ajunge la ATI.Aici sistemul n-are nicio scuză.

Iar privitor la faptul că nu te prezinţi la tratament n-ai dreptate.E plin netul de plângeri.La început nici doctorii de familie nu consultau infectaţii!!Nici măcar nu veneau,în multe cazuri,să-ţi facă testul covid,dar'mite tratament!Sistemul e depăşit de situaţie...

Link spre comentariu

S-a dovedit ca nu exista nici un plan pentru o situatie similara.

Vina nu apartine sistemului medical, ci alesilor nostri. In orice tara.

LE: Stiu ca cel mai usor e sa critici, dar multi ar face multe, insa nu li s-a ivit situatia, sau nu au timp, sau nu cunosc situatii, dar ar face multe. :rade:

Editat de Mircea
Link spre comentariu
Acum 8 ore, BRANCA a spus:

În continuare pacienţii sunt cobai la infectările cu covid.Pe lângă testarea,în trial,a Ivermectinei sau testat şi anticorpi monoclonali sau alte medicamente.Mai nou au şi iţicii o soluţie minune,pregătită pe "ţeavă".

Ziceam de "cobăism" deoarece există,aproape în fiecare ţară,nişte reglementări extrem de dure la aprobarea unui medicament.La fel sunt restricţii privind protocoalele de tratament.Acu' se cam sar etapele.Experimentele,"pe pielea oamenilor",merg rapid...Probabil pe principiul că "dacă tot n-are nicio şansă" să încercăm şi altceva nou...

Dupa parerea unora precum dv. guvernele nu trebuiau sa faca nimic, eventual sa asigure excavatoare si buldozere pentru gropile comune!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, -Atlas- a spus:

Buna

Eu mai am o zi si ies din izolare.

Am ramasa acasa,cu toate ca am avut o forma destul de  grava.Am avut saturatie de71(asta a fost minimul).Nu stiu ce precizie au aparatele astea de 100lei.Dimineata aveam in jur de 85,iar dupa aerisire si 10 minute de activitate 

era de 94,96.

Mai multi m-ai sfatuit sa merg la spital.Ei bine nu m-am dus.Acum sunt OK,cam obosit,dar fara alte probleme.

O colega de serviciu s-a imbolnavit la 4 ,5 zile dupa mine si ieri a avut loc inmormantarea.Dupa 7 zile spitalizare 

permanenta,de la depistarea bolii.

Nu acuz pe nimeni,dar nu prea ai ce comenta.

In toamna pe fiica-mea a muscat-o un caine,rau de tot,talie mare.

Bineanteles ca am ajuns la urgenta,i-au fost pansate ambele maini.

Le-am auzit pe asistente.O testam de covid?

Le-am luat tare.Nici sa nu va ganditi ca va ia naiba.

N-au testat-o si bineanteles ca nu avea covid. 

Spor tuturor

Alex

Sigura ca daca dintr-un motiv oarecare fata ar fi fost infectata, le-ar fi luiat naiba pentru ca nu au testat-o!

Link spre comentariu

Mare Savant.N-am zis că nu trebuiau să facă nimic.De fapt au făcut ceva esenţial-au închis ochii!Eu am prezentat situaţia ca atare.Mai ţineţi minte ce scandal a fost după WW2 cu experimentele nemţilor pe oameni?Nu putem echivala situaţia dar şi acum s-au făcut experienţe...Unii oameni au murit din cauza asta...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 3 ore, mac01 a spus:

Iesea pozitiva...de altfel cum iese toata lumea care ajunge la spital...bineinteles pentru alte probleme.

Dramatizati prea mult situatia! Mai vorbim dupa ce se termina toata babilonia asta....sa va vad cat de intelepti ati fost in luatul unor decizii pripite.

Abureli de autobaza! eu tocmai m-am intors de la spital fara diagnostic de covid si mai stiu cel putin doua persoane in acesta situatie!

Link spre comentariu

Apropo de masuri, ca o glumă, "îmi plăcea" atunci când era seară, prin martie anu' trecut, toată lumea era baricadată prin case și străzile erau pustii de parcă eram prin filmele cu zombi :rade:Nu vedeai țipenie de om pe stradă. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Liviu.Mihaiu a spus:

Ce normale pareau unele persoane pina sa apara discutiile depre Covid19.
Eu tot cred ca sunt puse pe glume. Ca nu gandesc chiar asa.
Parca prea mare schimbarea.
Cand se prefaceau ? Atunci sau acum ?

Ba gindesc! multi reusesc sa mimeze ca sint oameni normali pina isi dau in petec!

Acum 3 ore, ratza a spus:

Presupun că şi colega decedată a avut doar o răceală primăvăratică. Imposibil să fi fost Covid, avea ea ceva mai de dinainte.

Da, şi pentru că ieşea pozitivă o duceau direct la intubare, apoi la morgă şi primea 2500 de lei.

cred totusi ca ai nostri nu au suficienta practica la intubarea asta! sau e facuta de personal nu prea calificat (va amintiti cazul pacientei scoasa de la aparate de brancardieri) procentul celor intubati care mor este semnificativ mai mare la noi fata de restul tarilor dezvoltate.

Acum 3 ore, mac01 a spus:

Acum toata lumea care raceste un pic nu mai are  gripa...ci covid! De fapt, din ultimile noutati, se pare ca gripa sau raceala se numeste acum Covid. Fricosilor.....voi sunteti ce-i care induc teama in populatie si le scadeti moralul!

iar voi sinteti cei care ii trimiteti la ATI!

Link spre comentariu
Acum 19 minute, BRANCA a spus:

Mare Savant.N-am zis că nu trebuiau să facă nimic.De fapt au făcut ceva esenţial-au închis ochii!Eu am prezentat situaţia ca atare.Mai ţineţi minte ce scandal a fost după WW2 cu experimentele nemţilor pe oameni?Nu putem echivala situaţia dar şi acum s-au făcut experienţe...Unii oameni au murit din cauza asta...

era si alta varianta, in afara de descintesi si rugaciuni?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări