Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aţi avut Covid, sau cum vă simţiţi după experienţa asta ?

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator viobio

90% din cei care sunt ibtubați nu mai au șanse de supraviețuire, plămânii sunt praf. 

Intubarea nu se poate face decât sedat. 

Știu de la asociatul meu, caruia i-a plecat tatăl că și al lui a fost legat de pat, când te sufoci intri în panică, își scotea branulele, își dădea jos mască de oxigen, a fost sunat de personalul medical și întrebat dacă este de acord să îl lege de pat. 

Asta cu legatul este un mare fâs de presă pentru botaniști, așa se procedează de când lumea. 

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 757
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 15 minute, merck a spus:

acum ca vine valul 3 ... tu iti iei plansa de surf

Intentia mea a fost sa ma feresc de forma grava a bolii. Ca de o gripa nu moare nimeni, am mai zis ca nu am mai facut vaccin antigripal pana acum, desi am avut ocazia, dar complicatiile care pot sa apara mai ales in anumite conjucturi medicale, nu sunt de neglijat, in cazul pacatosului asta de virus. Nu ma consider la adapost de infectare ci la adapost de a dezvolta o forma grava care sa afecteze plamanii.

Link spre comentariu
1 hour ago, merck said:

Pai anul asta producatorii de vaccin antigripal au cam luat-o in mana! Masca le-a facut-o!

Si igiena mainilor a contat foarte mult. Banuiesc ca se va descoperii ca si alte boli si-au redus prezenta in urma respectarii normelor de igiena.

Link spre comentariu
2 hours ago, viobio said:

90% din cei care sunt ibtubați nu mai au șanse de supraviețuire, plămânii sunt praf. 

Intubarea nu se poate face decât sedat. 

Știu de la asociatul meu, caruia i-a plecat tatăl că și al lui a fost legat de pat, când te sufoci intri în panică, își scotea branulele, își dădea jos mască de oxigen, a fost sunat de personalul medical și întrebat dacă este de acord să îl lege de pat. 

Asta cu legatul este un mare fâs de presă pentru botaniști, așa se procedează de când lumea. 

Pai asta ma intriga: nu poti fi intubat decat sedat, daca esti sedat de ce plm mai esti legat??? 

(nu pun in calcul cand la un accident auto intubarea se face si fara sedare ca ala nu este constient)

Am vazut multe imagini in care pacientul este asezat pe burta:

5eebb3b83a040e55218b47d6.jpg

e clar ca asta este sedat deci nu mai ai nevoie sa il legi.

Sedat pe spate:

un-malade-du-covid-19-en-reanimation-a-l

A nu se confunda cu cei care au masca de oxigen:

65c81a454449ecf369cad1c6aeb4426e1facc9a4

601407838526e_service_reanimation_du_pr_

Screenshot-2021-03-18-at-18-24-25.png

Sunt si oameni care umbla cu butelia dupa ei (cand cantitatea de oxigen necesara este mai mica):

Screenshot-2021-03-18-at-16-22-39.png

Deci ce nu se leaga este sedarea + legarea de pat.

Editat de merck
Link spre comentariu

Românii sunt mai rezistenți la sedative prim urmare dacă nu îi și legi se trezesc :)( ca o glumă) 

Cât am fost prin spital acum câțiva ani, persoanele operate pe creier erau legate, să nu își facă rău, asta la o zi după ce au ieșit din Ati, mai ales seara pe toți îi apuca să facă urât, ba să și umble aiurea prin salon deși nu aveau voie, să își dea jos bandajul,unul a sărit peste protecția de la pat de parcă nici nu exista... 

Un nene tractorist când s-a văzut legat a început să urle aiurea cum că l-am legat noi, ceilalți pacienți, unii s-au pus pe râs și a întrat în crize, până la urmă l-au sedat :secret

Și mai e ceva, la noi, "heroii noștri" nu prea stau în mare parte prin salon! 

Decât să pățească ceva pacientul mai bine îl leagă, asa scapă basma curată. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am avut și eu un cunoscut care în urma unui accident auto, a stat în coma 2 saptamani. După această perioadă, a fost ținut numai legat, pt ca după ce a ieșit din coma, a căzut din pat în încercarea de a pleca la plimbare.

S-a trezit un ziarist sa facă praf pe tema asta și se vede treaba ca a găsit și susținători care chiar dacă nu știu cum sta treaba, comentează. 

Link spre comentariu

Apropo de covid, am avut o colega de la locul de munca, depistată pe 16 februarie cu cov, dureri de oase etc. se lauda că ea are câte o răceală toamna și primăvara dar cu o oarecare teama. S-a testat și a primit tratament de la medicul de familie suplimente etc. Tot în familia ei au ieșit pozitivi părinții acesteia. A fost sunată de la spital să-i comunice faptul că nu au șanse.... Ambii au fost trecuți pe oxigen.Momentan deabia marți a ieșit din spital tatăl. Mama a ajun pe la 30 de kg și înca e pe oxigen, ce-i drept e un pic mai bine. 

A fost internata în spital pe 19 și a ieșit după aprox. doua săptămâni. Tratament anticoagulant etc. încă e neagră de la injecții. 

Spunea că pacienții  nu aveau voie să iasă din salon, cereau prin telefon, dacă îndrăznea vreunul sa deschidă ușa țipau la el să o închidă. Chinuitor pentru ea a fost faptul că avea drum decât până la geam. În salon erau 5. 

Săraca a rămas cu un tremur ciudat la mâini. 

De slăbit a slăbit destul. I-am și spus că a slăbit, ea nici nu a realizat. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 52 minute, merck a spus:

Pai asta ma intriga: nu poti fi intubat decat sedat, daca esti sedat de ce plm mai esti legat??? 

(nu pun in calcul cand la un accident auto intubarea se face si fara sedare ca ala nu este constient)

Am vazut multe imagini in care pacientul este asezat pe burta:

5eebb3b83a040e55218b47d6.jpg

e clar ca asta este sedat deci nu mai ai nevoie sa il legi.

Sedat pe spate:

un-malade-du-covid-19-en-reanimation-a-l

A nu se confunda cu cei care au masca de oxigen:

65c81a454449ecf369cad1c6aeb4426e1facc9a4

601407838526e_service_reanimation_du_pr_

Screenshot-2021-03-18-at-18-24-25.png

Sunt si oameni care umbla cu butelia dupa ei (cand cantitatea de oxigen necesara este mai mica):

Screenshot-2021-03-18-at-16-22-39.png

Deci ce nu se leaga este sedarea + legarea de pat.

Nu am habar dacă cei sedati sunt legați de pat, poate îi leagă să nu se trezească din sedare, practic sunt anesteziați total, în lumea viselor.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări