Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aţi avut Covid, sau cum vă simţiţi după experienţa asta ?

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 757
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

După ce eu şi soţia am avut nişte simptome de gripă ce ne-au pus pe gânduri, dat fiind că am avut colegi de serviciu confirmaţi cu Covid19, am decis să ne testăm.Am cumpărat nişte teste rapide cu 60 Lei şi am ieşit ca pozitivi şi eu şi soţia, băiatul nu părea infectat.Am chemat ambulanţa, ne-au făcut alte teste şi după două zile ne-au confirmat că suntem toţi infectaţi.Am intrat în carantină de pe data de 21 Februarie.

Soţia şi copilul nu prea au gust şi miros din ce spun, la mine asta nu s-a modificat deloc.Am avut doar frisoane şi dureri de cap, uşoară stare de oboseală.Din fericire nu ne-a afectat pulmonar, ne-am verificat saturaţia de oxigen continuu şi nu a scăzut sub 95% .Am scăpat uşor...

Cel mai greu a fost să stăm în casă 14 zile, acu atât mai mult că am prins şi o perioadă cu vreme însorită de primăvară şi trebuia să stăm izolaţi, iar acum când am ieşit din izolare, s-a stricat rău vremea....asta e.Bine că n-a fost mai rău.

Editat de validae
Link spre comentariu

Da, saturația a scăzut și la mine pe la 94,95 acum e iar 98, 99. Frisoane am avut 4 ore, am băut atunci suc de portocale la greu și chiar a funcționat, scăzând și febra, oboseala am avut 2 zile (ușoară) până am făcut febra, apoi ușor ușor mi s-a desfundat și nasul pe care îl simțeam umflat la propriu. Alt membru al familie, dureri mari de oase, saturație undeva pe la 91 la sută, febră apoi a scăpat. 

Am avut recent o colegă care a stat vreo 3 săptămâni în spital, vizibil mai slabă. 

Un vecin a murit prin Anglia, terapie intensivă, după o săptămână a murit, după alta l-au adus cu o scurtă oprire în fața blocului apoi cimitir, înmormântat la 3 zile după. La priveghi, o săptămână, în fiecare seară se adunau etnicii, unii fără mască, frati-său nici acum nu poartă! 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 oră, maresaldeflota a spus:

Un vecin a murit prin Anglia, terapie intensivă, după o săptămână a murit, după alta l-au adus cu o scurtă oprire în fața blocului apoi cimitir, înmormântat la 3 zile după. La priveghi, o săptămână, în fiecare seară se adunau etnicii, unii fără mască, frati-său nici acum nu poartă! 

cred ca sint prea ametit, dar nu reusesc sa inteleg! a fost inmormintat la 3 zile dupa ce a fost dus la cimitir?

iar ''priveghiul'' este inainte de inmormintare, linga sicriu!  

Link spre comentariu

E destul de ciudat virusul asta...

Sotia a fost depistata pozitiv in iunie anul trecut...

2 saptamani internare, caz moderat, fara consecinte...

Eu n-am avut nici pe dreaku...

La fel si mama, socrii...

Acum o saptamana am facut primul vaccin...

Sanatate!

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Marele Savant a spus:

cred ca sint prea ametit, dar nu reusesc sa inteleg! a fost inmormintat la 3 zile dupa ce a fost dus la cimitir?

O fi stat 3 zile la capela cimitirului după o scurtă trecere pe acasă (prin fața blocului). Asta e posibil.

Eu nu înțeleg totuși cum putea dura priveghiul 1 săptămâna, dacă a fost adus în țară în urmă cu 3 zile.

Link spre comentariu

De carcalac nu scapa nimeni, nu ai cum....poate doar cei care traiesc izolati in pestera din munti.

L-am avut toata familia simultan in iulie anul trecut.

Cei tineri usoare transpiratii si dureri de cap in prima zi si gata.

Eu am dus-o pe picioare,, transpiratii, dureri de cap, o stare generala ca la "o raceala" vreo trei- patru zile. Dupa vreo saptamana mi-a aparut un miros sintetic in nas care nu pot sa=l descriu si nici nu l-am mai avut. Dupa inca o saptamana au aparut niste secretii foarte abundente din plamini.

Sotia mea a zacut trei zile la pat cu febra si dureri prin tot corpul.

Ne-am autoizolat, ne-am tratat cu ceaiuri si Paracetamol.

In atelierul meu nu intra nimeni fara botnita la gura, inclusiv eu. Chiar daca nu o fi foarte eficienta, macar incercam sa ne ferim cat de cat.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marele Savant a spus:

După ce a fost adus din Anglia, la 3 zile după sosire, a fost oficiată slujba de înmormântare la cimitir. 

Priveghiul a fost fără prezența acestuia, acesta era pe drum spre România, probabil a fost și un priveghi la capela unde se afla sicriul, sicriul a fost sigilat total pentru a nu se imbolnavi nimeni. (la cimitir este o capelă, la asta m-am referit când am spus că a fost dus la cimitir, îmi cer scuze pentru confuzie). 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 oră, +_Florin_+ a spus:

O fi stat 3 zile la capela cimitirului după o scurtă trecere pe acasă (prin fața blocului). Asta e posibil.

Eu nu înțeleg totuși cum putea dura priveghiul 1 săptămâna, dacă a fost adus în țară în urmă cu 3 zile.

Au venit cunoștințele acasă la părinții acestuia, și l-au jeleit, mă rog au halit mâncare și au băut.... A fost adus la o săptămână după deces fiind înmormântat după alte 3 zile. 

Link spre comentariu

Eu am patit-o anul trecut, in august. Nici nu stiam ca sunt bolnav pana cand fiica-mea m-a anuntat ca nu mai are miros. Atunci mi-am dat seama ca nici eu nu mai am simtul mirosului. M-am verificat mirosind trandafirii din curte, nimic, nici urma de miros. Am incercat la canistra de benzina, am insistat de ma usturau ochii de la vaporii de benzina dar miros...canci.  Ziua nu aveam nimic, noaptea ma luau frisoanele. Daca ma acopeream transpiram, schimbam 3-4 pijamale pe noapte. Ziua beam multa bere, noaptea ceai cald. Parca am luat si Coldrex sau ceva de genu'. Asta trei nopti la rand apoi mi-a trecut, nu mai aveam nici o problema. Doar lipsa mirosului, vreo 6 zile. Fiica-mea avea nasul infundat, era permanent cu servetelele in mana.

Sotia nu a prezentat nici un simptom vreo trei  zile pana intr-o dupa-amiaza cand ma anunta ca simte ca-i cumplit de cald, merge sa faca un dus sa se racoreasca. Noroc ca am intrat si eu in casa, dupa un dus scurt sotia m-a strigat sa o ajut, nu mai putea ridica piciorul sa coboare din cada, atat de terminata era. A dormit de la ora 17 pana a doua zi la 8. Am  stat voluntar doua saptamani in carantina, la cata treaba aveam pe langa casa nici nu mi-am dat seama cand au trecut zilele. Dupa carantina am facut un test de sange, aveam anticorpi.

I

Link spre comentariu

Am avut ... n-am avut, greu de spus.

La inceputul lui ianuarie am facut prima doza de vaccin, si nu am avut nici o reactie. Nici macar cea mai mica durere in brat, absolut nicmic.

Dupa trei saptamani am facut rapelul - dimineata, iar seara ma durea destul de tare bratul. Am luat un paracetamol si in 20 de minute durerea s-a diminuat considerabil.  Apoi in timpul noptii a inceput sa imi fie rau, durere de cap - in spatele fruntii si ochilor, exact ca la raceala. Am luat intai o aspirina si apoi un Nurofen. Dormit greu, cu intreruperi, chinuitor, cu cosmaruri ca atunci cand ai febra doar ca eu nu aveam. Adica aveam, dar mica, 37,2-37,4.   A doua zi simptomele s-au accentuat, a inceput sa imi fie foarte rau.  Frisoane, am transpirat de nenumarate ori si ma durea foarte tare capul, A durat cinzi zile, nu mai stiam ce sa iau, nu puteam exagera cu nurofenul caci am oricum tensiunea cam mare. In seara celei de a cincea zile, intr-un moment cand ma simteam mai bine am decis sa urmez "sfatul medicului" (am 3 in familie si inca 3-4 prieteni) si am luat o doza [soc ?] de ghimbir. O scarbosenie, nu as recomanda-o nimanui. Am transpirat imediat, pana dimineata am schimbat vreo 5-6 tricouri si pantaloni.  Dar durerea de cap a scazut pana la disparitie si dimineata am reusit sa fac un dus si apoi sa dorm primul somn odihnitor dupa o saptamana mizerabila.  Ca a fost de la ghimbir sau ca s-a terminat boala, nu stiu.

In acea a sasea zi deja eram binisor iar din a saptea am revenit oarecum la normal.

Nu am avut nivel scazut de oxigen nici o clipa, nici febra mare, desi au fost multe momente cand imi era frig dar dupa ce ma inveleam sau imi puneam o flanea transpiram puternic,  imediat.  Nu mi-am pierdut mirosul sau gustul, dimpotriva in primele zile mirosul parea sa fie imi mai acut.

Nu am facut nici un test anti covid caci nu avea rost, fiind deja la 3 saptamani de la prima doza a vaccinului deja aveam anticorpii iar rapelul nu a facut decat sa le "creasca productia". Unul din doctori mi-a spus ca am facut un "fals covid", ceva intre o reactie la rapel si un fel de "miniboala" declansata de acesta.  Doar ca a fost de departe cea mai rea forma de reactie din cate stiau toti doctorii - si cei din familie si prietenii.  Am stat inca 12 zile in casa, asa, din "constiinta civca" desi toti doctorii spuneau ca nu mai am cum sa fiu contagios.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Am avut

Nu am aut nici un alt simptom decât că nu am mai avut gust și miros

M-am simțit bine, să poți mușca din lămâie ca din portocală și să nu simți nici un miros, e o senzație... interesantă pe puțin :)))

Momentan sunt bine și sper că și ceilalți care au trecut prin asta se simt bine.

Link spre comentariu
3 hours ago, Shambala said:

... am decis sa urmez "sfatul medicului" (am 3 in familie si inca 3-4 prieteni) si am luat o doza [soc ?] de ghimbir. O scarbosenie, nu as recomanda-o nimanui. Am transpirat imediat, pana dimineata am schimbat vreo 5-6 tricouri si pantaloni.  Dar durerea de cap a scazut pana la disparitie si dimineata am reusit sa fac un dus si apoi sa dorm primul somn odihnitor dupa o saptamana mizerabila.  Ca a fost de la ghimbir sau ca s-a terminat boala, nu stiu.

Data viitoare cand esti racit, fa un ceai (din ce vrei tu), taie 1-2 felii de lamaie si 1-2 felii de ghimbir si lasa-le in cana cat bei ceaiul fierbinte. Are sa fie mult mai usor de inghitit. Face bine si repede, nu e doar un mit.

Intre timp te poti antrena cu niscai sushi acompaniat de ghimbir murat, asa ca sa te obisnuiesti cu gustul, poate o sa ajungi sa-ti placa.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări