Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

deviatii Hiraga "Le Monstre" 8W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

7 minutes ago, sesebe said:

Cit costa să-mi reglezi un amplificator de asta?

Eu nu am cu ce și nici nu știu cum (asa susții tu). 

Iar dacă-l fac și nu-i reglat de tine sau de un alt audiofil cu experienta și aparatura necesara, degeaba îl fac, nu-i asa? 

Tu inca nu l-ai facut fizic si sunt convins ca nu o sa-l faci. Cum sa pierzi tu, timpul tau pretios, cu o schema ''arhaica''. Sunt convins ca castigi mai mult de 50 euro pe ora si asta ar fi motivul. Prefer sa nu mai comentez, pentru ca o sa zici ca am ceva cu tine.

5 minutes ago, Mircea said:

Prea putin conteaza ce le place altora, eu il fac pe gustul urechilor mele. Nu vand si nu repar nimanui. 

E simpla viata mea, nu?!

Ai cam aceleasi sanse cu a castiga la Lotto. La fel ca tipul ala cu antena unde ii spuneai ca ii trebuie SWR. Sper, din tot sufletul, sa-l bunghesti din prima.

Link spre comentariu

Am spus ca nu am sa fac nici o clasa A care arde curentul aiurea. 

Vreau un randament mai bun spre o clasa AB. 

Daca voi reuși sa găsesc o schema care sa combine clasa A cu altceva ca să obțină un randament mai bun atunci am sa fac, altfel nu. 

Și bineînțeles vreau un amplificator care nu compune muzica ci doar o reda. 

Link spre comentariu
11 minutes ago, numeschimbat said:

Ai cam aceleasi sanse cu a castiga la Lotto. La fel ca tipul ala cu antena unde ii spuneai ca ii trebuie SWR. Sper, din tot sufletul, sa-l bunghesti din prima.

Imi pare rau ca nu pot purta o discutie normala cu tine. Si o zic, caci ar fi in interesul amandurora.

Am sa zic din nou ce am mai zis:

Am zis ca lucrez la o schema unde totul e imperecheat in limita a 1%. Simularile de le-am pus ieri sunt de la schema simulata cu componentele reale folosite in realitate.

Deci, facut ceva simulari inainte de a schimba piese pe cablaj, ceea ce nu poate decat sa ajute. Deci, nu stiu unde vezi tu loterie caci stiu de unde plec si unde vreau sa ajung.

Dar, daca vrei sa fii rautacios, iti confirm ca esti doktor in domeniu. 

Legat de antene: ai sau ai avut licenta de radioamator? Ai proiectat si vandut antene vreodata? Daca raspunsul e NU la aceste intrebari, te rog sa stai jos caci meriti corijenta. Eu raspund DA la toate intrebarile.

Insa, atunci cand abordezi o problema, fa-o realist. Sugestia cu acordul cu SWR-metrul este cea mai realista in situatia data.

Link spre comentariu
12 minutes ago, sesebe said:

Am spus ca nu am sa fac nici o clasa A care arde curentul aiurea. 

Vreau un randament mai bun spre o clasa AB. 

Daca voi reuși sa găsesc o schema care sa combine clasa A cu altceva ca să obțină un randament mai bun atunci am sa fac, altfel nu. 

Și bineînțeles vreau un amplificator care nu compune muzica ci doar o reda. 

Aici deja esti in eroare. Nu poti compara o clasa AB cu cu o clasa A. La  fel cum nici un motor in 4 cilindri, in veci, nu va suna ca un 6 sau 8 cilindri. Pierzi timpul cu clasa AB. E ca si cum ai alege intre ''tzuica'' si ''palinca''. Eu prefer putin si bun, decat mult si prost.

@Mircea, sugestia cu SWR_ul a fost foarte realista. In schimb, acelasi lucru se intampla in audio. Un spectrum analyzer, te scapa de toate ''simularile'' si iti ofera o certitudine. Si nu te incurca cu placile conectate la PC, nu masoara intotdeauna bine. Eu am 4 analizoare de spectru si 2 DLSA -FFT analyzer, care se conecteaza la PC dar n-am incredere totala in ce afiseaza, si in plus sunt mai lente decat cele hardware, facute de HP sau OnoSoki, nefiind realtime.

Niciodata nu vei obtine in lumea reala ceea ce-ti afiseaza simulatorul. E verificata treaba. Iar daca n-ai cu ce sa masori real, mergi pe supozitii. Totusi, nu inteleg, de ce afirmi ca nu putem avea o discutie ''normala''. 

Editat de numeschimbat
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Mircea a spus:

Prea putin conteaza ce le place altora, eu il fac pe gustul urechilor mele. Nu vand si nu repar nimanui. 

E simpla viata mea, nu?!

Ce simplă şi ce frumoasă ar putea fi, viața multora dintre noi, dacă nu ne-am ,,agăța/împiedica" de multe amănunte, de cele mai multe ori de prisos!

Stă în firea cîrcotaşilor, să-şi complice viața inutil, atît lor, dar mai ales a altora.

E greu să alegi să trăieşti simplu şi frumos, dacă se poate şi complicat! 

Grea alegere!

Să aveți o seară frumoasă!

Link spre comentariu
On 3/6/2021 at 9:04 PM, sk24bpo said:

Eu fiind un audiofil atroce in ultimii 20 de ani, am ascultat sute de amplificatoare de toate soiurile pe care le-am clasificat dupa sunet si mai tarziu dupa scheme pe cat s-a putut.

Anul trecut si mie mi-a fost mai greu sa inteleg schema din prima dar Viorel lucrand cu ea mai in amanunt, mi-a aratat cateva "trucuri" de functionare care mie unul imi scapasera.

Dupa cum scrii, nu stiu inca de ce, dar cred ca esti incepator in audio. Vio iti da clasa la orice ora cu toate simularile tale (gresite). Inca o data experienta isi spune cuvantul. Tu te incurci singur in teorii si simulari pe care nu le intelegi. Si, sorry, nu e suficient sa asculti doar cate sute de ''pocnitori'', fiind convins ca inca nu ai intalnit scule adevarate, ca sa stii cum trebuie sa sune un amplificator bun. E ca si cum ai asculta cum suna Logan_urile fara sa auzi vreodata un V8 de 5 litri.

Link spre comentariu

Eu zic sa discutati tehnic. In caz ca ati uitat unde sunteti va propun sa va uitati in bara de adresa inainte as postati.

Pentru orgolii si flatulatii audiofile puteti folosi cu incredere alte forumuri sau subiectul de la bodega.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
2 hours ago, sk24bpo said:

Eu l-am intrebat... 

O lista redusa a celor care au conceput in primul rand, apoi postat la liber si supus comentariilor pe forumuri si chiar vandut ca produs finit. 

Lista nu e completa si nu reprezinta necesar preferintele mele catre anumiti colegi, cu toate ca majoritatea celor mentionati imi sunt cel putin simpatici. 

1. @victor @hpavictor

2. @OLIMPIU

3. @viobio

4. @zal + @Dudikoff(nu stiu daca au prezentat si separat), nu incerc sa minimizez eforturile sau meritul punandu-i impreuna.

5. @Marian

6. @sk24bpo

7. @maxente

8. La lampi nu stiu caci nu urmaresc. 

Mai sunt si dintre cei pe care nu vreau sa-i numesc, caci sunt din categoria "țepe mari si mici".

Daca remarcati numele cuiva care nu e voit in lista, este pentru ca schimbatorii de piese (cu altele mai groase si/sau fortoase) se incadreaza la lăcătuşerie. 

Cine nu e in lista, putem zice ca nu stie/poate sa conceapa sau sa inteleaga functionarea unui amplificator? Da, daca suntem rautaciosi. 

Oricum, cine e in lista e cu un pas inaintea celor care nu sunt. Sic! 

Link spre comentariu
On 3/8/2021 at 11:39 AM, sk24bpo said:

@numeschimbat
De curiozitate, ai la baza vreo facultate cu profil electric ?

Stai linistit ca baieti din astia cu ''diplome'' ,luate cu spaga, am vazut destui. Multi ''ingineri'' au vrut sa lucreze la Samsung si au primit reject, tocmai pentru faptul ca erau habarnisti. Nu te ajuta cu nimic o diploma daca nu stii sa faci nimic si bati campii. Sper ca nu vrei sa pun poze cu ce aiureli debitai tu cuiva despre... te citez ''daca se depaseste curentul de polarizare intri in AB''. Deci, dupa mintea ta, fiind in clasa A si crescand bias_ul treci in AB. Asta inseamna sa fii inginer..agronom.

Link spre comentariu
La 08.03.2021 la 15:25, Mircea a spus:

O lista redusa a celor care au conceput in primul rand, apoi postat la liber si supus comentariilor pe forumuri si chiar vandut ca produs finit. 

Lista nu e completa si nu reprezinta necesar preferintele mele catre anumiti colegi, cu toate ca majoritatea celor mentionati imi sunt cel putin simpatici. 

1. @victor @hpavictor

2. @OLIMPIU

3. @viobio

4. @zal + @Dudikoff(nu stiu daca au prezentat si separat), nu incerc sa minimizez eforturile sau meritul punandu-i impreuna.

5. @Marian

6. @sk24bpo

7. @maxente

8. La lampi nu stiu caci nu urmaresc. 

Mai sunt si dintre cei pe care nu vreau sa-i numesc, caci sunt din categoria "țepe mari si mici".

Daca remarcati numele cuiva care nu e voit in lista, este pentru ca schimbatorii de piese (cu altele mai groase si/sau fortoase) se incadreaza la lăcătuşerie. 

Cine nu e in lista, putem zice ca nu stie/poate sa conceapa sau sa inteleaga functionarea unui amplificator? Da, daca suntem rautaciosi. 

Oricum, cine e in lista e cu un pas inaintea celor care nu sunt. Sic! 

O mica mentiune, nu am conceput eu acel amplificator CFA, daca la ala te referi. Schema e luata dupa alt site si ''s-a mai imbunatatit'' cate ceva la ea cu ajutorul simulatorului de catre @Dudikoff si apoi testata de mine placa de probe. Totul expus pe forum.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări