Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec led cu telecomanda.

ciuca paul

Postări Recomandate

Salutare tuturor..Am cumparat acest bec care este prevazut si cu telecomanda si am o problema la el prin faptul ca interfereaza cu telecomanda televizorului.Nu-l pot folosii in casa cat timp actionez telec.pe televizor.L-am desfacut in ideia de a face unele modif.privind adaptarea la alta telecomanda dar  indicativul integratului este sters.La prima vedere functio. pe o fercventa fixa si cred ca nu se poate modifica frecventa .Ce montaj ar fi mai indicat de adaptat la o alta telecomanda ptr. al folosi?Receptorul este unul din generatia tsop 17838 .

bec-led.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciuca paul

4

• BRANCA

3

• validae

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu ştiu ce funcţii ai pe telecomandă.Sau e simplă?

Dacă e simplă vezi că există kit On-Off,telecomandă şi modul recepţie pe 433 Mhz.Deci ai putea să o înlocuiešti.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Da este simpla ,are doua canale de leduri si se comuta fiecare pe rand si amandoua simultan si urmatoarea faza face of.Mi-ati putea recom.un link.

Link spre comentariu

Toate interferă...Mai e opţiunea de-a schimba frecvenţa de lucru,evident şi receptorul TSOP.Acum lucrezi pe 38 khz.Emiţătorul am impresia că e cu LM555.Nu ştiu ce ai la recepţie...

Link spre comentariu

Am incercat sa modific valoarea acelui c(ceramic) dar nu are nici o influenta asupra functionarii telecomenzii .Nu ma pricep la prostiile astea ,ideal ar fi schimbarea unor componente  modificand frecv, de 38kz  si imperecherea cu alt tsop dar trebuie sa incerc sa compar integratul respectiv cu lm-ul sa vad daca au aceva similitudini.

Link spre comentariu

Nu mai umbla la valoarea condensatorului ceramic, ca să nu mai fie influenţată de telecomanda tv ar trebui schimbat integratul decodor al lămpii.Să înţeleg că dacă umbli la volumul sau canalele tv se schimbă liminozitatea sau starea on/off a becului ?

Soluţia schimbării modulului de telecomandă probabil va costa cât tot becul.Mai bine cauţi alt bec care nu are telecomandă IR ci în RF.

Editat de validae
Link spre comentariu

Indiferent de tasta folosita fa e același lucru ca și telecomanda originala. La aceiași concluzie am ajuns și eu nu-i" daraua cât ocaua,,Știam de la început ca sunt probleme de genul acesta dar gândeam ca treba cu frecventa de lucru  a integratului se aseamana cu cea de la televizoare dar nu a fost așa. I-am găsit o pozitie în camera care dacă nu este pe direcție apropiata nu simte telecomanda tv-ului 《am norocul ca nu-i așa de sensibil receptorul becului și merge și așa. Mulțumesc oricum, tuturor. .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări