Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau să repar un osciloscop E0102

Neagu Raul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Neagu Raul

36

• mac01

25

• doru3160

17

• validae

7

Top autori în acest subiect

Acum 1 oră, Neagu Raul a spus:

Estetic este destul de plăcut însă am să schimb condensatorii electrolitici, pun niste SDT9204 in loc de BD-uri, probabil am să cer alt ecran cu divizii mai de calitate și niște bare alungite pentru potențiometrele de la etalonare după care probabil îl vând

Daca merge, si tot nu te intereseaza, lasa-l asa si scoate-l la vanzare. Mie personal imi plac mai mult sculele nebricolate. De fapt, daca scula e functionala, de ce sa te bagi sub capota pt schimbari de piese? Cine il cumpara, daca va voi, va schimba singur 2 condensatori...crezi ca ii cresti valoarea cu cativa electrolitici schimbati?

Link spre comentariu
Acum 8 minute, doru3160 a spus:

Daca merge, si tot nu te intereseaza, lasa-l asa si scoate-l la vanzare. Mie personal imi plac mai mult sculele nebricolate. De fapt, daca scula e functionala, de ce sa te bagi sub capota pt schimbari de piese? Cine il cumpara, daca va voi, va schimba singur 2 condensatori...crezi ca ii cresti valoarea cu cativa electrolitici schimbati?

Chiar asta am vrut să întreb...să schimb sau nu piesele din el...problema e că o bară care duce la etalonare e ruptă pentru că nu e din metal ca la celelalte modele...e un fel de ABS și potențiometrele și-au pierdut guma care cuplează bara de metal de potențiometru și sunt cam întepenite...în rest osciloscopul are un tub foarte bun, se vede foarte curat pe el chiar și osciloscopul în sine este foarte curat 

Chiar nu știu...probabil schimb bariile alea, ung potențiometrele și mă mai gândesc dacă îl vând, este destul de frumos dar l-ar cumpăra cineva?

Editat de Neagu Raul
Link spre comentariu

Acum 57 minute, Neagu Raul a spus:

Chiar nu știu...probabil schimb bariile alea, ung potențiometrele și mă mai gândesc dacă îl vând, este destul de frumos dar l-ar cumpăra cineva?

Daca ceri tot cat pe tranzistorii cu germaniu, cu siguranta nu.:rade:

Si apoi, aici nu discutam latura financiara, cat si daca se vinde. Aici discutam aspecte tehnice. Cand te-ai lamurit, il listezi la vanzari si vezi tu daca se vinde sau nu.

Ce trebuie reparat, e alta poveste, dar sa schimbi piese doar ca sa ai motiv ca ai muncit la el, nu cred ca ar fi indicat.

Link spre comentariu
Acum 18 minute, doru3160 a spus:

Daca ceri tot cat pe tranzistorii cu germaniu, cu siguranta nu.:rade:

Puteam să jur că la asta se ajunge iar :)))

nu, dacă îl dau...îl dau cu 250-300 dar momentan vreau să rezolv ce am de rezolvat la el....bucata aceea de plastic de care prinzi să acționezi comutatorul este ruptă iar bara de care am vorbit mai sus...cam cu astea dacă mă puteți ajuta

Editat de Neagu Raul
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări