Neagu Raul Postat Martie 10, 2021 Autor Partajează Postat Martie 10, 2021 Acum 9 minute, validae a spus: Caută pe cineva care ştie să folosească un osciloscop şi roagă-l să-ţi arate la faţa locului, altfel vom depăşi un record de pagini şi tot nu vei învăţa mare lucru. Cum a scris şi colegul mai înainte, există tutoriale pe net despre orice, doar să le cauţi.Dacă nu găseşti manual de utilizare al osciloscopului, orice manual al unui osciloscop asemănător (analogic) va fi de ajutor, principiul e identic. Mulțumesc pentru ajutor. Vă urez o zi bună în continuare! Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 Acum 33 minute, Neagu Raul a spus: Mă așteptam că dacă am plătit pentru tot ecranul, să folosesc tot ecranul :))) Se întâmplă să plătești și sa nu vezi nimic. E0102 e o jucărie la nivelul anilor 80. Are o vârstă, deci nu e exclus să funcționeze anapoda. Faptul ca insiști cu semnalul tău de la generator și nu folosești semnalul de calibrare, îmi spune ca nu ești familiarizat deloc cu funcționarea acestui osciloscop. Repet, nu poți folosi o scula, dacă nu știi sa o pui la treaba corect. Impresia mea a fost ca semnalul de la generator are forma aia ghiznovatica și nu e un defect al osciloscopului. Poate reușești sa vizualizezi semnalul propriu de calibrare, și ne lămurim dacă m-am înșelat sau nu. Link spre comentariu
validae Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 Exact asta i-am indicat mai înainte.Să pună sonda pe borna generatorului de calibrare şi să pună o poză cu ce obţine.Generatorul de calbrare e de obicei foarte stabil şi nu e afectat de vârsta osciloscopului. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 Uite-asa sa faca: Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Martie 10, 2021 Autor Partajează Postat Martie 10, 2021 Acum 45 minute, doru3160 a spus: Poate reușești sa vizualizezi semnalul propriu de calibrare, și ne lămurim dacă m-am înșelat sau nu. https://youtu.be/wdp5e1lnsCc Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 E bine sa faci publice filmele, ca sa le si vedem. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Martie 10, 2021 Autor Partajează Postat Martie 10, 2021 Acum 6 minute, Mircea a spus: E bine sa faci publice filmele, ca sa le si vedem. Am schimbat. Este prima data când folosesc un forum pe care nu pot să distribui videoclipuri, îmi pare rău. Link spre comentariu
validae Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 E o postare pe YouTube: Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 (editat) Are probleme osciloscopul....nu are voie se desincronizeze si sa piarda semnalul la actionarea butonului de deplasare pe verticala. Dupa cum pare ar fi ceva probleme in sursa lui....tensiunile nu sunt stabile. Editat Martie 10, 2021 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 Se modifica amplificarea pe y cand se acționează potențiometrul de centrare. Probabil una din tensiuni e lipsa, sau sub valoare. Sursa e primul pas in depanare, sigur are electrolitici uscați. După schema nu e mare lucru de verificat. Nu am pe telefon nimic pt ajutor. Cand intru pe pc, daca nu apare de nicăieri, o sa postez câte ceva. Dar înainte de toate, as vrea sa știu ce experiență de lucru există, ca să știm dacă mergem înainte sau ne oprim. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 Cel mai bine apelează la ajutor "face to face" pt depanare pt ca e clar ca nu deține suficiente cunoștințe ca să se apuce singur. Nu trebuie sa uitam ca sint și tensiuni de peste 1000V inauntru și oricum risca să-l strice mai tare. Schema o are? Știe sa o citească și înțeleagă? Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 @Raul il poti intreba pe userul jack daca o avea timp si chef sa te ajute cu depanarea, stiu ca era tot din comuna Vinga, poate sunteti vecini. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Martie 11, 2021 Autor Partajează Postat Martie 11, 2021 Acum 23 ore, sesebe a spus: Cel mai bine apelează la ajutor "face to face" pt depanare pt ca e clar ca nu deține suficiente cunoștințe ca să se apuce singur. Nu trebuie sa uitam ca sint și tensiuni de peste 1000V inauntru și oricum risca să-l strice mai tare. Schema o are? Știe sa o citească și înțeleagă? Da, știu să citesc o schema altfel nu aș fi aici. Va rog, am doar nevoie sa îmi repar scula. Am schimbat deja condensatorii electrolitici din partea care se ocupa cu alimentarea tubului si voltajele, însă problema a persistat. https://imgur.com/c36GnKM Pe partea cealaltă șuruburile au înțepenit și nu am putut sa scot placa pentru o schimbare ca la carte însă sunt bine. https://imgur.com/hyj7k3F Am citit manualul însă nu îmi pot da seama de unde poate veni problema, îmi puteți indica un loc sau o parte de placă? Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 11, 2021 Partajează Postat Martie 11, 2021 Pe placa cu comutatoare iti vin 4 fire de la sursa. O tensiune pozitiva de 15,6V una negativa de 15,6V, una pozitiva de 85-90V si masa. Verifica cele trei tensiuni in timp ce misti de potentiometru de centrare sa vezi daca sunt stabile. Ti-am indicat locul unde vin cele 4 fire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum