Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut un bobinator

budy65

Postări Recomandate

Am un fierăstrău pendular Evolution Rage-S 710w sau Everpower EVP- HDA1110 (sunt identice) eu îl am pe primul și motorul are marcaj de al doilea HDA1110, am rotorul ars (bobină întreruptă) am căutat pe internet cotele lui dar nu am găsit nicăieri.De aceea doresc rebobinarea lui....poate cunoașteți pe cineva care bobinează rotoare....orice informație este bine venită, mulțumesc.

Imagini aici.....https://imageupload.io/34YOec3MEl.g

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• budy65

3

• validae

1

Top autori în acest subiect

Locul postării e aici la Servicii, unde l-am mutat.Nu ştiu cât de performant poate fi un astfel de pendular ca să mai merite rebobinarea rotorului.Bobinarea la atelierele noastre a unui rotor de mare turaţie nu e recomandabilă.Asta fiindcă nu se echilibrează, nu ştiu vreun atelier care să aibă maşină de echilibrat rotoare sub 1kg şi nici specialişti care s-o facă cum trebuie.Dacă nu se echilibrează, va uza rapid rulmenţii, urmat de frecare între rotor şi stator şi distrugere.Cum unele motoare au un manşon elastic ce fixează rulmentul, acela va fi rapid distrus de vibraţii, defectarea fiind inevitabilă.Bobinarea rotorului va costa probabil cel puţin jumătate din preţul unui pendular nou, dacă nu chiar egal cu valoarea unor scule bunicele.S-a mai discutat pe forum undeva, despre un atelier din Ungaria unde se rebobinează în condiţii bune rotoare de scule performante, bobinajul şi transportul costând sub preţul unui rotor de schimb.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns,cred ca o sa-l trimit in ungaria,costa 150 lei,dureaza 21 zile.Acest pendular costa in jur de 599 lei ,cred ca se merita.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări