Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

deviatii Hiraga Super Class A 30W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Unii lipesc piese si poate-poate merge. Asa cu facutul, cine isi pune intrebari... ajunge la discutii ca-n topicul de 8W.

Cine citeste postarea lui Danieljw de pe DYIaudio, singura unde vezi o oscilograma (nu pun link ca sigur il stiti), se vede raspunsul la sinusoide si treapta. Si 58W obtinuti la iesire. In clasa AB, evident, ca tot discutam de clasa A (sic!). Precum colegul de s-a suparat si a cerut stergerea postarilor lui, lasandu-mi mostenire un topic demn de Pubela.

@Sharky, daca citesti un anume topic al lui Lumba pe DYIaudio... ai sa descoperi ca reactiile introduc distorsiuni. Nu e musai sa crezi tot ce se zice acolo. Acolo nici 10% distorsiuni nu sunt audibile. 

Aici: https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/118826-mean-measured-perceived-performance.html?perpage=25&pagenumber=1&perpage=25&pagenumber=1

Distractie placuta!

Asa raspunde 8W la 1kHz dreptunghiular:

http://diyaudioprojects.com/Solid/Jean-Hiraga-Le-Monstre/Hiraga-scope-shots.jpg

Asa raspunde 30W. Vedeti si 10kHz:

http://diyaudioprojects.com/Solid/Jean-Hiraga-Class-A-Amplifier/Square-1kHz-10kHz.jpg

Link spre comentariu

Nu e nimic nou in postul omului. Discutiile alea se poarta de zeci de ani.

Iar legat de distorsiuni induse de sr, aia se rezolva cu un simplu filtru pe intrare.

Nu inseamna ca daca aplici o reactie o faci in general prost.

Pana la urma sunetul pana sa ajunga in apmplif a trecut prin zeci de ao-uri cu reactie masiva, ca ao cu gain mic n am vazut pana acum.

Totul e ca ao ul sa fie suficient de rapid.

Rst, sa pui sursa in comutatie pe ampliful ala e ca si cum ai vb unui crestin in post de slanini si de sorici...

Link spre comentariu

Am uitat sa adaug, adevaratii de adevarati folosesc rezistente cu tantal in aceste amplifuri. Ca tot aberam pe aici, dar la subiect.

@Sharky, nu incerc sa te conving de nimic. E o postare genul poveste de Craciun si trebuie tratata ca atare.

Pentru colegul Felix, o sa pun eu un multiplicator de capacitate, astept sa se mai domoleasca frigul, sa pot taia cablaje. 

Link spre comentariu

Din ce stiu, acumulatori nu au fost decat la versiunea de 8W. Caci e alimentata la +/-12V.

Dar, cand dai 5-6€ pe o rezistenta... ce mai inseamna cateva acumulatoare.

Nu am glumit cu multiplicatoarele de capacitate. E o solutie de testat.

Link spre comentariu

Li-Ion ar fi foarte ne-economica solutia. Ai nevoie de zeci de Ah acolo, sa nu stai sa tot incarci la acumulatoare.

In plus, pui 250kg de radiator si vrei jumate de kil de acumulatoare? E inutil efortul de a reduce masa totala.

NB: Nu e rea ideea sa scriem prostii aici, dar sa tinem tehnic topicul de 8W. Mi-am schimbat opinia initiala.

Link spre comentariu

Deja ultimele postări în acest topic, mă duc cu gîndul spre penultima pagină din revista Tehnium, în care dacă mi-aduc bine aminte, era şi o rubrică de gen:

,,Cînd electroniştii, sau oamenii de ştiință se distrează".

Sper să nu-mi joace memoria feste!

Dacă am greşit, nu mă supăr a fi corectat.

Seară bună tuturor!

Link spre comentariu

.........Ma tot batea gandul sa postez un tuner in comutatie, atat de simplu incat nu l-ar intelege nimeni. 

Apoi, schimband o singura componeta, sa il fac din bicicleta...mitraliera...adica radio emitator. Schimband o singura componenta ! 

Si pasul 3....schimband niste valori, sa se transforme in ARF, dar schema sa ramana aceeasi. 

Partea si mai frumoasa, e ca nu contine nicio rezistenta ( rezistor )

Are rost sa mai postez cand nivelu e la....cum functioneaza clasa A.... ? 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări