22euu Postat Martie 7, 2021 Partajează Postat Martie 7, 2021 Vreau sa fac un UPS pentru router si un hub smarthome. Am o sursa profesionala 12V/5A mult peste consumul routerului si hub-ului si o accumulator capsulat 12V/12A. Are cineva o schema care sa fie fiabila? nu vreau sa dau foc la casa Multumesc! Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 un acumulator..... Se gasesc o multime de oferte sh de UPS-uri din care poti alimenta ce doresti .... Link spre comentariu
22euu Postat Martie 8, 2021 Autor Partajează Postat Martie 8, 2021 am scris la 12 noaptea, initial am scris o baterie si dupa aia din baterie am facut acumulator Un UPS traditional nu m-ar ajuta pentru ca imi ridica tensiunea la 220 si din 220 o transform in 12V. Avand in vedere ca echipamentele functioneaza cu 12V, nu are rost asa ceva pentru ca asa avea pierderi, eficienta nu este mare la conversie! Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 (editat) Exista convertoare coboratoare de tensiune (buck), se pot regla de la 12V la cat iti trebuie, dau un exemplu (cauta in Google) MODUL COBORARE TENSIUNE LM2596 Edit: Am crezut ca vrei tensiune mai mica de 12V Editat Martie 8, 2021 de cristi7521 Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 22euu.Nu prea înţeleg clar ce-i aia "UPS" în cazul tău aici. Bănui că vrei că vrei ca la cădere tensiune să treacă pe acumulator,fără Ups clasic. Era o schemă parcă prin revistele Conex,cu aşa ceva. Eu aş vedea aşa.Releu 220V prin care alimentezi sursa ta de 12V/5A şi un charger inteligent care ţine acumulatorul încărcat.Cade tensiunea şi prin acelaşi releu se cuplează sarcina la acumulator.Evident soluţia asta e mai voluminoasă. Link spre comentariu
validae Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 Cred că vrea o schemă care să-i încarce permanent acumulatorul şi când e tensiune de reţea, aparatele să-i fie alimentate din sursele proprii cuplate la reţea.Când se ia curentul schema să comute automat pe acumulator.Asta nu e UPS, e o alimentare comutabilă.Se poate face chiar şi fără relee, doar cu diode. Link spre comentariu
22euu Postat Martie 9, 2021 Autor Partajează Postat Martie 9, 2021 UPS = Uninterruptible Power Supply, voi puteti sa-i ziceti cum vreti eu consider ca este UPS. Varianta cu releu cade pentru ca exista un delay la comutatie si se reseteaza echipamentele. Varianta cu diode ar merge dar trebuie sa-i maresc putin tensiunea de iesire din sursa, cred ca e cel mai convenabil asa. Mai ramane "charger-ul' pt. acumulator, aici trebuie sa fac rost de o schema buna! Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2021 Partajează Postat Martie 9, 2021 Încărcarea o poţi face cu orice sursă ce poate regla tensiunea de ieşire la 13,8V. Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 9, 2021 Partajează Postat Martie 9, 2021 E bine sa fie in "float" acumulatorul, sugestie: https://www.qsl.net/yo6pir/12v.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum