Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu testere

22euu

Postări Recomandate

Acum 29 minute, validae a spus:

Există un tabel de selecţie a secţiunii, dar este în AWG.Se poate converti uşor AWG în milimetri pătraţi.https://www.multicable.com/resources/reference-data/cross-reference-awg-to-mm2/

Deci AWG 18 corespunde unui diametru al mănunchiului de circa 1,2mm şi unei secţiuni de circa 0,76mmp. Cam aşa au uzual şi cablurile de testere de calitate.Dar la Optimus au şi cabluri mai groase..

Mulțumesc mult pentru informație!

Cred că o să dau și eu comandă de un pachet de AWG 18, cred că este suficient pentru testere multimetru și pentru o sursă de 3A.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

10

• BRANCA

7

• doru3160

6

• 22euu

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

41 minutes ago, Traian B said:

Se gasesc cabluri cu izolatie siliconica, inclusiv din cele potrivite -si folosite- pentru cordoanele de masura (adica cablu litat flexibil, cu muuulte fire foaaarte subtiri) la mama China, de exemplu pe aliexpress.

Cabluri din China???...nu, multumesc!

Mi-am facut timp si am cautat pe tme. Am comandat 3 tipuri de cabluri litate:

- Cablu; LifY; litat; Cu; 1x1,5mm2; PVC; negru; 450/750V; -15÷80°C, AWG 16 de la HELUKABEL

- Cablu; Silivolt®-E; litat; Cu; 1x1,5mm2; silicon; negru; 600V, AWG 16 de la STÄUBLI

- Cablu; litat; Cu; 1x1,5mm2; silicon; roşu; 250V; -60÷180°C; Clasa: 6, AWG 16 de la DONAU ELEKTRONIK

Primul tip de cablu de mai sus este din PVC moale flexibil iar celelalte 2 sunt din silicon. Diametru exterior este de 3.5mm exact cat un cablu  de tester de la UNI-T, numai la cel de la DONAU ELEKTRONIK diametrul exterior este de 2.5mm.

Editat de 22euu
Link spre comentariu

La cablurile astea flexibile sunt două componente ce determină proprietăţile.Primul e tipul polimerului pentru izolaţie şi grosimea izolaţiei realizată cu acesta.Al doilea numărul de fire din secţiune.Cu cât sunt mai subţiri firele şi,implicit,mai multe,e mai flexibil cablul.

Pot fi cable mult mai flexibile decât cele cu silicon dacă se folosesc polimeri speciali.

Până la urmă ce vrem?Să fim mai buni ca cei consacraţi în domeniu?!

Link spre comentariu
Acum 25 minute, BRANCA a spus:

Al doilea numărul de fire din secţiune.Cu cât sunt mai subţiri firele şi,implicit,mai multe,e mai flexibil cablul.

Exista in aceasta ecuatie si niste cazuri de cabluri torsadate mai altfel decat cele obisnuite si care d'aia-s mai flexibile si mai putin predispuse la intreruperea cauzata de flexarile repetate... ca flexibilitate ai zice ca-s fire leonice ori din bumbac...

Da' nu mai zic, pentru ca deja am fost pus la punct pentru ca am indraznit sa recomand cabluri din China care ar fi putut injosi si afecta grav emotional un multimetru UniT din... China!

Link spre comentariu
22 minutes ago, Traian B said:

Exista in aceasta ecuatie si niste cazuri de cabluri torsadate mai altfel decat cele obisnuite si care d'aia-s mai flexibile si mai putin predispuse la intreruperea cauzata de flexarile repetate... ca flexibilitate ai zice ca-s fire leonice ori din bumbac...

Da' nu mai zic, pentru ca deja am fost pus la punct pentru ca am indraznit sa recomand cabluri din China care ar fi putut injosi si afecta grav emotional un multimetru UniT din... China!

Pune te rog un link (daca ai) catre ce cabluri recomanzi tu din China. Cui ii pute ... sa cumpere cabluri  cu ulei de sarpe! Noi restul, cei multi nu avem jena de cablurile din China.  

Editat de merck
Link spre comentariu

Am luat eu acum ceva timp din China siliconice. Lucrez de cativa ani cu ele. Foarte ok. Dar la tme sun japoneze bănuiesc. 

A era sa uit 14AWG am luat eu. Astea mi s-au părut ok. 

Editat de dan cod
Link spre comentariu

Problema cu alea chinezeşti e una singură,să fie verificate.M-am uitat pe comentarii la unele cabluri şi ba sună bine,ba sună rău...Unii mai ziceau,la un anume tip,că şi put nasol!

Link spre comentariu

Validae."Sunat" folosit aici în sens peiorativ.E vorba că unii spuneau că sunt bune,alţii nu.Unii că sunt siliconice şi alţii că nu sunt siliconice.

Link spre comentariu
2 hours ago, dan cod said:

Am luat eu acum ceva timp din China siliconice. Lucrez de cativa ani cu ele. Foarte ok. Dar la tme sun japoneze bănuiesc. 

A era sa uit 14AWG am luat eu. Astea mi s-au părut ok. 

Nu am nimic cu chinezii sau chinazariile dar orezarii nu prea mai produc de calitate in ultimul timp, cam fura la cantar. Cu siguranta acum cativa ani lucrurile stateau altfel. Cablurile de la tme sunt nemtesti (cred). O sa vad cand vin.

Link spre comentariu

E o falsă idee că tot ce e chinezesc e prost.Chinezii au şi program spaţial propriu, nu cred că cumpără cabluri japoneze pentru asta.Dacă vrei ,,ieftinături,, te aştepţi şi la o calitate pe măsură.Chinezul face de la jafuri până la scule de mare precizie, diferă preţul cerut.Aveţi în vedere faptul că cea mai mare parte a sculelor şi componentelor de pe piaţă, vin din China.

Link spre comentariu
22 hours ago, Traian B said:

Te superi fix aiurea. Multimetrele Uni-T din China sunt chiar ok, numai ca testerele (cablurile de test) sunt praf. Cum am spus si mai sus, chinezii din zilele noastre fura la cantar si daca jupuiti un cablu de la ei o sa vedeti ca 90% e Fe vopsit cu spray-ul de zinc. Eu sincer nu mi-as cumpara cabluri de la ei. Acum fiecare e liber sa cumpere de unde vrea ca doar nu cumpara cu banii de la mine din buzunar ;)

Link spre comentariu
11 minutes ago, 22euu said:

Cablurile de la tme sunt nemtesti (cred)

Daca chinezul opreste exporturile, tme dispare. Ca multi alti comercianti de produse 'nemtesti'.

Link spre comentariu
5 minutes ago, validae said:

E o falsă idee că tot ce e chinezesc e prost.Chinezii au şi program spaţial propriu, nu cred că cumpără cabluri japoneze pentru asta.Dacă vrei ,,ieftinături,, te aştepţi şi la o calitate pe măsură.Chinezul face de la jafuri până la scule de mare precizie, diferă preţul cerut.Aveţi în vedere faptul că cea mai mare parte a sculelor şi componentelor de pe piaţă, vin din China.

Daca cititi cu atentie o sa vedeti ca eu m-am referit doar la cabluri. Cu multimetrele Uni-T nu am nimic, chiar le apreciez. De aici o sa va dati seama cu nu am promovat ideea ca tot ce e chinezesc e si prost.

Referitor la scule si componente care vin din China va rog sa tineti seama ca ele sunt concepute in alte tari gen SUA, Germania,  care sunt exportatori de tehnologie. Chinezii la asa ceva sunt in urma americanilor si nemtilor. Pe langa asta chinezii nu produc de capul lor, calitatea este controlata de catre companiile straine pentru care produc chinezii, dar asta e o alta poveste si ne indepartam de esenta topicului.

9 minutes ago, Liviu.Mihaiu said:

Daca chinezul opreste exporturile, tme dispare. Ca multi alti comercianti de produse 'nemtesti'.

Daca americanu' sau neamtu' opreste exportul de tehnologie, chinezu' o suge ca nu stie ce sa produca. Tme in opinia mea e cam cel mai bun site la nivel european de unde poti cumpara componente.

Daca vrei ceva mai bun ca tme poti incerca site-urile din SUA. Dar acolo e alta liga.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări