Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu testere

22euu

Postări Recomandate

Am mai multe cabluri pentru multimetru care imi arata o alta valoare, in special la rezistente. Vreau sa-mi fac propria pereche de cabluri pt. multimetru. Acum apelez la experienta dvs. sa aflu ce firma /producator de cabluri recomandati? 

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

10

• BRANCA

7

• doru3160

6

• 22euu

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sfatul meu e să-ţi cumperi mufe şi vârfuri de tester, cabluri şi ţi le faci singur.Chinezii fac nişte cordoane la care jumătate din secţiune e izolaţia, să pară că au cabluri serioase.Se găsesc cabluri multifilare foarte flexibile şi cu secţiune suficientă, trebuie să mergi la un magazin de profil şi alegi la faţa locului.Dacă-ţi dau un model anume de cablu e posibil să nu fie disponibil oriunde.Ai nevoie de o secţiune între 1 şi  1,5mmp şi cu izolaţie flexibilă, preferabil siliconică, dar merge şi obişnuită (PVC) la nevoie.Vezi şi unele cabluri pentru difuzoare...

Editat de validae
Link spre comentariu

Și un multimetru ordinar simte cablul de proasta calitate, respectiv cu rezistenta mare. E bine ca vrea ceva mai bun, și sfaturile au fost date deja. 

Link spre comentariu

200-300mohmi diferente la cabluri eu zic ca nu-i un capat de tara. Se poate scade acea rezistivitate la masuratoare.

Dar daca vrei precizie atunci este altceva...de aceea am intrebat ce aparat are. Iar precizie nu prea o faci cu un multimetru...doar cu aparate dedicate.

Eu daca vreau precizie la rezistente le masor pe punte....in niciun caz pe un multimetru.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Sunt cabluri care în scurt arata și 0.7 sau 0.8 ohmi. Nu e vorba de precizie ci de comoditate. Dacă vrei precizie, putem discuta și despre asta. 

Link spre comentariu

Atenţie!Bune cablurile flexibile diy da' vedeţi că sunt şi prescripţii de siguranţă dacă măsori tensiuni mai înalte.De aia se fac cablurile de testere cu izolaţie groasă!

Pentru rezistenţe intradevăr un tester diy poate avea o rezistenţă mai mică.Da ce contează dacă ştii rezistenţa testerelor şi o scazi.

Link spre comentariu

Contează, ca nu mai stai la fiecare valoare sa socotești. Plus de asta, dacă vrei sa masori cu testere din alea de le zici sigure o valoare de 2...3A sa nu zic 10, au toate șansele sa scoți ceva fum din izolația aia groasa și proastă. Merge cablul de 1 cu izolație siliconica perfect pt asa ceva. Cei care masoara tensiuni mari, cu siguranță au și aparate cu testere pt asa ceva. 

Link spre comentariu

O sa dea cu el de pamant cand vrea sa masoare tensiuni mai mari...nu mai invatati userii sa faca improvizatii. Aparatul de masura poate sa masoare si pana la 1000V.

Sa-si cumpere cabluri dedicate, mai calitative, cu rezistivitate mica....se gasesc peste tot...trebuie doar sa citeasca detaliile tehnice.

Unele aparate de masura mai precise au un buton care odata apasat anuleaza rezistivitatea cablurilor si trece pe zero....de aceea am intrebat ce aparat de masura are.

Cablurile sunt turnate dintr-o bucata...sa nu se intervina la ele....se arunca in caz de intrerupere.

Din partea mea puteti sa-i dati ce sfaturi vreti...dar daca tipul este mai slab de corason, nu prea e bine.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Îmi aduce aminte de drobul de sare... :rade:

Și dacă avea compensare pe aparat, deși ma îndoiesc, tot nu putea sa măsoare curenți cu prastiile alea de testere. Și tensiuni mari de unde mama ciorilor sa ia un novice, ca eu am ceva ani de când inod sârme, și rar am avut de măsurat tensiuni care sa ma dea pe spate... Hai ca o dam în povesti. Nu știu ce mare scofala ca omul vrea sa schimbe niște sârme. Dacă era să-l piste tensiunea, îl pisică și cu testere le originale, cu toată izolația lor groasă. Alea sunt la număr, și orice sarma ai pune, tot iese ceva mai bun decât ai avut. Altfel, o sa dea pe un rand de testere, mai mult decât a dat pe pocnitoarea de aparat. 

Link spre comentariu

Multe drame s-au nascut taman din drobul de sare! Oala acoperita, nu intra praful in ea. 

Poate omul nu va masura niciodata mai mult de 100 volti, dar vine vecinul ca vrea sa masoare nu-ș ce,  si-l cere cu imprumut.

Link spre comentariu

Si vecinul are traf de 110 KV in batatura, si taman cu prastia aia de aparat o sa vrea sa masoare. Sa nu se supere cel care a deschis discutia, dar daca era un aparat serios, atunci nu mai avea problema cu testerele. Care e sa crape de la tensiune mare, poti sa-i dai si fluke si tot crapa, in prostia lui. Care stie ce face, se uita cu ce masoara, si daca nu are cu ce, mai sta o tura, ca stie ce poate pati. Crezi ca sarmele originale ofera mai mare protectie decat un cablu meserias cu izolatie siliconica? Sa spunem ca nu schimba sarmele. Acelasi vecin crezi ca nu poate crapa din cauza ca aparatul nu corespunde clasei de izolatie si protectie la inalta tensiune? E vesnica problema pe forum...de ce simplu, cand se poate complicat.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 7 ore, validae a spus:

Vezi şi unele cabluri pentru difuzoare...

Unele, nu toate. Eu m-am lacomit la un cablu de difuzor pentru ca avea doua culori, rosu si negru. In scurt timp s-a rupt la capete si n-am putut sa-l lipesc. Avea firele din aluminiu cuprat (cioara vopsita). 

Link spre comentariu

De aceea am specificat ,,unele,, cabluri de difuzoare.În niciun caz din alea ,,uşoare,, din aluminiu.Adevărul că acum nu poţi avea încredere în ce declară vânzătorul, trebuie să umbli cu brişca la tine...

Link spre comentariu

Hai că-mi plac divagaţiile!Mai bag şi eu una.Are bani?Să ia un set Pomona...

Şi apropo de siliconice flexibile.Unde se găsesc cele mai ieftine?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări