rzone Postat Octombrie 16, 2007 Partajează Postat Octombrie 16, 2007 O intrebare de novice in incinte: ce se intimpla daca volumul incintei (in particular inchisa) se construieste mai mica decit ce ar rezulta din calcule? asta pt ca am vazut unele industriale (si active) la care volumul era mult sub ce ar fi iesit pt diful respectiv, practic boxa trapezoidala era lata cit difuzorul de 12" (avea si tweeter), iar in adincime cit sa acopere partea electronica, traf, radiator si restul. Am masurat-o cu aproximatie si nu depasea 15l, asta pt 100W . Intreb asta pt ca vreau sa-mi fac o incinta activa si pe cit posibil carabila si vreau sa stiu cit pot baga in ea. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 16, 2007 Partajează Postat Octombrie 16, 2007 stai putin ca nu intelegcum adica, raportezi volumul incintei la putera difuzorului?in mod normal daca faci o incinta mai mica decat ar trebui, scande sensibilitatea in zona de subbass si bass Link spre comentariu
rzone Postat Octombrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2007 Am comparat volumul incintei cu diametrul difuzorului, si mi s-a parut prea mica comparativ cu proiectele pe care le-am gasit, de aici mi s-a parut ciudata abordarea. Si de obicei din ce am vazut la puteri mari creste si diametrul membranei. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 16, 2007 Partajează Postat Octombrie 16, 2007 volumul se calculeaza in baza parametriilor T/Sin PRO de ex o boxa de 12" de 600W Fullrange poate avea 30 litri sau 100 de litri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum