Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Volumul minim al unei incinte

rzone

Postări Recomandate

O intrebare de novice in incinte: ce se intimpla daca volumul incintei (in particular inchisa) se construieste mai mica decit ce ar rezulta din calcule? asta pt ca am vazut unele industriale (si active) la care volumul era mult sub ce ar fi iesit pt diful respectiv, practic boxa trapezoidala era lata cit difuzorul de 12" (avea si tweeter), iar in adincime cit sa acopere partea electronica, traf, radiator si restul. Am masurat-o cu aproximatie si nu depasea 15l, asta pt 100W . Intreb asta pt ca vreau sa-mi fac o incinta activa si pe cit posibil carabila si vreau sa stiu cit pot baga in ea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

2

• rzone

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

stai putin ca nu intelegcum adica, raportezi volumul incintei la putera difuzorului?in mod normal daca faci o incinta mai mica decat ar trebui, scande sensibilitatea in zona de subbass si bass

Link spre comentariu

Am comparat volumul incintei cu diametrul difuzorului, si mi s-a parut prea mica comparativ cu proiectele pe care le-am gasit, de aici mi s-a parut ciudata abordarea. Si de obicei din ce am vazut la puteri mari creste si diametrul membranei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări