BRANCA Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Şi am uitat să te întreb.Pe poziţia minim cursorul face contact ferm cu capătul de la masă al potului?La uzură se mai pierde uneori. Link spre comentariu
alex26 Postat Martie 25, 2021 Autor Partajează Postat Martie 25, 2021 La 24.03.2021 la 13:53, BRANCA a spus: Alex.Păi tu iei semnal de pe cursor.Deci nu acolo.La capul potului spre masă.Aşa o să ai un volum minim de la care pleci.In fond vezi de unde nu se mai aude zgomotulplecând de la minim pot,şi măsori cât ai intre cursor şi masă.Cu valoarea aia inserezi spre masă.Repet,numai dacă nu găseşti cauza. Potentiometrul e cu probleme. Am nevoie de un potentiometru cu o priza mediana sau cum se numeste de 50k. Atasez si poze, poate are cineva unul bun din recuperari, eu am de 100 k dar banuiesc ca ar trebui ceva modificari .Intre timp am conectat provizoriu, in serie o rezistenta de 10 ohmi si nu mai am acel zgomot cand dau la minim. Nu stiu cat afecteaza si in ce fel semnalul aceasta rezistenta . https://postimg.cc/gallery/y9bGyPm Link spre comentariu
icar Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Cu putina indeminare se poate face unul dintr-unul obisnuit. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Acum 52 minute, icar a spus: Cu putina indeminare se poate face unul dintr-unul obisnuit. Chiar as vrea sa vad asta! Cum te conectezi pt priza? Link spre comentariu
icar Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Simplu, am facut asa ceva si a mers. Masori unde trebuie sa vina priza si dai o gaura in afara pistei. Acolo bagi un nit din cupru, cu atentie, sa nu crapi potcoava sau sa sara partea rezistiva. Am modificat si rezistenta unor potcoave, prin reducerea latimii peliculei rezistive, am resuscitat potentiometre, schimbind locul unde calca cursorul. Da, solutii saracacioase, dar asa era atunci si culmea, functiona. Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 26, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2021 Am avut ceva probleme cu acest receiver Kr7070A, si a mai ramas una legata de comutatorul Fm Mutting. Cand am comutatorul pe ON am volum normal, iar cand pun pe OFF volumul creste foarte mult , exagerat de mult. Practic acest contact cand e pe ON, uneste pinul 11 de pe placa Auto cu pinul 10 de pe placa MPX, iar cand e pe OFF se decupleaza acesti pini. Nu inteleg unde ar fi problema? Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum