icar Postat Martie 7, 2021 Partajează Postat Martie 7, 2021 (editat) Aseara a venit baiatul cu un radio gasit intr-un pod. Cred ca e facut in sau dupa 1955, deoarece pe condensatorul variabil scrie 1955. Tuburile sunt universale, UY1N, Tesla, UL?? ( e sters restul), Tungsram, UCH21Teiam (?? sau TELAM, oricum, nu am auzit de firma) si inca unul, lipsa, probabil tot UCH21. Are patru game de unda, probabil lungi, medii si doua de scurte. Nu se vede insa decit o bobina pe fercocart si una, in stinga, cu putine spire si sirma groasa. Ar mai putea fi ceva in ....cutia cilindrica din stinga??? Alimentarea e universala, fara traf de retea, redresarea cu UY1N, o redresoare simpla. Cutia, difuzorul nu mai sunt. O sa incerc sa-l curat de praf sa vad ce si cum. Multe piese sunt cu un terminal in aer, unii condensatori sunt crapati. A mai mesterit cineva in el, se vede o rezistenta facuta la Electronica, din cele cu codul culorilor ( se vede cam pe mijlocul sasiului). Daca cineva stie ce fel de radio este, eventual si o schema ce ar fi foarte utila. Editat Aprilie 3, 2021 de Kosmin actualizare titlu Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 7, 2021 Partajează Postat Martie 7, 2021 O fi Serenada S552U http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=8881 Link spre comentariu
icar Postat Martie 7, 2021 Autor Partajează Postat Martie 7, 2021 Da, asta e, multumiri! Link spre comentariu
icar Postat Martie 7, 2021 Autor Partajează Postat Martie 7, 2021 Va ca a pus cineva schema aici, dar...nu mai e valabil link-ul. Probali schema e in cartea albastra, o sa caut. Link spre comentariu
icar Postat Martie 7, 2021 Autor Partajează Postat Martie 7, 2021 Am gasit si schema, in cartea albastra. Are trei game si intrare pentru pick-up, de aceia comutatorul avea patru trepte. Link spre comentariu
AFCtin Postat Martie 7, 2021 Partajează Postat Martie 7, 2021 Buna ziua, Va urez spor la restaurat acest radio Cu stima, AFCtin Link spre comentariu
icar Postat Martie 12, 2021 Autor Partajează Postat Martie 12, 2021 I-am gasit si cutia, din pacate, fara difuzor si scala. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 30, 2021 Partajează Postat Mai 30, 2021 La 07.03.2021 la 17:21, icar a spus: Am gasit si schema, in cartea albastra. Are trei game si intrare pentru pick-up, de aceia comutatorul avea patru trepte. Daca va aruncati o privire pe schema, constatati ca are patru lungimi de unda,a patra pozitie a comutatorului este o extensie in banda de 31m.Comutarea de pe radio pe pick-up se face din comutatorul situat in spatele sasiului . Link spre comentariu
icar Postat Mai 30, 2021 Autor Partajează Postat Mai 30, 2021 Multumiri pentru precizari. Nu m-am mai ocupat, deocamdata, de el, am altceva in lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum