Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Formatare card

Postări Recomandate

Salutari tuturor.Nu stiu daca postez in sectiunea care trebuie dar mi se pare buna legatura intre subiecte si problema mea.Am o oglinda cu DVR full HD care folseste ca mediu de stocare un card Kingston de 32Gb Canvas select plus.Cind cardul a devenit full se poate vedea continutul (format AVI) dar nu se mai poate sterge sau formata.Am incercat toate solutiile disponibile pe net,formatare cu oglinda,cititor extern.PC-ul nu mai tine cont de restrictiile la formatare(am pus new value in registri).Cardul este ok caci se poate citi.Daca aveti o solutie exceptie  facand aruncarea la gunoi voi aprecia in mod deosebit.Multumesc.

Editat de erwinache
lipsa litere
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca este modelul "SD" (cardul cel mare) sau daca folositi un adaptor de la MicroSD la SD pentru al conecta la PC/laptop verificati sa nu aiba cumva butonasul de la margine pus pe "lock". Asa am patit eu cu un adaptor, sa mutat butonasul pe lock fara sa observ si nu mai mergea sa copiez nimic pe card numai dupa ceva timp in care ma tot invarteam de ce nu vrea sa mearga cardul am observat ca era butonasul pe "lock"

Link spre comentariu

Buna

Sterge partitia cu ceva,eventual cu un program de nivel jos.

Pe hiren's gasesti asa ceva.Va trebui sa lucrezi in linie de comanda,nu e prea greu.

Dupa aia faci alta,eu in asemenea situatii fac una cu dimensiune diferita de prima.

Pierzi ceva spatiu ,dar e pierdere nesemnificativa.

Spor

Alex

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna !

Incearca "AOMEI Partition Assistant"... Am un stick 64Gb ce nu mai putea fi sters, formatat... de la Windows si alte programe  (Acronis, EaseUs...) primeam mesaj de : protejat la scriere. Am incercat mai multe programe... pana la urma cu "AOMEI Partition Assistant" am rezolvat...

Poate ajuta...

Link spre comentariu

Stickurile sunt simplu de reparat/recuperat chiar daca stickul nu mai e vazut deloc de calculator sau daca vre-un program l-a blocat la scriere. Se cauta softul dupa denumirea circuitului driver si dupa denumirea memoriei. Pentru asta, stickul trebuie desfacut. Dar la carduri e mai complicat pentru-ca nu poate fi vazuta denumirile circuitelor din interior. Singura sansa e cautarea unui soft exact pentru cardul respectiv, de la firma care l-a produs. Alta problema cu cardurile mari ar mai fi si cititoarele PC sau aparate foto care merg doar pana la o anumita capacitate. Unele le vad, dar nu pot inscrie cardul full ci doar pana la capacitatea la care sunt programate, iar de aici apar problemele la formatare.

Editat de cimitavita
Link spre comentariu
Acum 1 oră, externvero a spus:

Buna !

Incearca "AOMEI Partition Assistant"... Am un stick 64Gb ce nu mai putea fi sters, formatat... de la Windows si alte programe  (Acronis, EaseUs...) primeam mesaj de : protejat la scriere. Am incercat mai multe programe... pana la urma cu "AOMEI Partition Assistant" am rezolvat...

Poate ajuta...

Am incercat .Da eroare doar la scriere.Kingston nu da nici un soft.Pe site-ul lor nu gasesti nimic sau cel putin nu am gasit eu.

Link spre comentariu
Acum 22 ore, validae a spus:

Ați încercat ce v-am pus în link ?

Am facut download  dar nu am probat.Daca nu-mi aduceati aminte....Asa-i cu astia batrani.Incerc si pun rezultatul !!

Acelasi rezultat cu mesaje asemanatoare..nu se poate finaliza,eroare la scriere,windows nu poate finaliza,etc.Multumesc lui Validae,Spitfire si Franzm pentru raspunsuri.Nu mai cumpar nimic de la Kingston.Am cateva no name-uri care nu reusesc sa la stric si am probat cu ele toate variantele propuse de voi si care sunt 100% functionale.Multumesc si o zi buna !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări