Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Televizor Samsung p2470HD ,nu gaseste canale + Timp de raspuns mare cand apesi telecomanda

Roli30

Postări Recomandate

Am mai spus-o si in alt post. Dvs. gresiti cand cautati codul placii de baza dupa bn41... acela e codul imprimatului, a pcb-ului, care este folosit la mai multe modele. Codul placii main la Samsung incepe cu bn96 si se afla pe o eticheta de hartie, unde scrie si alte informatii: codul placii, sn, versiunea de soft...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Roli30

15

• Florinel TV

5

• validae

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Acum 1 oră, sciurca a spus:

Am mai spus-o si in alt post. Dvs. gresiti cand cautati codul placii de baza dupa bn41... acela e codul imprimatului, a pcb-ului, care este folosit la mai multe modele. Codul placii main la Samsung incepe cu bn96 si se afla pe o eticheta de hartie, unde scrie si alte informatii: codul placii, sn, versiunea de soft...

Nu cumva BN94.......? 

Link spre comentariu

In codificarea Samsung, P/N  BN96 erau P/N de sasiu, adica placa de semnal + placa sursa/inveror + cabluri+ suportul lor, iar P/N BN94 erau pentru placa de semnal in sine (adica placa digitala cum o cunoasteti voi).

Ulterior sasiele intregi nu au mai fost disponibile ca piese de schimb iar P/N BN96 desemnau placile de semnal ce anterior erau doar cu BN94, iar comandand BN94 ori BN96 primeam de fapt una si aceeasi placa.

@Roli30 : imi pare rau ca nu a mers reparatia prin inlocuirea selectorului pe care ti l-am trimis.

Da-mi te rog pe mp Model Code de pe eticheta de pe spatele carcasei, si o sa incerc in weekend sa verific daca cumva mai am vreo placa pentru acest model.

Din cate-mi amintesc, la ultima casare la care am casat ultimele stocuri de piese (ultimul... camion cu piese si materiale date la reciclat!) care mai ramasesera in service, pusesem deoparte "pentru sufletelul meu" si o placa din asta, dar nu sunt sigur ce anume s-a intamplat cu ea, stiu ca o placa asemanatoare am facut-o deja mai demult cadou unui alt forumist, iar daca ai noroc si totusi gasesc una, te cadorisesc cu ea in speranta ca poate astfel se poate rezolva problema.

Link spre comentariu
La 19.03.2021 la 9:51, Traian B a spus:

In codificarea Samsung, P/N  BN96 erau P/N de sasiu, adica placa de semnal + placa sursa/inveror + cabluri+ suportul lor, iar P/N BN94 erau pentru placa de semnal in sine (adica placa digitala cum o cunoasteti voi).

Ulterior sasiele intregi nu au mai fost disponibile ca piese de schimb iar P/N BN96 desemnau placile de semnal ce anterior erau doar cu BN94, iar comandand BN94 ori BN96 primeam de fapt una si aceeasi placa.

@Roli30 : imi pare rau ca nu a mers reparatia prin inlocuirea selectorului pe care ti l-am trimis.

Da-mi te rog pe mp Model Code de pe eticheta de pe spatele carcasei, si o sa incerc in weekend sa verific daca cumva mai am vreo placa pentru acest model.

Din cate-mi amintesc, la ultima casare la care am casat ultimele stocuri de piese (ultimul... camion cu piese si materiale date la reciclat!) care mai ramasesera in service, pusesem deoparte "pentru sufletelul meu" si o placa din asta, dar nu sunt sigur ce anume s-a intamplat cu ea, stiu ca o placa asemanatoare am facut-o deja mai demult cadou unui alt forumist, iar daca ai noroc si totusi gasesc una, te cadorisesc cu ea in speranta ca poate astfel se poate rezolva problema.

Nu este nici o probmela , am zis ca daca il schimb cu unul nou va merge 100% , ca am mai schimbat in trecut cateva si toate dupa schimbarea lor au functionat perfect , acesta refuza sa mearga , placa de baza pe spate are imprimat : BN96-12470A S001 

Editat de Roli30
Link spre comentariu
Acum 11 ore, Traian B a spus:

Deci... am gasit cele de mai jos.

Sigur sunt de la P2470HD dar nu mai pot afla acum pentru ce model de panel:

1.jpg

2.jpg

20210322-124811.jpg

4.jpg

Eu am modelul de display AUO M240HW-1 oare ar fi compatibil ?

Link spre comentariu

Un indiciu ar mai fi versiunea de soft, in cazul placii dlui Traian, 1002.0. Vedeti sa fie si a dvs la fel. In principiu ar fi compatibila placa, la acea vreme Samsung nu folosea mai multe modele de display la acelasi model.

Link spre comentariu

@Roli30 Faptul ca este marcata inseamna ca a fost vorba de un sasiu functional, adica placile au fost scoase de pe sasiu si pastrate fara sasiu din motive de economie de spatiu pe raft. Daca sasiul a fost unul nou cumparat ca piesa de schimb, ori daca provine dintr-un monitor de la client in garantie casat din motive de panel defect, asa nu mai pot sti.

Am reparat la vremea respectiva destule, insa de aproape 5 ani nu mai am treaba cu service-ul.

S-ar putea ca placa sa corespunda sasiului  BN96-12470A dar asta nu mai pot afla acum. Aveam si foloseam atunci un tabel in care pentru fiecare model inscriam informatiile referitoare la panel si placile corespunzatoare utilizate pentru ca toti tehnicienii sa gasim informatiile necesare. Ulterior nu l-am mai completat deoarece oricum in GSPN la Samsung gaseam informatiile necesare. Acum nu mai am acces la acel fisier dar e posibil sa fi ramas undeva pe server.

Oricum, iti voi trimite placa, sper sa fie de folos.

E ok adresa din Oradea?

Link spre comentariu
La 23.03.2021 la 9:56, Traian B a spus:

@Roli30 Faptul ca este marcata inseamna ca a fost vorba de un sasiu functional, adica placile au fost scoase de pe sasiu si pastrate fara sasiu din motive de economie de spatiu pe raft. Daca sasiul a fost unul nou cumparat ca piesa de schimb, ori daca provine dintr-un monitor de la client in garantie casat din motive de panel defect, asa nu mai pot sti.

Am reparat la vremea respectiva destule, insa de aproape 5 ani nu mai am treaba cu service-ul.

S-ar putea ca placa sa corespunda sasiului  BN96-12470A dar asta nu mai pot afla acum. Aveam si foloseam atunci un tabel in care pentru fiecare model inscriam informatiile referitoare la panel si placile corespunzatoare utilizate pentru ca toti tehnicienii sa gasim informatiile necesare. Ulterior nu l-am mai completat deoarece oricum in GSPN la Samsung gaseam informatiile necesare. Acum nu mai am acces la acel fisier dar e posibil sa fi ramas undeva pe server.

Oricum, iti voi trimite placa, sper sa fie de folos.

E ok adresa din Oradea?

Da este ok adresa , va multumesc !

Link spre comentariu
La 25.03.2021 la 10:44, Traian B a spus:

Pachetul a fost peluat acum de Fane curierul, cu AWB 4084100003940.

Functioneaza totul , am facut un transfer nou , va multumesc inca odata !!!

Acuma ca vad ca este ok tv-ul si prinde posturi si nu mai are lag , oare ajuta pe cineva daca fac dump de pe cele 2 spi -uri ? :) ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări