ionel sm Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Din multitudinea de aparate uitați ce-a mai scos chinezii.Astia sunt foarte inventivi. Știe sa facă banul.Daca aruncați o privire pe saitul lor vin mereu cu noutăți. RON 134.18 | New version Digital integrated circuit tester IC tester 74 Series 40 series IC Logic Gate Testing Integrated Circuit Checker https://a.aliexpress.com/_mq3orNt Link spre comentariu
djvas Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Da nu e chiar o noutate. Tester de ic logice se gaseste de multi ani. Si nu e nimic inventiv... se poate realiza usor cu un microcontroler doar rabdare sa ai sa creezi tabelele de adevar la atatea ic-uri. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Era proiect de semestru acum ceva ani la ETC Iasi (cind se mai facea si electronica ce nu includea conectarea citorva module arduino si atit) dar facut cu circuite combinationale nu cu microcontrolere. Schema iesea cit un format A3 sau A2, depindea de cit te descurcai cu simplificatul schemei si cu desenul tehnic. Da, se desena la mina nu in Orcad sau altele similare. Link spre comentariu
okean Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 (editat) Face toti banii...multumesc de link ! Editat Martie 3, 2021 de okean Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 Eu îl am pe asta. Cred ca,, Știe,, mai multe. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 Acum 9 ore, sesebe a spus: Era proiect de semestru acum ceva ani la ETC Iasi (cind se mai facea si electronica ce nu includea conectarea citorva module arduino si atit) dar facut cu circuite combinationale nu cu microcontrolere. Schema iesea cit un format A3 sau A2, depindea de cit te descurcai cu simplificatul schemei si cu desenul tehnic. Da, se desena la mina nu in Orcad sau altele similare. Foarte tare ! Si mi s-ar parea normal sa se dea so acum asemenea proiecte. Odata ce stapanesti o asemenea complexitate in digital microcontrolerele devin o joaca. M-ai facut curios... ai un asemnea proiect sa ne clatim ochii ? Macar se permitea folosirea unui eprom paralel pentru simplificarea logicii de adevar? Link spre comentariu
Mitica M. Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 De ce un eprom paralel cand ai memorie flash in microcontroller garla (ca sa pui un look-up table cu functiile logice dorite)? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 (editat) Nu am. A fost predata plansa cu schema atunci cind l-am avut de predat (anii '90) si nu m-a interesat sa pastrez ceva. Ideea era ca ai o memorie nevolativla ce sa contina configuratia pt toate integratele ce urmau sa fie testate si apoi logica cu porti sa permita selectia adresei de memorie ce continea tipul integratului ce era ales de la o tastatura si afisat ca nr pe un display (3 cifre cu LED-uri), si sa faca o comparatie intre ce aplicai pe intrari (automat) si ce scotea integratul la iesiri, si in functie de de asta sa decida daca este bun sau nu integratul. Acum 24 minute, Mitica M. a spus: De ce un eprom paralel cand ai memorie flash in microcontroller garla (ca sa pui un look-up table cu functiile logice dorite)? Stii sa faci un astfel de proiect fara sa folosesti microcontroler sau procesor? Sint curios citi "electronisti " actuali mai pot face un astfel de proiect. Pt tinara generatie electronica se rezuma la a conecta citeva module arduino si a copia de pe net functiile necesare ca sa le faca sa mearga. Nici macar sa-si faca propriile functii nu sint capabili. Editat Martie 3, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Mitica M. Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 Doar ca sa ramai la nivelul anilor 90... se poate face. Mai era un profesor la eletronica din Bucuresti care obliga stundentii in 2020 sa invete mnemonici de 8086 (dupa un manual din 1990) si sa lucreze intr-un asamblor compatibil cu win95/98.... pe care il rulai in DosBox din Win10 x64 si dupa ce terminau cursul.... efect 0. Raman cu ditamai scarba ca au fost obligati sa invete ceva ce poate sub 1% din ei vor folosi in viata lor de ingineri. Nu lucrez in domeniu insa cred ca am o vaga idee ... in puntea romaneasca 0711 generatorul de sin era facut cu un DAC08 si un eprom rusesc in care se afla un look-up table. Daca doresti ceva pur combinational cu TTL-uri sau CMOS-uri atunci iese o uzina ... stabilesti ce functii logice vrei sa testezi, in cate/ce combinatii doresti si probabil alcatuiesti o functie logica imensa, scrii de Morgan de iti vine rau pt echivalarile de rigoare si ... poate o scoti la capat. Desigur ca trebuie sa tii cont si de fan-out (parca asa ii zice) si sa ai grija pe alocuri sa pui buffere, chestii... si adevarat ajungi la un A2 sau chiar mai mare. Eu ma intreb care ar fi utilitatea? E ca si cand ai avea pretentia sa proiecteze toti utilizatorii osciloscoapelor cate unul... chiar si mai rudimentar ca altel nu pot lucra cu ele. Asa si cu Arduino.... atata timp cat stiu ce fac acolo si isi usureaza munca nu vad o problema. Mai grav e cand studentii respectivi iau condul de pe internet cu totul si habar nu au sa modifice un I/O sa iti aprinda un led in plus. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 (editat) N-ai inteles nimic domnule dar asta e, nu toata lumea poate sa inteleaza astfel de lucruri. E ca si cum ai spune ca nu mai trebuie sa invatam tabla inmultirii pt ca oricum toata lumea are acum in buzunar calculatoare de 1milion de ori mai puternice decit calculatorul ce a condus prima nava pe luna (ala avea 6K de RAM). Ps: prin continutul mesajului tau ai raspuns si la intrebarea mea de mai sus: nu stii sa faci un astfel de proiect numai din porti fara microcontroler sau procesor. Editat Martie 3, 2021 de sesebe Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 Cred ca subiectul cotește spre bodega. Nu cred ca e constructiv sa ne contra unii pe alții și sa ne demonstram ce știm sau ce nu știm. Subiectul era despre un tester care se găsește de vânzare. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 Mda, scuze. E util un astfel de tester dar cita lume mai lucrează cu porți? Putini. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 Vad ca nu a spus nimeni ca s-au fabricat și la noi, TIC parca le spunea și erau foarte deștepte! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2021 Partajează Postat Martie 4, 2021 (editat) Am vrut eu sa zic ieri de testorul TIC (plus de altele, de comparatorul logic HP 10529A ce-l am pe undeva si care permitea verificarea circuitelor integrate TTL pe PCB in functiune, deci fara a trebui scoase de pe PCB!) dar am zis ca n-are rost... Oricum, testoarele TIC erau o rara avis, cel putin eu n-am avut ocazia sa ating vreunul... Editat Martie 4, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 4, 2021 Partajează Postat Martie 4, 2021 Cum arata exact TICul asta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum