Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv sport

tepeleacatalin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepeleacatalin

21

• Toni Marginean

12

• mac01

5

• adydep

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 10 ore, Toni Marginean a spus:

Nu pentru UIF ci pentru normal BG!

Si pe UIF nu are norma BG de 5,5mhz, si pe FIF norma DK de 6,5mhz, eu asa imi aduc aminte, de cand nu am mai tras tv in banda nu mai stiu exact, eu asa spun ca sunet pe DK are dar pe BG nu

Link spre comentariu
Toni Marginean
Acum 9 ore, adydep a spus:

Vezi ce spune omul mai sus:”tasterul are butoane doar pt FIF ”.Eu la asta i-am răspuns.

Din moment ce nu avea tuner cu UIF butoanele erau comutate pe FIF. Așa sunt construite tastaturile Preomat că să poți comuta pe ce benzi dorești. Au fost folosite atât la televizoare cât și la radiouri. 

Editat de Toni Marginean
Link spre comentariu

colegul adydep are perfecta dreptate in ceea ce priveste comutarea butoanelor...ceva incredibil dar asa este si se schimba benzile

am probat selectorul lui si e aproape mort........a receptionat ceva umbre pe cablu

am folosit un selector recuperat dintr-un tv color si receptioneaza pe cablu

motajul selectorului este artizanal doar pt probe.....selectarea benzii fir direct......frecventa o cautam cu un pot de 100 k 

conectat la un receiver RDS cu iesire frecventa prestabilita

cateva imagini

dupa parerea mea sufera un pic la capitoul sensibilitate

e clar ca va cere in afara de cei 3 potentiometrii si un selector adecvat

dar i-am vazut fata

seara excelenta tuturor

301e1bb8-b0c9-4630-8918-608dba2c9b94.jpg

71187e3b-4e72-4731-8c0b-c7f37567e134.jpg

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

sonor deocamdata nu avem pt ca nici potentiometru pt sonor nu are.....dar are fasait in difuzor deci partea de audio e functionala .....am printre vechituri un convertor de sunet si voi incerca sa il montez.....dar asta e ultima etapa

are linii de intoarcere in partea superioara si nu am reusit sa le inlatur......daca aveti vreun sfat ar fi mai mult decat binevenit

cu stima

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

asta e schema sportului mei......acel cond de 10 micro nu exista

stingere sport.jpg

stingere sport 2.jpg

cred ca stingerea cursei inverse are legatura cu acel tranzistor care nu are nume in schema

Link spre comentariu

Tensiunea de alimentare este ca la carte...adica 10,8V?

Eu vad amplitudine mare la cadre in imaginea pusa de tine.Ce tensiune ai pe alimentarea baleiajului vertical?

Editat de mac01
Link spre comentariu

tensiunea primara 10.7....tensiunea pe baleiajul vertical 25.5 volti

aam reglat amplitudinea verticala si au disparut din liniutele de intoarcere.....dar a aparut una si jos

timpul a fost limitat azi si nu am reusit sa fac poze

seara excelenta tuturor

Link spre comentariu

Atunci daca a aparut dungulita jos schimba condensatorii electrolitici din BV.....C336, C337, C340,C338, C332, C334

Schimba si condensatorii de filtraj pe bara de 25,5V.....C323, C345.....ii gasesti langa traf...exact acolo unde se formeaza aceasta tensiune. 

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Toni Marginean
La 12.03.2021 la 22:48, tepeleacatalin a spus:

tasterul are butoane doar pt FIF.....selectorul era sigur cu BF....suntem in 1978.....de aceea atunci l-am schimbat pt ca nu aveam posturile din uif pe cablu

sport taster.jpg

Am gasit tastaturile:

332547718_Preh3.thumb.jpeg.a378dabf80ab1a77ee3a0f75f92605a5.jpeg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări