adydep Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Vezi ce spune omul mai sus:”tasterul are butoane doar pt FIF ”.Eu la asta i-am răspuns. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Acum 10 ore, Toni Marginean a spus: Nu pentru UIF ci pentru normal BG! Si pe UIF nu are norma BG de 5,5mhz, si pe FIF norma DK de 6,5mhz, eu asa imi aduc aminte, de cand nu am mai tras tv in banda nu mai stiu exact, eu asa spun ca sunet pe DK are dar pe BG nu Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) Acum 9 ore, adydep a spus: Vezi ce spune omul mai sus:”tasterul are butoane doar pt FIF ”.Eu la asta i-am răspuns. Din moment ce nu avea tuner cu UIF butoanele erau comutate pe FIF. Așa sunt construite tastaturile Preomat că să poți comuta pe ce benzi dorești. Au fost folosite atât la televizoare cât și la radiouri. Editat Martie 13, 2021 de Toni Marginean Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 13, 2021 Autor Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) colegul adydep are perfecta dreptate in ceea ce priveste comutarea butoanelor...ceva incredibil dar asa este si se schimba benzile am probat selectorul lui si e aproape mort........a receptionat ceva umbre pe cablu am folosit un selector recuperat dintr-un tv color si receptioneaza pe cablu motajul selectorului este artizanal doar pt probe.....selectarea benzii fir direct......frecventa o cautam cu un pot de 100 k conectat la un receiver RDS cu iesire frecventa prestabilita cateva imagini dupa parerea mea sufera un pic la capitoul sensibilitate e clar ca va cere in afara de cei 3 potentiometrii si un selector adecvat dar i-am vazut fata seara excelenta tuturor Editat Martie 13, 2021 de tepeleacatalin Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 13, 2021 Autor Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) sonor deocamdata nu avem pt ca nici potentiometru pt sonor nu are.....dar are fasait in difuzor deci partea de audio e functionala .....am printre vechituri un convertor de sunet si voi incerca sa il montez.....dar asta e ultima etapa are linii de intoarcere in partea superioara si nu am reusit sa le inlatur......daca aveti vreun sfat ar fi mai mult decat binevenit cu stima Editat Martie 13, 2021 de tepeleacatalin Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 verifica si inlocuieste condul elko 10 uF din emitorul tranzistorului final video acel face stingere întoarcere cadre. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 14, 2021 Autor Partajează Postat Martie 14, 2021 asta e schema sportului mei......acel cond de 10 micro nu exista cred ca stingerea cursei inverse are legatura cu acel tranzistor care nu are nume in schema Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 (editat) Tensiunea de alimentare este ca la carte...adica 10,8V? Eu vad amplitudine mare la cadre in imaginea pusa de tine.Ce tensiune ai pe alimentarea baleiajului vertical? Editat Martie 14, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 Schimba condesatori electrolitici din baleajul vertical si ai sa vezi ca dispare linile de intoarcere Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 15, 2021 Autor Partajează Postat Martie 15, 2021 tensiunea primara 10.7....tensiunea pe baleiajul vertical 25.5 volti aam reglat amplitudinea verticala si au disparut din liniutele de intoarcere.....dar a aparut una si jos timpul a fost limitat azi si nu am reusit sa fac poze seara excelenta tuturor Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 (editat) Atunci daca a aparut dungulita jos schimba condensatorii electrolitici din BV.....C336, C337, C340,C338, C332, C334 Schimba si condensatorii de filtraj pe bara de 25,5V.....C323, C345.....ii gasesti langa traf...exact acolo unde se formeaza aceasta tensiune. Editat Martie 15, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 La 12.03.2021 la 22:48, tepeleacatalin a spus: tasterul are butoane doar pt FIF.....selectorul era sigur cu BF....suntem in 1978.....de aceea atunci l-am schimbat pt ca nu aveam posturile din uif pe cablu Am gasit tastaturile: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum