doru3160 Postat Martie 1, 2021 Partajează Postat Martie 1, 2021 (editat) Hai sa spargem gheata, si vedem ce iese. Asa cum am spus, detin fizic doar 2 modele, desi in hartii ar fi 3 (dupa datele mele, nu inseamna ca nu au fost mai multe versiuni), exceptand chitul ABC, care tot in carcasa de Cora venea si cam acelasi cablaj. Asta ar fi modelul de baza, scos de Electronica Bucuresti, integral cu germaniu. Editat Martie 1, 2021 de doru3160 Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 1, 2021 Autor Partajează Postat Martie 1, 2021 (editat) Ar mai fi varianta de Tehnoton, care a pastrat schema, dar caseta este stilizata si vaduvita de masca metalica. In schema, Cora 2 e data integral cu germaniu, nu detin fizic exemplarul. Si ar mai fi varianta 3, pe care nu o am fizic, dar am gasit ceva hartii... Si o varianta pt export, care a primit ceva siliciu la bord, la fel ca varianta Cora 3. Editat Martie 1, 2021 de doru3160 Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 1, 2021 Autor Partajează Postat Martie 1, 2021 Si ar mai fi kitul ABC, care nu stiu daca merita discutat in acelasi loc cu Cora, doar pt ca foloseste aceeasi infrastructura Nici pe asta nu-l am fizic. Am gasit pe net poze si schema. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 1, 2021 Partajează Postat Martie 1, 2021 (editat) La kit am decat cablajul original .. neplantat.. Husa de cora cred ca o caut de mai mult de 5 ani .. la fel si ..fete '' cu inscriptiile ok.. Editat Martie 1, 2021 de dan-a2 Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 1, 2021 Autor Partajează Postat Martie 1, 2021 (editat) Din cate se vede, gaurile sunt de la varianta Cora, si e modificat doar cablajul. Carcasa de Cora se mai gaseste. Mai greu de gasit ornamentul pe care scrie ABC. Ca de plantat cablajul e simplu si recreativ. Difuzoare de marimea aia am cautat si nu am prea gasit. Chiar daca dpdv calitativ nu ofereau mare lucru, as fi avut de populat cateva carcase, una chiar de Apolo, dar inca nu mi-a picat la indemana decat varianta mai mare, care a echipat Cosmos. Editat Martie 1, 2021 de doru3160 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 1, 2021 Partajează Postat Martie 1, 2021 Acum 40 minute, doru3160 a spus: Si ar mai fi varianta 3, pe care nu o am fizic, dar am gasit ceva hartii... A existat o variantă de Cora numai cu gama de unde lungi? ... foarte interesant! Voi încerca să găsesc un astfel de exemplar, clar e o raritate în vremurile actuale. Eu n-am avut niciodată Cora, doar Top (parcă era de Tehnoton, fabricat în anii '80). Schema e aproape identică. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 1, 2021 Autor Partajează Postat Martie 1, 2021 Erau cu o singura gama...in functie de bobina de pe intrare si de la oscilator, putea functiona lesne pe oricare din ele. Nu am avut o slabiciune aparte pt acest model, de asta nu m-au interesat in mod deosebit. Poate mai sunt si alte variante la colegi. Link spre comentariu
vranceanu Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Acum 10 ore, doru3160 a spus: Difuzoare de marimea aia am cautat si nu am prea gasit. Chiar daca dpdv calitativ nu ofereau mare lucru, as fi avut de populat cateva carcase, una chiar de Apolo, dar inca nu mi-a picat la indemana decat varianta mai mare, care a echipat Cosmos. Difuzoare gasim , doar ca au 7 ohmi .Daca ma gandesc bine s-ar putea sa am si pe 5ohmi, trebuie sa ma uit prin niste cutii. Acum 10 ore, doru3160 a spus: Si o varianta pt export, care a primit ceva siliciu la bord, la fel ca varianta Cora 3. Aceiasi varianta o am si eu , de fapt singura din colectie . Probabil in RDG au fost exportate , personal nu m-au incantat cam deloc performantele, se aude destul de ,,zgaraietor'' la timpane. Link spre comentariu
vranceanu Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 (editat) Acum 10 ore, doru3160 a spus: Asta ar fi modelul de baza, scos de Electronica Bucuresti, integral cu germaniu. Acum 10 ore, doru3160 a spus: Ar mai fi varianta de Tehnoton, care a pastrat schema, dar caseta este stilizata si vaduvita de masca metalica. In schema, Cora 2 e data integral cu germaniu, nu detin fizic exemplarul. Se pare ca si Tehnoton a produs versiunea cu masca metalica . Nu stiu insa daca mai era full germaniu . Acum 9 ore, +_Florin_+ a spus: Eu n-am avut niciodată Cora, doar Top (parcă era de Tehnoton, fabricat în anii '80). Schema e aproape identică. Schema nu putea fi identica deoarece RR ,,TOP'' avea etajul AAF cu transformatoare defazor si fazor fata de RR CORA care avea AAF cu tranzistoare complementare . Editat Martie 2, 2021 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Acum 7 minute, vranceanu a spus: Se pare ca si Tehnoton a produs versiunea cu masca metalica . Nu stiu insa daca mai era full germaniu . Din cate inteleg , totusi era mixt . Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 2, 2021 Autor Partajează Postat Martie 2, 2021 Pai a fost cam aceeasi treaba ca si la Gloria cu masca aia de fata. Cand a fost preluat de la Bucuresti, a fost debarcat cu arme si bagaje la Iasi. Dupa terminarea stocurilor, a inceput produtia fara acel ornament metalic. Link spre comentariu
vranceanu Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Acum 11 ore, doru3160 a spus: Difuzoare de marimea aia am cautat si nu am prea gasit. Chiar daca dpdv calitativ nu ofereau mare lucru, as fi avut de populat cateva carcase, una chiar de Apolo, dar inca nu mi-a picat la indemana decat varianta mai mare, care a echipat Cosmos. Am cautat prin ,,cutii'' si atat am gasit in stare cat decat acceptabila cu menbrana intreaga . Cel din mijloc e de 7 ohmi . Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 2, 2021 Autor Partajează Postat Martie 2, 2021 (editat) Cel din stanga este model mai nou, nu se prea potriveste la aparatele cu gaura pt magnet in cablaj. Seamana cu chinezariile de prin calculatoare si cu alea am incercat, se aud binisor, dar nu se potrivesc peste tot. Cele cu impedanta mai mare sunt ok, doar ca se vor auzi mai incet, daca asta mai conteaza la un aparat de colectie. Editat Martie 2, 2021 de doru3160 Link spre comentariu
vranceanu Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Pai am mai gasit intre timp inca unul pe 5 ohmi si impreuna cu alea din poze ar fi trei bucati fara ala cu magnet mare care inteleg ca nu e util. Sa vad cum imi fac timp de un pachetel si sa-l trimit ca sa mai echipezi cate ceva . Nu as crede ca e diferenta sesizabila de auditie intre 7 si 5 ohmi oricum tot se aude . Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 2, 2021 Autor Partajează Postat Martie 2, 2021 Nu e graba. Am un cablaj populat, varianta cu germaniu, Cora 2. Am si carcasa, doar ca ornament scala am doar varianta pt export, chiar mai multe, nefolosite. O sa incer sa gasesc de Cora 2. Ca sa completez, atat ii mai trebuie, difuzor si ornament scala. Mai am un apollo, care e un fel de Cora, restilizat. La asta exista difuzorul, doar ca s-au corodat firele leonice, si e anapoda de lipit .E chiar langa membrana. Stau de ceva ani, asa ca aproape s-au obisnuit. Inainte cand functiona talciocul, mai gaseam pe acolo, dar de mai bine de 1 an nu am mai fost. A fost si inchis din cauza pandemiei, si in perioadele cand a fost deschis, nu m-am mai dus eu.Nu-mi place deloc locatia aia, e foarte aglomerata, masina nu prea ai unde parca...una peste alta, am renuntat sa-i mai frecventez, desi acolo am gasit multe la pret rezonabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum