Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stamos MMA200

carageae

Postări Recomandate

• Răspunsuri 118
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

23

• mac01

20

• catalin004

19

• BRANCA

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aşa cum se vede, aparatul funcţionează şi scânteile se menţin în afara cutiei :)
Eu am făcut doar proba celor 52V în gol, dar aparatul a ajuns la beneficiar şi a făcut proba, cu succes.
Curios că şi reglează amperajul, deşi forma de undă nu se modifica atunci când am rotit de potenţiometru.

Am pus şi imagini cu micuţul meu osciloscop, care într-adevăr, şi pe semnal dreptunghiular bun, la 50 Khz tot bazaconii arată...din păcate nici măcar la 20 Khz semnalul nu e perfect, dar ca să îmi dau seama dacă un amplificator limitează sau nu semnalul e bun...şi e mult mai uşor de lucrat cu o săpunieră din asta, decât cu dulapul de E0102 pe care îl mai deţin.

Mulţumesc tuturor pentru sfaturi  şi în special userului hachia, de la care am procurat IGBT-urile de schimb.

Stamos 012.jpg

Stamos 011.jpg

Stamos 010.jpg

Link spre comentariu
Acum 7 minute, carageae a spus:

Curios că şi reglează amperajul, deşi forma de undă nu se modifica atunci când am rotit de potenţiometru.

Eu ti-am spus in postarile anterioare cum se modifica factorul de umplere...dar pesemne ca n-au fost bagate in seama sau citite fugitiv.

"Forma de unda" (factorul de umplere) se modifica vizibil numai in sarcina...adica, daca puneai la iesirea invertorului o sarcina (o rezistenta)...cand invarteai de buton se observa pe osciloscop cum se modifica acest factor de umplere.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Exact FGH40N60SMD de la ON semi. Mulţumesc pt. recomandare!

@mac01 nu am spus ca nu am luat in considerare, decat ca ma asteptam sa faca asta din driver. Acum doar am confirmat ca face ce trebuie...

Oricum, a fost o experienta interesanta, asa cum v-am spus, sunt amator şi domeniile la care ma pricep cat de cat sunt cu totul altele decat sursele in comutatie sau invertoarele de acest gen. Ma bucur ca am reusit, cu ajutorul vostru, sa duc la sfarsit treaba asta. Sper sa si tina aparatul...dar eu zic ca daca nu a pleznit pana acum nu are de ce sa nu mearga...

Link spre comentariu

Merge, merge de mers.....dar pe viitor iti trebuie neaparat un osciloscop bun...sa inlocuiesti jucaria aia. Ala nu-i osciloscop!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 1 minut, BRANCA a spus:

Caragea.De curiozitate.Cum vin prinşi tranzistorii smd pe radiatoare?

Cu şurub :)

SMD e doar un cod, sunt in capsul TOP3 sau TO3P...

Link spre comentariu

Au capsula de tranzistor normal, nu SMD, ieri a venit unul la reparat, insa cu o dioda de pe iesire in scurt...ProCraft este "firma"...sa stiti ca il are de ani buni si s-a defectat din gresala lui (nu a cuplat bine borna la +)

Link spre comentariu
Acum 5 minute, catalin004 a spus:

ProCraft este "firma"...sa stiti ca il are de ani buni si s-a defectat din gresala lui (nu a cuplat bine borna la +)

Cred ca a fost alta cauza....dacă nu era cuplata bine borna se topea bronzul ăla de pe borna mama și de la cea tata dar nu se strica invertorul...

Link spre comentariu

De aia am pus şi eu întrebarea cu "smd"...N-am întãlnit terminaţii din astea la tranzistori.Sper să fie şi valabili tranzistorii,adică funcţionali.

Caragea.Să ne spui cum se comportă tranzii.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, cipriyan123 a spus:

Cred ca a fost alta cauza....dacă nu era cuplata bine borna se topea bronzul ăla de pe borna mama și de la cea tata dar nu se strica invertorul...

Asa a zis, borna era topita un pic. Posibil sa se fin incins, sau supratensiuni de comutatie pe iesire, cred ca intr-o saptamana il repar - nu am timp de el...o sa pun si ceva poze, o sa pun osc si pe iesire cu arc

Link spre comentariu
La 29.03.2021 la 11:41, mac01 a spus:

Merge, merge de mers.....dar pe viitor iti trebuie neaparat un osciloscop bun...sa inlocuiesti jucaria aia. Ala nu-i osciloscop!

Il poti ajuta/indruma sa repare e0102-ul pt inceput :) , mai ales ca are jucaria digitala pt. suport in depanarea iemi-ului.

La 29.03.2021 la 11:58, BRANCA a spus:

De aia am pus şi eu întrebarea cu "smd"...N-am întãlnit terminaţii din astea la tranzistori.Sper să fie şi valabili tranzistorii,adică funcţionali.

Caragea.Să ne spui cum se comportă tranzii.

Era o discutie pe la bodega, se plangeau cativa useri de faptul ca OnSemi a decis sa nu mai ofere samples (adica mostre) in Ro. Coincidenta.... sau nu? un anume user de pe elforum are multe serii consecutive de piese in cantitati mici la vanzari si ... e clara "miscarea". Este exact ca mancatorii de lebede ajunsi in parcul din Viena.

Deci trz. nu ar trebui sa aibe nici o problema dpdv. al calitatii.

Link spre comentariu

Merge bine E0102, dar e depozitat prea adanc si nu am loc de el...e si putin folosit, are nr. de inventar, cred ca provine de la vreun liceu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări