Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stamos MMA200

carageae

Postări Recomandate

Desi nu e domeniul meu, un prieten m-a rugat sa-l ajut...are cineva schema de la aparatul ăsta?

Sau o idee de depanare, e completamente mort, nu pleaca deloc electronica...initial credea ca e defect un releu de putere, dar se pare ca nu e de la releu...nu m-as baga in asa ceva fara o schema, ca nu am mai reparat asa ceva...poate fi de folos si o idee cu ce seamana, o schema macar apropiata, sa-mi fac si eu o idee cu ce se mananca aparatele astea...

i-stamos-mma-200a-230v-igbt.jpg

Editat de carageae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 118
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

23

• mac01

20

• catalin004

19

• BRANCA

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Caragea.Ai putea să-l desfaci şi să faci nişte poze.Mai sunt pe aici useri care pot să spună dacă seamănă cu altă chinezărie mai cunoscută.

Şi o examinare organoleptică nu strică...

Link spre comentariu

O sa intre prietenul cand i se va aproba contul, practic si el ajuta pe cineva...am zis ca o sa ma uit eu la el si atunci fac si pozele, dar am zis ca nu ma bag in el pana nu am macar o idee cum arata schema respectiva...

Link spre comentariu

Schema exactă n-o să găseşti căutând după numele sculei.Cel mai probabil e o variantă după scheme deja în circulaţie, n-a reinventat nimeni mersul pe jos...

Totuşi, nu era mare lucru să-i dai jos capacul şi să pui o poză cu placa.Vedeam măcar dacă merită reparat...

Link spre comentariu

Daca era la mine aparatul faceam deja asta...deocamdata doar am vorbit despre el, urmeaza sa ajunga la mine zilele urmatoare, intre timp speram ca cineva a dat peste el si stie mai mult. Revin cu poze cand o sa le am. O sa intre in discutie si prietenul care mi-a cerut ajutorul, dar momentan nu e aprobat contul, eu l-am directionat aici.

EDIT: Organoleptic se prezinta bine din cate am inteles, nimic prăjit, explodat...duhul negru e inca inauntrul pieselor...

Editat de carageae
Link spre comentariu

Eu aş verifica prima dată sursa auxiliară.Dacă aia e defectă, nimic nu merge....iar ea poate fi cu traf clasic şi stabilizator liniar sau cu smps.

Link spre comentariu

Bună seara. Am avut un Proweld mma 180 PI cumpărat în 2013 care suda bine atât cu electrozi bazici cât și cu rutilici, pe care intre timp l-am dat (am luat un Lascentrum). Aparatul arăta identic la exterior cu cele de la brandul /"firma" Stamos din Germania. Erau variante de la 120 (sau 140) amperi până la 250 amperi, inclusiv cel de 200 amperi. Aparatele erau produse de către firma Youli din China pentru Proenerg din București. Cred că și Glady sunt tot aceleași aparate și probabil sunt și sub alte denumiri de "branduri ". Invertorul meu era monoplaca (un singur cablaj imprimat) și avea 2 ventilatoare, unul în față și unul în spate. Din păcate nu am făcut nici o poză și nici nu l-am studiat cu atenție. Cei de la Proenerg sigur au schema lui și componente pentru depanare, dar... Îmi pare rău că nu vă pot ajuta cu mai mult de atât, dar poate vă prinde bine și această informație. Proweldurile erau verzi deschis.    P. S.  Poate d-nul @digioptic vă poate ajuta mai mult. Numai bine! 

Link spre comentariu

Alea monoplacă nici nu merită reparate, sunt de unică folosinţă...am două defecte, varză.Poate ăsta are doar sursa auxiliară defectă, ar fi simplu.

Editat de validae
Link spre comentariu

Din ce am inteles ( o sa ma interesez mai bine) in Europa (centrul comercial Bucuresti) se gasesc placi montate gata pentru aparatele monoplaca...undeva la 100-120 lei...cu tot cu ventilatoare. Dar carcasa aparatului lipseste

Link spre comentariu

Eram sigur că se găsesc, cel mai logic fiind să înlocuieşti placa ce conţine igbt-urile şi diodele SMD în loc să le înlocuieşti, cu riscul de a le prăji...iar preţul ar fi chiar convenabil.

Link spre comentariu

Am primit si pozele...alte sugestii in afara de a cauta si verifica sursa auxiliara? Nu scrie nimic pe integrate...va trebui sa deduc singur ce integrate sunt acolo...probabil 3525 SMD si ceva operationale...mai e unul acolo care pare a fi ceva mosfet dublu, ca alea din TV...ca are 4 pini legati impreuna.

https://www.dropbox.com/sh/5t5oubs3dvrnecp/AACZUdOby7MDvB6QgNMnBFZ0a?dl=0

Link spre comentariu

U3 si U4 smd sunt mosfetii care ataca traful driver. Cel din fata care genereaza impulsurile, adica U2 este sigur 3525.

Dar nu ne-ai spus ce face aparatul? L-ai alimentat? Vezi ca ai o sursa mica in comutatie acolo care scoate doua tensiuni..una pozitiva si una negativa...dupa cate imi aduc aminte. Acea sursa alimenteaza partea de comanda.... ea se strica de obicei. Ai acolo un UC3842 si un mosfet. Ambele crapa si trag dupa ele si rezistentele din grila-sursa mos-ului plus dioda zenner din grila. Dupa ce repari sursa sa schimbi si cei doi electrolitici de filtraj de la iesire....pune-i noi. Daca ai ceva probleme la depanare cu sursa sa-mi spui. Banuiesc ca osciloscop ai.

Am pus sursa intr-un dreptunghi rosu.

Spor!

ElRk-xZQ.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu

In weekend va ajunge la mine, din ce spun baietii nu face nimic, nu se aprinde nimic, dar la o prima masurare circuitul de intrare e ok, intra curent pe placa. Mai departe o sa vad eu...va tin la curent. Multumesc pt. info!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări