tudorcristian80 Postat Februarie 28, 2021 Partajează Postat Februarie 28, 2021 In functie de sensibilitatea auzului si de calitatea aparatului, zgomotul cu frecventa liniilor produs de baleiajul orizontal al televizoarelor cu tub catodic poate fi deranjant. Cunoasteti ceva solutii pentru reducerea lui? Ma gandeam sa torn ceva prenadez peste trafo linii si poate peste bobinele de deflexie, dar nu stiu daca este suficient de izolator si daca nu cumva poate ataca izolatia de email a sarmei... Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 28, 2021 Partajează Postat Februarie 28, 2021 (editat) Depinde de ureche...frecventa este 15625Hz...unii o aud, unii nu o aud. Cu trecerea timpului ce-i in varsta nu o mai aud. In general se aude cand sunt elemente de prindere slabite...ferite slabe. Si da se poate impregna...dar trebuie depistat de unde vine tiuitul respectiv si doar piesa respectiva se impregneaza in lac sau se inlocuieste cu una buna. Televizorul fiind mai vechi...elementele au inceput sa mai slabeasca din cauza caldurii degajate de acestea...si apar jocuri. Prenadezul nu este bun in astfel de cazuri...se scoate piesa si se scufunda in lac pe baza de rasini....se lasa la uscat si se monteaza la loc. Acea frecventa inalta va dispare. Editat Februarie 28, 2021 de mac01 Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 28, 2021 Partajează Postat Februarie 28, 2021 Bobina de liniaritate de obicei ține concert.Eu o aranjam cu silicon sanitar transparent,iar când nu aveam silicon o ștrapam. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 28, 2021 Partajează Postat Februarie 28, 2021 Depistarea piesei buclucase se face cu un "stetoscop", adica o teava de plastic cu care se asculta pe rând suspectii. Se impregneaza cu lac. Eu am folosit de la Teslanol sau Kontakt-Chemie (poliuretanic). Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 28, 2021 Partajează Postat Februarie 28, 2021 Eu zic ca-i la vrajeala topicul....adunare de cele 10 postari. Cine mai are televizoarele CRT in ziua de azi? Poate doar batranii pe la tara...iar pe acei batrani nu-i deranjeaza acea frecventa.... sigur n-o mai aud. Link spre comentariu
tudorcristian80 Postat Martie 1, 2021 Autor Partajează Postat Martie 1, 2021 Pentru cei suspiciosi, acesta este tv, un Sony Trinitron de 21”, aflat nu la batrani la tara ci la mine in biroul de acasa, in Bucuresti: https://ibb.co/C5cfnKs https://ibb.co/HBxQHrh Intr-adevar eu nu-l aud, insa sotia il gaseste suparator chiar si cand trece pe hol prin dreptul biroului... Am instalat o aplicatie (“Spectrum”) pe telefon, prin care am pus in evidenta acest zgomot (dispare la oprirea tv): https://ibb.co/vQc97pV Am postat problema in aceasta sectiune de “vintage...” tocmai pentru ca nu se refera la aparatura moderna; nu intentionez sa vand nimic, nu ma afecteaza cu nimic regula celor minim X postari, contul actual este refacerea celui vechi (desfiintat nu stiu de ce, probabil din lipsa logari timp indelungat - ani de zile). Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 1, 2021 Partajează Postat Martie 1, 2021 Atunci ...imi cer scuze in mod public...am crezut ca este vrajeala de adunat posturi! Foarte multi procedeaza asa...sau scot din arhiva topicuri de acum 10 ani! In general aceste televizoare au cam disparut...rareori cand mai intra cineva cu un defect. Faceti cum vi s-a spus...depistati piesa care tiuie...si incercati s-o fixati cu un pic de silicon...sau o dati afara si o impregnati in lac. Scuze inca odata! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum