Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema corector de ton cu 4558

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

Va salut domnilor colegi, ma intereseaza si pe mine o schema de corector de ton cu acest integrat dar sa nu fie cu tensiune simetrica,am tot cautat eu pe net dar nu am gasit nimic concret,va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

12

• Mircea

7

• GeX

4

• sesebe

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema in culori are o greseala. 

1 minute ago, Radiotelegrafist said:

Ba da,am luat in calcul si aceasta schema urmata de un 4558,dar am o nelamurire,ce valoare are pana la urma C4 si C5?

0.001uF.

Link spre comentariu

Se poate proceda astfel:

1.Se conecteaza intre +24v si masa (considerand o sursa de 24v) un grup serie de 2 resistoare de 22kohm, resistorul conectat intre punctul comun si masa (12v) va fi decuplat de un capacitor de 22uf/25v;acolo se va conecta intrarea neinversoare a integratului.

La iesire, in serie cu resistorul de 1kohm se conecteaza un capacitor de 4,7-10uf/25v,cu plusul la resistor; terminalul de minus va fi conectat la masa cu un resistor de 100kohm, pentru evitarea zgomotelor la conectare, eventual si un capacitor de 1nf in paralel (se obtine un filtru RC).

Succes.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Mircea a spus:

Schema in culori are o greseala. 

0.001uF.

Eu vad ca asa scrie pe schema dar nu am asa condensator la asa valoare,si nici nu am vazut.:scarpin

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Mircea a spus:

1n?

Tu faci misto?! 

Nu,eu ma gandeam la 10nf.

Acum 2 minute, Radiotelegrafist a spus:

Eu vad ca asa scrie pe schema dar nu am asa condensator la asa valoare,si nici nu am vazut.:scarpin

Acum 10 minute, Mircea a spus:

Trebuie musai buffer la intrare, altfel cine stie cum evolueaza corectia in functie de ce este conectat la intrare. 

5df6fcb7a1a64408a73a2a3f377ff819.png

Cred ca cea mai plauzibila schema ar fi aceasta.

Link spre comentariu
Acum 40 minute, Radiotelegrafist a spus:

Acum 40 minute, Mircea a spus:

1n?

Tu faci misto?! 

Acum 37 minute, Radiotelegrafist a spus:

Nu,eu ma gandeam la 10nf.

Sigur face misto !!!

Intrarea inversoare la U1_2 e in aer in cc ar trebui legata la mediana celor doua rezistente. Nu stiu daca e OK asa dar, la bufferul de intrare intrarile sunt pe dos, ar trebui inversate la fel si la U1_2.

Editat de Kreator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări