d2134 Postat Ianuarie 28, 2008 Partajează Postat Ianuarie 28, 2008 1000Vdc, 700Vrms http://www.ortodoxism.ro/datasheets/formosa/FR101.pdf Alte diode potrivite scopului: BA159 FR307 Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 28, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2008 Cu toate ca FET-ul rezista la 900 V ,am sa montez o dioda rapida , sugestia este buna !! Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 De unde comutator?Nu inteleg modul de legare al celor doi PL12 din circuitul de protectie... Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 29, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 Protectia cu cele 2 diode ZENNER este putin ciudata dar functioneaza pt. un caz particular si anume cand iesirea sursei este cuplata pe un condensator electrolitic incarcat cu o tens. mai mare. Pt protectie normala se limiteaza Ugs la12v+0,6 (Ug mai mare ca Us), daca Us mai mare ca Ug se inverseaza conductia diodelor si se limiteaza tot la 12v+0,6v .In cazul comutatorului te pot ajuta cu schema de conectica si chiar cu un comutator ! Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 3, 2008 Partajează Postat Februarie 3, 2008 Da, da... Pentru restul facem cumva sa ne intalnim. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 ...era interesant subiectul...cred ca o sa fac si eu testerul lui Steve Bench,sunt inca in faza ..documentarii.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 ...era interesant subiectul...cred ca o sa fac si eu testerul lui Steve Bench,sunt inca in faza ..documentarii..Schema data de Steve Bench este perfect funtionala , nu a trebuit sa fac nici o modificare esentiala , un pic cam greu de descifrat si trebuie avut grija sa se folosesca FET-uri de minim 900v si 150w ,este extrem de fiabila si precisa la masuratori, cred ca am testat citeva sute de tuburi cu acest tester... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 ..din tot ce am gasit pe net ,e singura care masoara Gm si Mu.Proiecte similare mai sunt de ex asta : http://www.vintage-radio.net/forum/showthread.php?t=48853, "Sussex",masoara numai Gm si e mai simplu,dar daca tot ma apuc de ceva macar sa stiu pt ce muncesc.. Practic cam asta mi_as dori de la un tube tester: -Gm -µ -gas test -leakage test -life test -noise test -variable bias -5kHz test signal -si mai e loc pt ...shorts removal,cathode restoring... dar,deh ramane de vazut....vb aia: "No one tube tester brand is vastly superior to all others, as they are all happy compromises." Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 ..din tot ce am gasit pe net ,e singura care masoara Gm si Mu.Proiecte similare mai sunt de ex asta :http://www.vintage-radio.net/forum/showthread.php?t=48853,"Sussex",masoara numai Gm si e mai simplu,dar daca tot ma apuc de ceva macar sa stiu pt ce muncesc..Practic cam asta mi_as dori de la un tube tester:-Gm-µ-gas test-leakage test-life test-noise test-variable bias-5kHz test signal-si mai e loc pt ...shorts removal,cathode restoring...dar,deh ramane de vazut....vb aia:"No one tube tester brand is vastly superior to all others, as they are all happy compromises."Testerul lui Steve stie sa faca Gm, u, leakage test, variabile bias, 1Khz test, puncte statice de functionare dar shorts removal, cathode restoring si life test sint chestii complicate , parerea mea este ca nu merita, cu putina experienta se vad tuburile apte de lucru daca sint trecute prin testele autorului masuratorile enumerate cred ca sint suficiente... Link spre comentariu
zal Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 N-am răbdare să răscolesc tot netul, sînt curios cum s-ar putea repara scc interne dintr-o lampă, să zicem între filament şi catod sau între G1-G2-G3(+K, în funcţie de lampă) la pentode. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 ...scurt filament -catod...nu am vazut rezolvat decat prin alimentare separata filament....K-G1,G1-G2...etc oricum nu e nimic de pierdut..lampa e deja moarta...se poate rezolva prin ardere,descarcare a unui C pe electrozi.Interesant este insa de aflat ce fel de ,,sc_circuit'' este......hai sa fiu mai explicit...in primul rand mentzionez ca nu sunt expert in LAMPI...e doar o ...pasiune,nostalgie...hobby...ma rog..in schimb m_am lovit de problemele lampilor mai mari..cinescoape pt tv.In general scurturile in lampa apar cand ajunge la o anumita temperatura de functionare si uneori aleatoriu.Scurtul asta se manifesta uneori ca o rezistentza de izolatzie intre electrozi,nu este practic cativa ohmi ci ajunge la cateva sute de kile pana la 2 Mohm.Mai am inca un BMR3 facut de Mütter, care are o optziune interesanta ...masoara rezistentza de izolatzie intre 2 electrozi cu indicatorul magnetoelectric(µA) si nu cu lampa cu neon ca altele.Pt asta se supravolteaza filamentul de la 6,3V la 8,5V pt cateva min (ca sa fii sigur de masuratoare il lasi vreo 10 min) pana ajunge lampa in regim termic stabil apoi se masoara rez intre electrozi.Daca ii mai dai si niste suturi cu unghia ..pate mai afli ceva.. ..Am gasit tuburi care pe B&K467 (Dynascan) aratau ok la leakage dar nu erau..doar pe BMR vedeam asta.Asta de la Mütter e perfect pt verificare izolatzie electrozi ..restul il faceam cu 467 care e TOP in regenerare si eliminare scurturi.Am facut tuburi care erau moarte,emisie 10-20% si au ajuns in 90%,dar decat cu 467,cu alte aparate am stricat si tuburi care inca mai mergeau... .Ma rog si principiul de functzionare e un pic altfel la 467 fatza de alte aparate. Link spre comentariu
sebi_c Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Era o carte pe vremuri de Vatasescu privind masurarea si verificarea tuburilor electronice (am avut-o si poate o mai am pe undeva). Se explica acolo in detaliu fiecare chestiune din topic. Cartea se poate imprumuta si de aici http://89.18.30.72:8080/opac/bibliograp ... C25C0A2750 . Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Priviti ce minunatie de katometru din 1900 si ceva,parca 1915 nu mai gasesc de unde l-am "luat",nu-i asa ca-i fain???? De unde oare s-or fi inspirat cei de la vremea respectiva,...de pe net ??? Link spre comentariu
zal Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Bestiale acometrele. Legat de scc interne la lămpile finale (pentode), am întîlnit între filament-catod şi (G1-)G2-G3. Ultima e explicabilă prin depăşirea disipaţiei pe G2, încingerea exagerată şi dezlipirea spirelor grilei din suporţi, eventual întreruperea sîrmei care atinge celelalte elemente din jur. Asta nu văd cum s-ar putea repara. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Foarte frumos aparat...Atasez si eu unul care era in functie la Atelier Felesch Arad, AFA... dar nu am decat o poza... monocolor dintr-un catalog al firmei din 1937... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum