Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corectare GAMMA în Gecko Linux Mate 152.x.

Sorin2015

Postări Recomandate

Am instalat pe un laptop distributia, lansata zilele acestea, GeckoLinux Mate 152.x.

Pe monitorul laptopului, zonele intunecate (ultimele trei din dreapta mirei de control) apareau toate la fel de negre.
Consecinta: fotografiile si filmele erau afisate cu un interval redus de tonalitati, fara detalii in umbre.
Laptopul permite doar ajustarea luminozitatii: chiar daca se regleaza luminozitatea (brightness), detaliile in umbre raman inecate in negru nediferentiat.

Pentru corectarea afisarii imaginii in zonele de negru pe monitor este necesara ajustarea parametrului Gamma, anume cresterea valorii acestuia.
Distributia GeckoLinux nu prezinta un cursor pentru reglarea parametrului Gamma, interfata grafica pune la dispozitie, la Settings, doar un cursor pentru reglarea luminozitatii (care dubleaza comanda analoga din tastatura cu Fn).

Cea mai simpla rezolvare este utilizarea unui program numit xgamma.
Acesta nu exista instalat implicit, de aceea trebuie instalat manual in modul urmator. Ca urmare a imposibilităţii de a posta linii de cod în clar, am arhivat instrucţiunile.Cine doreşte va trebui să le dezarhiveze.

0000 Calibrare v.2.jpg

Tutorial pt. forum-corectat.txt.zip

Editat de validae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sorin2015

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări