Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hiraga Super Class A 30W

alexy

Postări Recomandate

43 minutes ago, flomar60 said:

Salutări!

D-l miticamy are o rugaminte către d-l merck ,citez:

” roagă-l pe merck să posteze răspunsul amplifului cu 2 sau 3 sarcini și cu aceeași intrare,de exemplu 4-8-16 ohmi”

Mulțumesc!

Daca nu pui @ in fata user name-ului nu-mi apare notificare si pot ignora fara intentie cererea. 

Eu am intrat DOAR pentru ca am vazut ca @validae era ultimul care a postat si ma gandeam ca a iesit scantei pe acest topic :57.

Pentru 4 ohmi:

4R.png

pentru 8ohmi:

8R.png

pentru 16 ohmi:

16R.png

Normal trebuia sa le fac pentru aceeasi putere pe sarcina insa trebuia sa bibilesc amplitudinea semnalului de intrare. Din lene am lasat aceeasi amplitudine la intrare (in asa fel incat pe 16ohmi sa nu intru in clipping).

Daca trebuie, fac pentru aceeasi putere pe iesire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

22

• alexy

21

• Shambala

12

• maxente

9

Top autori în acest subiect

E inutil sa faci simulari cu componente care nu vor fi in schema / constructia amplificatorului. Macar la asta avea dreptate dl depanator.

Oricum, cum singurul care a construit si masurat acest amplif este Viorel, daca cineva il convinge (dar nu cred) sa puna informatie reala despre amplif.

Daca se vizeaza topologia Hiraga dar cu alte piese, atunci e bine macar sa simulam cu acele piese. Exemplu: 246/103/550/560/1943/5200.

Am exclus 4281/4302, caci sunt de domeniul PA, subwoofere si flaşnete. 

Link spre comentariu

@maxente...te rog să te abţii de la caracterizări de genul celei pe care tocmai am şters-o.Următoarea va fi penalizată.Dacă fac o listă cu ultimele tale postări, toate au fost atacuri la persoană.Nu trebuie să-mi răspunzi, doar ia la cunoştinţă...

Link spre comentariu

Comportarea e normală pentru această schemă . Etajul de ieșire e o sursă de curent iar reacția negativă globală e destul de anemică ca să-o transforme într-o sursă de tensiune . Observați amplificarea care e mult sub cei x23 aparenți . Asta din cazuza amplificării reduse în buclă descisă ( eu am estimat cel mult 160 în schema originală cu 1kΩ în colectoare și 50Ω în sursele JFET, pe ce s-a simulat mai sus e probabil sub jumătate  . )

Link spre comentariu

Nimic nou, ma asteptam la asta.

Deci pe schema asta orice boxa va suna sensibil diferit si, daca are variatii mari de impedanta, sunetul poate chiar intra in balarii.

Ii trebuie boxe ca pt tuburi iar sunetul va semana cu sunetul de la amplifurile pe tuburi.

Link spre comentariu

Ce spui tu este valabil oricarui amplificator cu un DF mediocru, indiferent de semiconductoarele folosite.

E motivul pentru care testez orice amplificator cu muzica despre care stiu ca poate ingenunchea un ansamblu amplificator-boxe slab. 

O voce si un pian pot fi reproduse de orice amplificator cat se poate de fidel si calitativ. Daca bagi o orchestra furtunoasa... ies la iveala gâfâielile sistemului.

Link spre comentariu
2 hours ago, Shambala said:

Hiraga Le Monstre ?

Da. :57Facem o varza! Punem simulari de la Le Monstre in topicul asta cu versiunea de 30W. 

1 hour ago, sesebe said:

Ii trebuie boxe ca pt tuburi iar sunetul va semana cu sunetul de la amplifurile pe tuburi.

Pai asa a vrut Monsieur Hiraga! Ba chiar a vrut sunet de trioda! (ma refer la Le Monstre)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări