Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pocnit in difuzoare

Stavarache.i

Postări Recomandate

Asa este.  Cd-playerele (noi sau vechi) scot tipic 1,5 - 2,5Vvv.

1,5-2V pusi pe o intrare de 150mV vor duce la obtinerea puterii maxime a amplificatorului cu mult inainte de a ajunge cu butonul de volum "la ora 12".  Daca cd-playerul are reglaj de volum pe iesire se mai poate reduce din nivel, daca nu ... asta e.  Speri sa nu se satureze intrarea la pasajele fortissimo.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stavarache.i

11

• bmwh548

8

• Shambala

5

• validae

2

Top autori în acest subiect

E clar.. Cum am si spus in posturile anterioare caut sa achizitionez alte boxe. Am gasit cele doua vintage mentionate mai sus, plus alte doua modele mai noi, si anume Infinity SM-125 si 155. Daca aveti alte idei pentru amplificatorul Yamaha AX-900 le citesc cu mare drag.

Link spre comentariu
Acum 52 minute, bmwh548 a spus:

Infinity-urile au reputatia ca sunt greu de "condus" de amplificatoarele obisnuite. Unele modele coborau si pe la 1 ohm impedanta la anumite frecvente.

Si eu ce sa inteleg din asta ? :)

Link spre comentariu

Nu iese fum [imediat] dar si ascultatul poate/trebuie lasat mai incet.

Boxele vechi cu woofere mari - Sansui, Pioneer, Marantz - aveau sensibilitate destul de mare (membrane din hartie usoara si suspensii moi) asa ca nu cer puteri electrice mari pt orice auditie (cat de cat normala).

Daca sunteti "fan" al auditiilor in forta (la puteri mari), mai bine va cumparati doua incinte pro / pt sonorizari.  Sau un subwoofer [activ]  mare si puternic.

Link spre comentariu

Nu, nu sunt fan al urletului, dar eu am o vorba, prefer boxe mari sa dea cat mai bine la volum lejer. Faptul ca intr-o zi mai am chef sa "dau tare" intr-o melodie pana la jumatatea amplificatorului sa zicem, nu cred ca iasa fum pe nici o parte. :) Amplificatorul are 2x130 la 8 ohmi, ca eu ascult cate odata o melodie mai tare cum am estimat eu in jur a 50w in camera mea de 25mp. nu cred ca are loc vorba de iesit fum din boxe sau amplificator.  Prefer niste boxe mai sanatoase si un amplificator potent, in caz ca vreau ceva volum in anumite momente. Mi se pare mai ok. asa decat sa am niste boxe mai mici si un amplificator de 40-50 de vati care in anumite momente sa functioneze la maxim sa zicem. Mai bine unele mai potente care sa functioneze la volum moderat si bine.

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Cu 50w continuu pe canal in 25mp nu se fac auditii muzicale, se face tortura pentru timpane. Asa apare necesitatea de a roti din ce in ce mai mult de potentiometrul de volum.

Ma rog, eu ma retrag, mult succes in cautari!

Link spre comentariu

Exista atenuatoare pentru line in, -10db sau -20db. Arata ca un conector RCA cu mama-tata la capete.

Am folosit asa ceva cu amp vintage si compenseaza foarte bine, eu avand nevoie sa am control mai mare din potentiometru, la volum mic, pentru auditie la bloc.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, bmwh548 a spus:

Cu 50w continuu pe canal in 25mp nu se fac auditii muzicale, se face tortura pentru timpane. Asa apare necesitatea de a roti din ce in ce mai mult de potentiometrul de volum.

Eu am zis 50, poate sunt 30 sau 40. Si nu, nu necesita nici o rotire de volum in plus, stiu, am limite si eu. Intradevar, volumul la amplificator poate fi rotit, dar sta la minim din sursa de semnal, in speta laptopul  meu unde ascult mai mereu muzica.

Acum 4 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Si nu se scutura filamentul la becuri? Fie ele si LED :)
Poate aproximezi gresit puterea.

Nu stiu cat de bine aproximez eu urechometric, dar cu ce semnal dau, si cu amplificatorul la maxim jumatate eu atat estimez. Filamentul nu, ca am tuburi de neon in camera. Pot sa iti spun ca imi zdarnaie rulourile de pe exterior la geamuri :) Asta cand imi vine :P

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Voi încă nu v-ați dat seama ca nu aveți cu cine vorbi. 

Eu după mulți ani în audio (zeci) îmi dau seama de puterea reala din boxe doar cu aparatul linga (osciloscop sau măcar multimetru TRUE-RMS) iar el fără ca măcar odata sa verifice știe exact cu ceva echipamente, știe ce putere baga în difuzoare. 

Link spre comentariu
Acum 6 minute, sesebe a spus:

Voi încă nu v-ați dat seama ca nu aveți cu cine vorbi. 

Eu după mulți ani în audio (zeci) îmi dau seama de puterea reala din boxe doar cu aparatul linga (osciloscop sau măcar multimetru TRUE-RMS) iar el fără ca măcar odata sa verifice știe exact cu ceva echipamente, știe ce putere baga în difuzoare. 

Man, nu trebuie sa tratezi asa. Am spus ca estimez urechiometric. Ca nu estimez bine e alta poveste.  Ca eu estimez 50 dar sunt 100 sau 30 e alta poveste. Nu trebuie sa dai cu parul ! Ca sa fiu carcotas, tin sa te anunt ca "linga" se scrie de fapt cu i din a, si anume langa :) Si am curaj sa fac pariu ca dupa postarea asta inchizi topicul :P Gasesti tu motive ca si la precedentele, ba ca sunt postate la misto, ba ca n-ai cu cine sa vorbesti, etc, etc. :)

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Lasa-l sa dea cu parul   :rade:     Asa se prinde invatatura mai bine de om (vorbesc din experienta copilariei  :85 )  

Mai aduce  aduce si el un pic de sare si piper pe forum  :)

Acum fara gluma, sa stii ca in urma cu multi ani am fost surprins cat de tare se auzea 1W - cand am pus prima oara voltmetrul pe iesirea unui amplificator pt a obtine acei 2,8V ((1W) pt niste masuratori.  Tinand cont si de dinamica (chiar medie) a semnalului muzical, ca sa apreciezi cat de cat corect puterea medie la care asculti trebuie sa te inveti sa o faci doar cu un aparat de masura alaturi, altfel este FOARTE pacalitor. (Nu tu neaparat - vorbesc la modul general) 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări