Stavarache.i Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 Salut. Am o nelamurire. Difuzoarele de la boxe dupa un anumit volum incep sa pocneasca,sa zicem la jumatate din puterea care o poate suporta. Pocnitul suna a backtrack, ca si cand bobina loveste in spate dupa ce revine din cursa, sau ca pocnitul dust cap-ului subtire de la unele difuzoare. Difuzoarele au undeva la 80-100 w, si incep sa pocneasca sa zic pe la un 50w. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 Cum s-au masurat cei 50w? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 Necunoscând detalii exacte nici despre difuzoare, nici despre amplificatorul ce le comandă, putem doar bănui că le depăşeşti puterea reală cu semnal prea puternic. Te ocupi cu sonorizare de evenimente ? Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Februarie 26, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2021 Acum 17 minute, bmwh548 a spus: Cum s-au masurat cei 50w? Urechiometric Acum 12 minute, validae a spus: Necunoscând detalii exacte nici despre difuzoare, nici despre amplificatorul ce le comandă, putem doar bănui că le depăşeşti puterea reală cu semnal prea puternic. Te ocupi cu sonorizare de evenimente ? Nu, ascultat muzica normala. Boxele le-am mai mentionat in alte posturi, si anume Teufel LT-155 iar amplificatorul Yamaha AX-900 care l-am folosit la maxim jumatate din volum. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 (editat) Ascultatul de muzică numai ,,normal,, nu prea mi se pare la 50W, chiar şi estimativ vorbind....o asculţi pe un stadion ? La o cameră normală 10W ar fi un nivel destul de deranjant pentru vecini, la 50W probabil că ai vecinii plecaţi...sau surzi.Aş verifica suspensiile difuzoarelor, poate s-au slăbit în timp.... Editat Februarie 26, 2021 de validae Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 S-a mai scris in repetate randuri: pozitia potentiometrului de volum e la fel de relevanta ca numarul si tipul norilor de pe cer cand vine vorba de "watti". Amplificatorul e gandit sa "debiteze" puterea maxima cu potentiometrul la cursa maxima atunci cand i se aplica 100-150mV pe intrare. Sursele moderne de semnal au cam 2V, poate chiar mai mult. Atingi puterea maxima fara distorsiuni inainte sa ajungi la jumatatea cursei potentiometrului. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 (editat) La mai putin de un sfert din cursa, de regula. Estimarea este prin definitie aberanta, tineti cont de crest factor. Varfuri de 50W se ating uzual la auditii cu o putere medie de 1-2W. 1-2W putere medie este FOARTE TARE Cu mult timp in urma am intalnit pocnet al difuzoarelor la varfuri de putere - trebuie evitat cu orice pret, caci in scurt timp distrug difuzoarele. Atat pot acele difuzoare, nu trebuie exagerat. Editat Februarie 26, 2021 de Shambala Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 Uitasem de corectiile de ton. Daca se aplica si ele se complica si mai tare "estimarea". Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Februarie 26, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2021 Acum 8 ore, validae a spus: Ascultatul de muzică numai ,,normal,, nu prea mi se pare la 50W, chiar şi estimativ vorbind....o asculţi pe un stadion ? La o cameră normală 10W ar fi un nivel destul de deranjant pentru vecini, la 50W probabil că ai vecinii plecaţi...sau surzi.Aş verifica suspensiile difuzoarelor, poate s-au slăbit în timp.... Am o camera de 25 mp. Stiu ca este mult, dar na.. iti mai vine pe o melodie din cand in cand. Si da, cand ascult eu muzica mai tare toti locuitorii din casa sunt plecati, nu ca deranjaza. Am usa buna la camera, amortizeaza foarte mine zgomotul. Plus ca eu stau la parter unde nu mai locuieste nimeni, iar in sus la etaj unde am alti colegi nu se audechiar deloc,c aci camera mea este cumva in afara casei unde se afla camerele lor. Suspensiile sunt chiar lipite foarte bine, atat pe sasiul difuzorului, cat si pe conul acestuia. Clar este un backtrack.. Dust cap-urile sunt destul de rigizi din ce am vazut eu, deci nu pocnesc. Acum 7 ore, bmwh548 a spus: Amplificatorul e gandit sa "debiteze" puterea maxima cu potentiometrul la cursa maxima atunci cand i se aplica 100-150mV pe intrare. Sursele moderne de semnal au cam 2V, poate chiar mai mult. Atingi puterea maxima fara distorsiuni inainte sa ajungi la jumatatea cursei potentiometrului. Maine am sa fac proba dintr-un cd player care nu cred ca este o sursa foarte moderna, si trebuie sa dea semnal de iesire atat cat trebuie. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Februarie 26, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2021 Acum 4 ore, Shambala a spus: trebuie evitat cu orice pret, caci in scurt timp distruge difuzoarele. Atat pot acele difuzoare, nu trebuie exagerat. Categorica ca da, stiu asta, se toceste capatul bobinei de la lovituri si dupa nu mai trece bine intre fier si freaca si se aude ca dracu. Asta din ce stiu eu se numeste distrugere mecanica. Ciudat este ca pe un amplituner Yamaha care are dat in manual o putere de 2x60w am dat din aceasi sursa si ducea aproape de maxim fara sa se auda acel pocnet in difuzoare. Intr-o seara dupa cateva ore bune de forja(petrecere) a mirosit cumplit, ziceai ca au luat foc. Cel mai probabil sa incins rasina cu care este impregnata bobina. Deja cau pe net alte boxe cu un bas mai potent, dar nu prea gasesc decat maxim 2x8" si alea tot undeva la 100 w . Vreau ceva pe 12". Sau ma gandisem la ceva vintage cu difuzor de 15" dar nu stiu cat de bine suna pe partea de bas. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 (editat) Pe bas suna destul de bine. O solutie alternativa este sa adaugi un subwoofer activ. Editat Februarie 26, 2021 de Shambala Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Februarie 26, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2021 (editat) Ma gandesc si eu ca un woofer de 15" ar da ceva bass, dar incinta cam te pune pe ganduri. Din ce am vazut ca frecventa pare sa aibe bas, coaboara destul de jos in specificatii. Dar acel spl ridicat 98 db sau chiar 102 . Daca imi aduc aminte, ma face sa cred ca nu are cum sa aiba un dif care sa dea bass acel spl. Unele ar fi astea. https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/kenwood-kl888x-5-wege-lautsprecher-boxen/1680496493-172-1005 https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/kenwood-lautsprecher-modell-kl-777/1679794664-172-4448 Sau ma mai gandisem la un model rusesc de la Radiotehnica, SB-150 parca, cu woofer de 12" Editat Februarie 26, 2021 de Stavarache.i Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 27, 2021 Partajează Postat Februarie 27, 2021 Ba chiar CD Playerul scoate fix 2V pe iesire. Sau cel putin cam pe acolo se invart alea la care m-am uitat in specificatii. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Februarie 27, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2021 Acum 33 minute, bmwh548 a spus: Ba chiar CD Playerul scoate fix 2V pe iesire. Sau cel putin cam pe acolo se invart alea la care m-am uitat in specificatii. Eu am un Technics SL-PG 460 A Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 27, 2021 Partajează Postat Februarie 27, 2021 Line output: 2V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum