Sharky Postat Octombrie 15, 2007 Partajează Postat Octombrie 15, 2007 Titlul nu e prea reusit, Sorteh daca ai o idee schimba-l. Sorteh edit: e corect titlul si bine venit topicul. Am deschis topicul pt ca cine isi face un amplif sa afle cum se leaga corect. Sunt satul sa vad tot felul de amplifuri facute cu picioarele, cu firele de semnal trase fix peste transformator, conzi pusi la 3 kilometri de punte, mase luate din toate partile, multe module alimentate unul de la celalalt in cascada, etc etc. Cine are materiale il rog sa le posteze sau sa dea linkuri catre acestea. Postez si eu ceva mai incolo cand voi avea timp. La fel ca si in sectiunea cu scherme de amplificatoare aici nu se pun intrebari, doar se citeste si se posteAZA documentatii. Puteti face observatii cu privire la validitatea informatiilor postate sau alte obiectii. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2007 As pune tot articolul, dar nu e public. Am pus doar schema de conectare. Totusi eu as considera ca cel mai bine ar fi ca decuplarea locala sa fie dusa la conzii grasi de filtraj, nu la punctul de masa. Desi asta depinde mult si de ce piese sunt legate la masa acelor condensatori. ppt-ul este un fel de "zgomot in circuite prezentat in 5 minute" Niste linkuri gasite cu google: https://sound-au.com/earthing.htm Altele noi: http://www.geofex.com/Article_Folders/s ... targnd.htm https://sound-au.com/psu-wiring.htm Voi da search pe diyaudio, poate gasesc ceva topic detaliat. Cand mai am timp rascolesc si in documentatia de pe calculator. Link spre comentariu
andiy Postat Octombrie 16, 2007 Partajează Postat Octombrie 16, 2007 http://www.tcaas.btinternet.co.uk/jlhearthing.htm As pune tot articolul, dar nu e public. Am pus doar schema de conectare. In acest document, de la pagina 396... (>Request download link > Download file) Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2007 Ultimul atasament (gif-ul) este reteta data de D Self.El leaga carcasa impamantata la conectorul de intrare si nu cred ca e un biet pusti.Articolul nu e puyblic asa ca nu cred ca ar fi frumos, sau legal sa il pun pe forum. In el explica de ce acea tactica poate fi folosita cu succes.Se poate opta sau nu pt conectarea impamantarii la masa montajului cu ajutorul unui intrerupator. E deosebit de util cand sunt mai multe aparate interconectate deoarece pot aparea bucle de masa.Cine are timp poate sa verifice si celelalte linkuri si sa aduca comentarii la adresa lor. Link spre comentariu
andiy Postat Iulie 7, 2008 Partajează Postat Iulie 7, 2008 Simple gain-clone grounding scheme(transformer and rectifier in separate chassis)Simple gain-clone grounding scheme(transformer and rectifier in shared chassis)Complex (gain-clone) grounding scheme for 4 amplifiers powered by 1 power supplySimple gain-clone grounding scheme for stereo amplifier Link spre comentariu
Dr.L Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Un singur punct comun arata mai degraba asa:Exact asta se vede si in ampliful lui zal Link spre comentariu
George Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Grounding schematic Link spre comentariu
George Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Un articol de-al lui Kent English (Pass Labs) despre bucle de masa si un pdf in limba romana despre legaturile la masa si bucle de masa. Am si facut o verificare! Bec de 60w ca nu am mai mare si da 250ma. Deci e buna impamantarea. Implemeanteaza amplificatorului un "loop breaker" ca in poza de mai jos. In poza unde scrie "zero volt line" e vorba de firul ce vine de la punctul comun de masa de la condensatorii de filtraj. bucla de masa.pdf Ground Loops - by Kent English (Pass Labs).pdf Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Pun si eu schema dupa care am pus legaturile la masa. Nu spun ca e perfecta dar eu nu am zgomot. Schema grounding.pdf Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Clasa a 2-a de electrosecuritate cu împamantare , hai ca e ceva simplu !Împamantarea este obligatoriu legata permanent la carcasa , doar legatura intre masa electrică ( potential zero ) și împamantare poate fi comutabila , dacă nu se folosesc circuite " lift up " cu grupuri de diode antiparalel și / sau RC . Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 @Nemesis nu stiu unde ai citit tu ca pamantarea se leaga la sasiu/carcasa prin intermediul unei bobine, dar realitatea nu sta tocmai asa, imagineaza-ti ca acea bobina are o inductanta si ca inductanta este pana la urma un rezervor de energie, ce te faci in situatia in care din terte motive faza apare pe carcasa? ea nu va fi direct shuntata catre pamantare tocmai datorita inductantei aleia, gandeste-te ce face o inductanta cand este alimentata cu tensiune si apoi vei intelege de ce pamantarea intotdeauna se leaga direct si ferm pe carcasa amplifului fara nici un intermediar. Ca si dovada citez din Bob Cordell: Safety Ground Three-wire mains power cords include a safety ground as the third (green) wire. This wire runs right back to the house ground. This minimizes the danger if the neutral return path becomes open and is energized through the resistance of the load device (in this case the amplifier). The safety ground is connected to the chassis so that if there is a fault to the chassis it will be shunted by the safety ground. A typical fault that this guards against is a primary-secondary short in the power transformer. Breaking Safety Ground Loops Several pieces of interconnected equipment, each with a safety ground connected to its circuit ground, may form a ground loop. This is undesirable. One approach, similar to that used in Ref. 4 is illustrated in Figure 16.14. The safety ground is connected directly to the chassis ground. However, small-valued resistor R1 connects the safety ground to the circuit star ground. This is the only connection in normal operation, and the resistance breaks the ground loop. Back-to-back diodes D1 and D2 are connected in parallel with R1. In the event of a fault, the diodes conduct the fault current to the safety ground and prevent the circuit ground from ever deviating from the safety ground by more than one diode drop. In practice D1 and D2 are often replaced with a specially connected 35-A bridge rectifier wired in parallel with R1. The AC terminals are connected across R1 and the positive and negative “output” terminals of the bridge rectifier are shorted together. In this case the maximum allowed voltage drop between safety ground and circuit ground is about 1.4 V. Daca este nevoie pot traduce, dar cred ca nu e cazul. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 alta modalitate. How-to-wire-up-a-Power-Amplifier.pdf 2 Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 http://www.neurochrome.com/taming-the-lm3886-chip-amplifier/grounding/ o chestie interesanta gasita aici pe scurt se recomanda legarea masei difuzorului la masa de semnal si mai departe la masa generala (rezistenta si inductanta intre cele 2 mase sa fie minima spre desebire de cazul cand cele 2 mase ar avea 2 trasee spearate catre masa generala) E o chestie universal valabila? am vazut diverse recomandari in care masa de semnal era separata de masa principala cu o rez de 10ohm spre exemplu Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 6, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2021 Curatenie inainte de sarbatori. Era plin subiectul de povesti fara rost si link-uri inutile. Daca vreti sa contribuiti cu articole utile sunteti bineveniti, dar la subiect, nu parlamentam. Link spre comentariu
massacre122 Postat Mai 11, 2022 Partajează Postat Mai 11, 2022 (editat) am si eu o intrebare ca tot ma uit ca mâta in calendar. se da urmatoarea schema: am 2 toroidale identice de 55v legate in serie pt 2x55v duse la punte si condensatori pt 2x80v din care alimentez 2 kituri audio facute de mine mai exact astea de pe videorokola.toate bune si frumoase merg perfect fiecare separat problema e cum leg intrarile la ambele kituri pt ca daca le leg in paralel am zgomot de font destul de mare (mai exact la legarea meselor de la intrare semnal intre ele ) cum fac sa pot lega ambele kituri la aceiasi sursa de semnal? si inca ceva legat de intrare mai exact condensatorii de pe intrare.pe un modul am 0.47uf Film Capacitor, Metallized (nu am avut 4 bucati doar 2) se aude perfect dar pe celalant kit am incercat cu 0.47uf electrolitic sau ceramic si nu au acelasi rezultat. sa inteleg ca film capacitor sunt mult mai buni pt intrare? legaturile in amplificator sunt exact ca in poza fara impamantare sau alte chesti.am vazut mai sus ca mai trebuiesc si alte legaturi.ce modificari sa aduc sau cum sa leg intrarile pt 4 canale?multumesc Editat Mai 11, 2022 de massacre122 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum